Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Drew Barrymore
Met onder meer: Elliot Page, Alia Shawkat en Marcia Gay Harden
Plot Whip It
"Be Your Own Hero"
Bliss Cavendar (Ellen Page) is een 17-jarig meisje uit Bodeen, Texas en is geen typische tiener. Desondanks wil haar moeder dolgraag dat ze meedoet aan missverkiezingen en een voorbeeldige dochter is. Bliss kan niet voldoen aan haar verwachtingen en loopt weg van huis. Ze wordt lid van een rolschaatsteam en gaat helemaal op in het spel, terwijl haar persoonlijke problemen zich blijven ophopen.
Bliss Cavendar
Iron Maven
Eva Destruction
Corbi
Inland Rabbit
Verrassende film. Ik bedoel Drew Barrymore, wie had verwacht dat die zomaar even een goeie mainstream indie komedie kon afleveren. Ja, waarom ook niet eigenlijk. Namen zeggen niet veel meer tegenwoordig. Gevestigde namen vallen tegen en de nieuwkomers verrassen.
Deze kun je wel naast recente films als Juno en Adventureland zetten, al mist het zeker de scherpte van eerstgenoemde.
Vooral in het begin een heerlijke feel-good movie. Licht slim gebracht dialoog, afgewisseld met de lompe roller scenes. Eerlijk zeggen, die scenes worden nog eens aardig in beeld gebracht ook.
In het begin van de film, en ook later nog, is er veel dialoog tussen Ellen Page en Alia Shawkat (ook Arrested Development), dus het rijtje van genoemde acteurs hierboven daar hoort zij ook zeker bij te staan. De anderen hebben dan misschien meer actie scenes, maar wat betreft dialoog is er de mooiste wedstrijd tussen Page en Shawkat.
Afgezien van wat slimmigheidjes is het echter geen dialoog gedreven film. in het begin leek het even zo, maar de film balanceert vaardig tussen dialoog en rollerskate scenes, wat op zich al op zich een apart gegeven is (wat eenzijdig misschien). Ik zei het al eerder, mist wat scherpte. Vooral naar het einde toe komen er wat relatie verwikkelingen naar boven en een drama aspect. Beetje Chick flick syndroom, terwijl ik de film verder niet storend melodramatisch of mikkend op een vrouwelijk publiek vind. Wie ben ik, dat vind ik van Juno ook niet.
Een beetje bevooroordeeld, aangezien Page nog steeds weinig fout doet. Erg naturel acterend en het plezier straalt er gewoon vanaf. De film zelf is dan niet zo heel bijzonder, maar wel zeer vermakelijk. Te dramatisch (middenstuk) om aan het niveau Juno te komen, dat wel
Leland Palmer
Meh, aardig. Niet echt mijn ding dit. Vond het nogal cliché, voorspelbaar en standaard allemaal. Page vind ik absoluut geen bijzonder actrice, al doet ze het ook niet slecht hier. Dat rolschaatsgedoe is eens wat anders, al kon het me niet echt boeien. Voor de rest leek ik het ''allemaal al eens eerder gezien te hebben''.
Vermakelijk is het opzich wel, soms ook best grappig, maar het stijgt jammergenoeg nooit boven de middelmaat uit. Weinig bijzondere personages, alleen de vader van Bliss (Marv uit 'Home Alone'
) was opzich wel leuk. Voor de rest komen zo'n beetje alle cliché's boven drijven en werkt de film naar een allesbehalve bijzonder einde toe. Maar... de tijd was op één of andere manier toch zo voorbij. Toch nog wel aardig dit regiedebuut van Barrymore.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Mwah.. redelijk.
Best leuk voor een debuut, maar ontpopt zich niet tot iets bijzonders. Verder best een leuke sport om mee te goochelen en zie ik best graag nog een keer terug in een andere film.
Cast is best aardig. Ellen Page is niet me favoriete actrice, maar heeft me toch al meerdere malen bewezen veelzijdig een hoofdrol aan te kunnen: Juno, Hard Candy en nu hier. Haar vriendje was daarentegen wel een kwal van een acteur. Ook best leuk om Juliette Lewis te zien spelen (al had ze misschien ook goed als moeder gepast daar ze best op Ellen Page lijkt). Verder nog wat leuke bijrolletjes van Drew Barrymore, Eve en wat andere mensjes. Jammer genoeg doet niet iedereen het even goed.
Soundtracks ook best redelijk.
De film duurt alleen iets te lang daar het op drama-vlak best faalt en het gebrek aan humor te vaak meespeelt. Idee best in orde, maar de uitwerking laat het erg afweten..
Einde mist ook wat..
Angrod_Pallanén
Aardige mix van indiekomedie en sportdrama.
