• 9.377.370 stemmen

Genre: Horror / Western

Geregisseerd door: Todor Chapkanov

Met onder meer: Brad Johnson, Billy Drago en Wendy Carter

Plot Copperhead

Wild Bill is net vrij uit de bak. Hij komt langs een plaats waar net een gevecht geweest lijkt te zijn. Hier treft hij een oude Mexicaan aan die vertelt dat er slangen zijn geweest. Later arriveert Bill in een klein stadje in New-Mexico. Hij gaat hier een saloon binnen en drinkt wat. Samen met de cowboy Jesse speelt hij een potje poker. Bill probeert Jesse te vertellen over de slangen die richting het stadje komen. Als de slangen niet komen, is Bill volgens Jesse zo goed als dood. Als dan alle paarden doodgebeten zijn, worden er voorzorgsmaatregelen genomen; de vrouwen en kinderen worden naar de bank gestuurd, zodat ze veilig zijn. En dan komen de slangen, en deze laten zich niet zomaar ombrengen en zijn niet te stoppen!

avatar van stephan73

stephan73

De films van het Sci-Fi channel zijn niet allemaal goed. Beter nog, ze zijn vaak erg, heel erg slecht.

Net zoals Copperhead, een mens tegen dier horror / western.

Werkelijk alle clichés uit beiden genres komen aan bod en worden zeer slecht in beeld gebracht. Eigenlijk is het enige pluspunt aan de film de rol van Billy Drago, die als gewoonlijk lekker over the top acteert.

RTL 7 zendt de laatste tijd vaak dit soort films uit. Die zijn vaak grappig om te zien, maar deze was erg saai en dom.

PS: Wat betreft plotholes in deze film, vondt ik deze wel erg sterk!

Plot holes: The town has a school teacher and a dozen children. We also see a sheriff, a saloon keeper, a blacksmith, transient cowboys, and saloon girls. Where are the parents?

avatar van 606

Pluspunt is billy drago en het western sfeertje.

Rest is zwak en saai.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Vrolijke onzin. Zo slecht dat hij goed wordt, en dat mag ook wel eens op z'n tijd.

avatar van Lennert

Lennert

Hehe, eigenlijk toch nog iets beter dan ik had verwacht. Als western was het door sommige sympathieke figuren en een redelijke soundtrack (Ennio Morricone belde net dat hij hem terug wilde) nog best uit te houden, ik was echter al vrij snel vergeten dat er ook nog slangen aan te pas kwamen. Geen uitleg over het hoe en waarom van de slangen, domme accenten van zowel de mannen en de vrouwen, maar tegelijkertijd ook geen minuut echte verveling. Goed is het absoluut niet, daar zorgen de afgrijselijke CGI effecten wel voor (waarom geen normale slangen?), maar stiekem is het best uit te zitten voor die anderhalf uur.