Film Socialisme (2010)
Met onder meer: Alain Badiou, Élisabeth Vitali en Patti Smith
Gesproken taal: Duits, Russisch, Spaans, Engels, Italiaans en Frans
Plot Film Socialisme
"Freedom is costly"
Socialisme is een symfonie in drie stukken. Op een schip in de Middellandse Zee, worden gesprekken in diverse talen gehouden, tussen de passagiers die allen op vakantie zijn. Een oude man, een oorlogsmisdadiger, bijgestaan door zijn kleindochter. Een bekende Franse filosoof. Een vertegenwoordiger van de Moskouse politie. Een Amerikaanse zangeres. Een oude Franse agent. Een ontslagen vrouwelijke VN officier. Een voormalig dubbelagent. Een Palestijnse ambassadeur.
La mère
Le père
Otto Goldberg
La chanteuse
Personne de la vraie vie
Le philosophe
Constance
La journaliste FR3 Regio
La cameraman FR3 Regio
Lucien
Drs. DAJA
Ben benieuwd wat Godard met digitale cinema doet. Trailer is in ieder geval afzichtelijk.
stephan73
Notre Musique was ook al digitaal geschoten. Moet die maar eens herzien voordat ik deze (als hij gaat draaien in de bios) ga zien!
ghostman
Ik verwacht eigenlijk een film van het kaliber Allemagne 90 Neuf Zéro...
Kai
De (co)-regisseurs zijn extra bijgevoegd? Wat wordt hun functie? Of krijgt elke regisseur zijn of haar 'hoofdstuk'?
Er zijn namelijke 2 plotlines voor zover ik weet;
- De een over een 'politiek bewust' gezin.
- De ander over een cruise op de Middellandse zee, waarbij onder andere de volgende plaatsen worden aangegaan, Napoli, Barcelona, Palestina, Griekenland, Egypte en Odessa. Zou elke regisseur zijn of haar plaats krijgen om het verhaal te vertellen?
Ik ga ervan uit dat dit wel een Godard blijft, tenminste als ik het internet mag geloven en ook op de poster staat tot nog toe alleen de naam van JLG.
Opvallend trouwens de naam van Miéville, de vrouw van Godard.
stephan73
Als je de poster bekijkt zie je 7 fragmenten en er zijn 7 regisseurs, dus ik denk inderdaad dat iedere regisseur zijn eigen segment heeft!
mister blonde
En ik had met zo verheugd op de nieuwe Godard. Vreemd eigenlijk dat zijn films uit de jaren '60 echt waanzinnig zijn, om vervolgens 40 jaar weinig boeiende projecten af te leveren.
Lijkt me eerder en Godard-statement, al die regisseurscredits. Want aan de namen te zien zijn het vaak mensen die meewerkten aan Godards films (als productiemanager, achter de camera, als editor) die nu ineens tot regisseur benoemd worden.
ghostman
Ik heb net de trailers bekeken en de film ziet er echt zo uit als ik het had verwacht. De trailers laten precies zien hoe deze film eruit ziet, en dat is GENIAALl! Voor het 'uiterlijk' hoef ik deze film dus niet meer te zien, zal het voor mij geen verrassing meer zijn. Wat me nu vooral interesseert, is de inhoud en de structuur...
Apollinisch
Film is hier al te zien.
Mooie kleurrijke beelden. Van het verhaal heb ik alleen niet veel meegekregen. 2,5*
ghostman

Hoe lang denk je dat de film duurt ? Als je de film gezien hebt dan heb je hem versneld gezien , maar ik denk niet dat je de film in z'n geheel gezien hebt .
Apollinisch
Zonder dollen: godard flauw doen, ik flauw doen.
ghostman
GODard mag en kan flauw doen , hij is wellicht de meest invloedrijke cineast aller tijden . Hij heeft zich allang bewezen en hij laat zien dat er veel meer uit te halen is van het medium . Maar wat heb jij bereikt ( en ik bedoel het niet persoonlijk
) ...
Apollinisch
Wat denk je nou? Dat ik me laat verleiden tot een betoog waarom ik beter en belangrijker ben dan godARD? Kom nou toch. Daar sta ik boven.
Zonder dollen: eigenlijk is het helemaal geen verkeerde trailer. Bevat geen spoilers, is niet vervelend gemonteerd (verknipt) en schept geen valse verwachtingen.
eRCee
- 1978 stemmen
Zonder dollen: godard flauw doen, ik flauw doen.
