Genre: Familie / Avontuur
5,5 (229)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 7 december 2000
Plot Plop in de Wolken
Op een dag ontvangt Kabouter Plop een brief van zijn Oom Knap. Daarin staat dat Oom Knap heel erg ziek is en dat hij enkel kan genezen als hij het sap drinkt van de Karbonkelwortel. Maar die wortel groeit enkel in het bos van Plop. Plop, Klus, Kwebbel, Lui, Smul en Smal besluiten om de plant naar de zieke Oom Knap te brengen. Maar Oom Knap woont heel ver weg! Klus besluit een heus luchtschip te bouwen waarmee de kabouters kunnen vliegen naar het kabouterbos van Oom Knap. Maar de tocht is moeilijk en niet zonder gevaren. Zullen de kabouters het sap van de Karbonkelwortel tijdig bij Oom Knap kunnen brengen?
Kabouter Plop
Kabouter Knap
Kabouter Jeuk
Macmanus
sterke quote
Onthouden voor de quiz Jordy.
5 sterren trouwens voor deze prachtige flm
jester

Ik heb hem nog niet gezien, maar ik sluit me volledig bij je aan: Klusserdeklus
Ik heb een dochtertje van 2, dus ik ben een Plop-kenner.
Lis
Ik heb de dvd via Ebay gekocht.
Ik werd gek van de kabouterschat,ik heb 2 kids die er verslingerd aan zijn,dus nu es een andere,tja..moeders moet verplicht meekijken
Lijkt me in elk geval weer een leuke vermakelijke kinderfilm!
empirekees
luier de lui daar wordt ik zo moe van, van reageren, *****sterrekes!!
Tonyvdb
is dat deze waar Peter Vandenbegin en Stany Crets de "vuile kabouters" in spelen ?
Lis
Ja klopt,er was zelfs een momentje dat ik bijna
moest-)en dat voor een kinderfilm haha.
visje1991
ik geef ***** want het is een leuke familie film
jester
In zijn genre een hele leuke film. Een klasse beter (aankleding, effecten, etc.) dan zijn voorganger De Kabouterschat. Alleen het einde is wat gekunsteld.
3 ***.
Soeperman87
5* voor de kids.
Ik zelf vind 'm niks omdat het mijn genre niet is, maar hij is o zo leuk voor kleine kids!
Inderdaad, knap werkje dus!
Het gaat er hier om wat je er zelf van vindt.
Mijn poes vond Ju Dou erg interessant omdat er vogelgeluiden te horen zijn. Moet ik die film maar even 5 sterren geven ?
eerdekes
Alsof de kids wakker liggen van jou 5*.
ze hebben liever wat plop koeken
Soeperman87
Het gaat er hier om wat je er zelf van vindt.
Zo bedoel ik het niet. Ik kijk niet meer naar dit soort films op het niveau waarnaar ik er keek als kind zijnde...
Als ik kind was geweest zou ik 'm 5* gegeven hebben, nu weet ik het niet echt eigenlijk...
Ik haal me stem wel weg.
Shunshine
deze film is beter dan die met bekende achterlijke zangers dus een 5.
tommykonijn
Ik zei al bij De Kabouterschat dat ik niet meer zoveel aan Kabouter Plop vind en zijn films vind ik eigenlijk altijd maar matig het is dan ook gericht op kleindere kinderen maar om eens één keer te zien vind ik deze film nog wel vermakelijk!
Dirigent
Ook wel een leuke ja, Plop vind ik nog altijd wel geinig om naar te kijken maar ik ben natuurlijk geen fan van hem want ik kijk veel liever naar andere films maar voor eens effe ertussendoor vind ik De Kabouterschat en Plop in de Wolken wel leuk!