'Whip It' is een leuke film. Het doet je nu eenmaal plezier om Babe Rutheless and de andere meiden kijkhard tekeer te zien gaan op de baan. De sport en de drama op de achtergrond wegen elkaar goed af. De worstelingen van een tienermeisje tegenover de verwachtingen van haar moeder en haar eigen wensen worden goed weergegeven en de film zit vol met leuke bijrollen. Een goede cast en aardige muziek helpen het verhaal dat tussen cliche's en originaliteit blijft drijven. Echt goed wordt de film nooit, daarvoor zijn er te veel voorspelbare wendingen en overbekende oplossingen. Nee, 'Whip It' scoort vanwege de goede acteurs en mooie scènes.
3,0
Zandkuiken
Ellen Page, miauwkes!
Toch aangenaam verrast door deze Whip It. Inderdaad een beetje een prent "voor vrouwen door vrouwen" maar bijzonder charmant.
Vooral dankzij Page, wat een knuffelbeer is dat. Gewoon al hoe ze een ploegmaat een speels tikje geeft op de helm. Vertederende figuur.
Debutante Drew Barrymore had het wel beter wat kalmer aan gedaan met die derbytoestanden. Gaat al vlug vervelen en tijdens die momenten is Whip It eerder een vrouwelijke variant van Dodgeball ofzo.
Net als Smart People op zich geen fenomenale cinema, maar Ellen Page zorgt ervoor dat deze films dik 3,5* scoren bij mij. De rest van de cast doet het overigens eveneens leuk en ook de muziek mag er bij momenten wezen. Prachtige zwembadscène overigens op de tonen van Jens Lekmans Your Arms Around Me. Verfrissende cinema, dat stukje.
as
Sympathiek 'klein' regiedebuut van Barrymore vol vrolijke noten. Als "rupsje ontpopt zich als vlinder (of liever gezegd stoer rolschaatwijf) verhaal", nauwelijks origineel te noemen en soms erg voorspelbaar. Maar het is allemaal met liefde gedaan.
Leuke bijrollen en ook fijn om Lewis weer eens in een rolletje te zien (vast een vriendendienst) nu ze vooral met haar muziekcarriere bezig is. verder hadden de rolschaatswedstrijden iets flitsender in beeld gebracht mogen worden. de camera zit er nooit echt dicht bovenop zodat het nergens echt spannend wordt en nogal afstandelijk aandoet. Rij toch mee met die camera in plaats van aan de kant te blijven staan.
Voor een debuut erg aardig gedaan, ben benieuwd of en wanneer Barrymore met iets nieuws op de proppen komt.
Kleine 3,5*en
ExToR
heb hem net gekeken en vond hem om eerlijk te zijn nog leuk ook. het verhaal was niet echt iets om over naar huis te schrijven, voorspelbaarheid en overdrevenheid overheersen, de acteerprestaties zijn prima en ook de setting is leuk.
inderdaad een leuke film die ik objectief met 3 sterren beoordeel, maar (vooral voor de jongere kijker) eigenlijk best heel leuk wegkijkt.
watisdieellenpageoverigenseenleukdingzeg
Aardig regie-debuut van Drew Barrymore levert een leuke en frisse film op over stoere meiden op rolschaatsen. Het verhaal is niet bepaald nieuw, maar er zitten wel een aantal leuke scenes in zoals het taartgevecht of de scene waarin Ellen Page haar vriendin laat kotsen.
Een stoere soundtrack en een leuke cast (zeker weer eens leuk om Julliet Lewis te zien), maken dit aangenaam kijkvoer.
david bohm
Voorspelbare standaard-sportverhaal film met indie sausje en weinig interessante personages.
Helaas kan ik de aandacht lastig bij het rolschaatsgebeuren houden. De film heeft wel een prettige sfeer en een paar grappen.
Twee sterretjes
BobdH
Kijkende naar het C.V. van Drew Barrymore als actrice, zou het niet gek zijn geweest als haar regiedebuut een clichématige romantische komedie was geweest, maar aangezien ze als producente ook al Donnie Darko de wereld in heeft geholpen mag je toch meer van haar verwachten. Het is uiteindelijk Whip It geworden, een coming-of-age film die bij vlagen behoorlijk persoonlijk aanvoelt (de worstelingen tussen Page en haar ouders liggen ongetwijfeld dicht naast Drew's eigen problemen met haar moeder) maar ook talloze clichés aftikt.
En zo is de eerste helft een prima naturelle touch-chicks film waar alle betrokkenen duidelijk veel lol mee hebben, maar weet je van het begin af aan al dat het verhaal in de tweede helft alle verplichte plotontwikkelingen zal moeten doorlopen voor we bij het voorspelbare einde aankomen. Komt nog eens bij dat vrijwel niemand uit het rolschaatsteam netjes wordt uitgewerkt (en met enkele leuke meiden in de ensemble cast is dat toch jammer), diverse bijrollers niet echt kunnen acteren, en de opstapelende problemen in die gevreesde laatste akte toch wel erg dramatisch worden.