Naast dat het een goeie vondst is, zit er achter het maken van zo'n trailer (voor de duidelijkheid: de hele film wordt in versneld tempo getoond) natuurlijk meer dan 'flauw doen'.
ghostman
Inderdaad zeer kleurrijk en de editing is werkelijk fenomenaal . Ik heb dit essay inmiddels al 2 keer gezien en ik ben tot de conclusie gekomen dat Socialisme (2010) de meest ontoegankelijke en compromisloze film is van GODard ! Wel erg mooi gedaan , maar ik snap er niet zo veel van ... .
***** / *****
SnakeDoc
En dit was dan mijn 2e kennismaking met een film festival. Wat een verschrikking. Ik weet niet of de mensen die hier inmiddels op hebben gestemt hem ook op het IFFR hebben gezien? Ik dus wel!
Onmogelijk om dit gaan kijken en ik raad het een ieder dan ook af! Film is Frans (opzich niet zo'n probleem), maar het wordt Indiaans Engels ondertiteld. Ach-Ter-Lijk! Niks van te begrijpen.
Na 10 minuten stonden de eerste 2 mensen (in een volle zaal) op. Ik zelf heb het met mijn maat 40 minuten vol gehouden! Daarna ontstond er een sneeuwbal effect en binnen 3 kwartier was de zaal voor 50% leeg!
Iedereen stond vol verbazing in de hal te discusseren over wat deze film dan wel niet in moest houden. Onmogelijk, onmogelijk, onmogelijk om dit op deze manier te begrijpen. Dus bespaar jezelf de moeite en het geld. Alstjeblieft! Tenzij je de franse taal goed onder de knie hebt, of afkomstig bent van een indianen stam!
Ik zal na slechts 40 minuten te hebben gezien maar geen stem plaatsen. Lijkt me niet terecht.
Voor de film zelf misschien wel beter zo, want hoger dan een 1 was het niet geworden!
Verschrikkelijk! Treurig! Dramatisch! Waardeloos!
Al moet je dat af en toe ook is mee maken
Montorsi
Ik was na iets meer dan een uur weg. Verschrikkelijk zelfvoldane troep. Vrij naar Hans Teeuwen: 'Ik ben Godard, alles wat ik doe is toch wel leuk'.
Daar heb ik dan 2 uur voor gereden
Was bij jou de zaal nog een beetje vol? Of was ie goed leeg?
Montorsi
Ik neem aan dat jij ook in Cinerama 1 zat. Of bedoel je toen ik wegging? Was het nog best vol.
SnakeDoc
Ja klopt, zat in Cinerama 1 ja. Mooi zaaltje overigens.
Maar toen ik weg ging ging er echt een mega groep die zaal uit
Drs. DAJA
Film Socialisme was letterlijk een irritant storende ervaring voor mijn ogen en oren. Los van alle pretentieuze beelden waarmee Godard op weinig indrukwekkende wijze dingen zegt die anderen al veel vaker, vollediger, doordachter en vooral ook boeiender hebben gezegd is dit een vreselijke ervaring. Zijn gebrek aan inhoud probeert hij te compenseren door de meest afschuwelijke filmische stijl die ik ooit heb meegemaakt. Ik meende dat zijn trucje om bij bepaalde shots het geluid gewoon weg te laten vallen het irritantste was wat ik ooit op sound gebied meemaakte maar met Film Socialisme weet Godard oorbloedingen te veroorzaken die ik niet meer heb gehoord sinds Lou Reed's Metal Machine Music. Van overaanwezige afschuwelijke hak op de tak verplaatsingen tussen de linker- centrum- en rechterspeaker tot de enorme hoeveelheid windrumble in de microfoon; afschuwelijk. Oversturingen als in de discoscenes heb ik tijdens on-set soundtests nog niet eens meegemaakt en Godard propt zijn film er vol mee. Dit walgelijke essay is een doorn in mijn oog en drijft de spot met alles wat aan film mooi kan zijn. Een afschuwelijke film die ik nooit meer hoop te zien. Een van de 10 slechtste films die ik heb meegemaakt.
SnakeDoc
Beheers jij de Franse taal Daja? Of heb je iets kunnen begrijpen van de ondertiteling?
Drs. DAJA
Beheers een beetje Frans ja, de ondertiteling was belabberd, slechts wat keywoorden vertaald.
SnakeDoc
Ja ik weet het, Indiaans Engels las ik ergens. Snel weer vergeten deze film. Heb het slechts 40 minuten vol gehouden, en velen met mij.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'