tommykonijn
Verhoogd naar 2.5*!
timburton
Plop 1 was zeker een vermakelijke kinderfilm, maar Plop 2 is al een stuk minder. Vaak een beetje saai, hoewel ik erg heb gelachen om die smerige dwergen. By the way: die twee nieuwe kabouters zijn verschrikkelijk stom! Niemand kan tippen aan Plop, Klus, Lui & Kwebbel.
1,5
kimberlyVD
Ik vind dit eerlijk gezegd echt wel een leuke film! En nee, ik ben geen 10 jaar ofzo... Maar zo'n film is gewoon heel ontspannend... Leuk verhaal ook wel... Van mij krijgt hij **** sterren
Morgana7
Van mij krijgt hij **** sterren
Waarom stem je dan 2.5???
huVILEub
Leuke kinderfilm. Snap niet dat veel mensen zo negatief zijn. Het is een kinderfilm! Ik zelf vond deze als kind heel spannend.
huVILEub
Jeugdsentiment! Puur Jeugdsentiment!
Waarom dan een 0.5? Het is een kinderfilm... die is leuk voor kinderen. Dat je er nu niets meer aan vindt is logisch. Dat is toch geen reden hem slecht te vinden.
chevy93
Ook deze heb ik destijds in de bioscoop gezien. Kan me nog herinneren dat ik ademloos heb zitten kijken.
En uiteraard de vraag: 'Gaan ze het redden?'
Raar toch.. dat je toch altijd met zo'n vraag zit als je klein bent.
movie acteurs
Iets minder dan de Kabouterschat.
Ben sowieso geen fan van Studio 100. Ik vond het verhaal een beetje standaard. Krijgt een 2,0 omdat ik me niet echt heb verveeld.
kimberlyVD
Waarom stem je dan 2.5???
Omdat er maar liefst 1,5 jaar voorbij is sinds mijn eerste post hier...
Ondertussen zelfs al veel langer ook...
hjcool
ik moest als kind al bijna huilen, wat een vieze lelijke film was dat! bleegh!
dave
Indertijd nog gezien in de bioscoop. Geen idee wat er in de hoofden van mijn ouders omging om met een tienjarige naar een film als deze te trekken. Ik vond er alleszins weinig aan, omdat ik niet veel affiniteit vertoonde met een meute dikke kabouters. Pratende honden en dergelijke konden er nog mee door, terwijl Plop toen en nu eerder ergernis opwekt(e). Deze herziening ontkiemde uit de vruchtbare opgravingen van oude Samson en Gert afleveringen. Ik kan me thans echt doodlachen met de hilarische overacting. En is Studio 100 niet één pot nat?
Niet bepaald. De enige vorm van lollig theater was te danken aan de aanwezigheid van een drietal ongeschoren individuen. De interactie tussen propere kabouters en zij die slechts om de zes maanden een verse onderbroek aantrekken was enigszins komisch te noemen. Verder zijn de grapjes uiteraard niet geschikt voor een publiek dat de pamper inmiddels is ontgroeid.
Opvallend trouwens hoe solidair de kleine wezentjes zijn. Moest een vriend van mij komen opdraven met een gek verhaal over een stervende grootvader en wortelextracten, ik zou hem doorverwijzen naar de psychiatrie. Een of andere wortel zou ik wel willen opsporen, maar een heteluchtballon bouwen zit er niet meteen in. Niemand beschikt tevens over de ‘luxe’ die een simpel bed kan verschaffen. Ze slapen allemaal op de grond, of hangen ergens in een onmogelijke houding tegen een deur. Geen wonder dat ze steeds opzichtig wankelend rondlopen, onder luid gekreun. De chronische vermoeidheid van Kabouter Lui is weliswaar voorgoed verklaard.
Het spelen met verhoudingen gaat hun vlakaf niet goed af. De grote boomstammen op de achtergrond geven de illusie dat we eerder te maken hebben met gemuteerde kabouters. Een kruising tussen mens en kabouter. Het hele gedoe omtrent de boterham en het mandje trekt eveneens niet recht wat overduidelijk krom is. Gelukkig details die het kinderoog makkelijk ontgaan, wat ook geldt voor de absurde functie van de zandloper. Niet echt motiverend om je dood zienderogen te zien naderen. Arme grootvader Knap.
1,50 (1,75)

2003

De Kabouterschat
1999

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'