Gelukkig zorgen actrices Ellen Page en Marcia Gay Harden er dan weer voor dat het net niet te sentimenteel wordt, ademt het geheel een lekkere indie-sfeer uit, en heeft de film mede daardoor uiteindelijk voldoende charme en overtuigingskracht (duidelijk een passieproject van Drew) om de eindstreep te halen met een voldoende. Maar dan ook nog maar net.
Aapje81
Verassend leuk regiedebuut van Barrymore. Zij heeft zelf een hele leuke bijrol in een film die voorzien is van een uitstekende cast. Page doet het leuk maar het is vooral Juliette Lewis die de show steelt. Wat blijft dat toch een coolle actrice. Laat Barrymores tweede film maar komen!
Boven gemiddeld.
Elineloves
Girlpower!
Whip it. Ik had niet al te hoge verwachtingen van deze film, met name omdat ik niet veel heb met hoofdrolspeelster Page, maar ze heeft me positief verrast. Drew Barrymore vond ik zoals gewoonlijk vrij irritant.
Toch had ik na een paar minuten direct 't gevoel dat dit wel eens 'mijn soort film' kon worden, ik zat er lekker in. Helaas ging dit gevoel halverwege de film wel weg, toen het standaard 'overwin je angsten en bereik je doelen' verhaaltje aanbrak. Gelukkig was deze voorspelbaarheid nergens echt storend.
De meiden zijn leuk, lekker pittig. De coach is scherp, de beste vriendin lief en de onderlinge vriendschappen zijn aandoenlijk. Natuurlijk moet er ook een romantisch verhaaltje in verwikkeld worden, en stiekem was dit best wel schattig.
Het viel me mee dat ik deze tiener (die zich gedraagt als een volwassen vrouw) niet storend betweterig vond. Normaal heb ik het niet zo op dat soort wijsneuzen die doen alsof ze de de wijsheid in pacht hebben en alsof ze al 40 jaar op deze aardkloot rondlopen. Gelukkig wist Page er een leuke, verfrissende draai aan te geven en niet te zeer over te komen als het onbegrepen en wereldvreemde meisje die wil ontsnappen aan de werkelijkheid van het boerendorp waar ze leeft.
Best leuk.
Jessen0wnt
I can take losing the money. I cannot take loosing the chance for our kid to be happy.
Aangenaam verrast filmpje, de film doet zich voor als een soort tiener/romcom-filmpje maar heeft wel degelijk inhoud en is daarnaast door Ellen Page niet zo zoetsappig als je op het eerste gezicht zou denken. Ik denk dat als je speciaal een film gaat kijken voor een bepaalde acteur, no matter what subject, je dan wel een lichte fan bent: zo heb ik dit met Ellen Page, een echt wijf met ballen maar daarnaast ook zo kwetsbaar, vrouwelijk, menselijk en toch zo'n eigen willetje: mooi. Ze heeft natuurlijk wel vaker een opstandige tiener gespeeld (Juno, en als extreem voorbeeld in Hard Candy), maar dat doet ze alleen omdat ze dit ook als geen ander kan, je gelooft haar. Ook in Whip It weet ze te overtuigen, nu vooral kwetsbaar en onzeker. De film is een combinatie tussen familie-drama en rolskate-komedie en rock-romance, waardoor denk ik er een leuke afwisseling zit in deze toch best lange film. Delen doen het natuurlijk veel beter, qua regie en visueel/audio kan het allemaal veel beter, ook de montage trok bij mij af en toe een wenkbrauw. Het was een beetje stuntelen met vooral de overgangen, maar door de vrij grote verschillen tussen de verschillende plotten, was het verdraaglijk en stoorden het niet tot nauwelijks. Whip It heeft me meerdere keren laten lachen (komedie = geslaagd, wordt vaak onderschat maar er zaten echt wel geslaagde grappen in), en ook het drama gedeelte vond ik echt heel sterk gespeeld. Moeder figuur doet het altijd goed. Al met al een prima filmpje, mede dankzij mijn Page-gekte ben ik enorm enthousiast. Tienerfilmpje met wat inhoud als je je daar voor open wilt stellen, zo niet: dan blijft er genoeg komedie over. 3,5 ster
Naomi Watts
Leuke film over de Roller Derby.
Erg sympathieke film die wel het clichematige pad bewandeld maar daar verder wel prima mee om gaat. Page is altijd een meerwaarde en elke keer weet ze een film totaal naar haar hand te zetten, bij Whip It is dat niet anders. Het Roller Derby behoren is goed uitgewerkt al snapte ik op momenten nog steeds niet hoe die punten verdeling nou in zijn werk ging.
Erg leuk zo'n bijeen geraapt zootje rejects. Eve, Bell, Berrymore en co, dan heb je toch een aardig bijeengeraapt zootje. Wel jammer van de af en toe overdadige dramatische segmenten, had toch liever de geslaagde humor gezien die al in de film te zien was. Al weet Page het allemaal wel prima te managen.
Voorspelbaar, clichematig maar daardoor niet minder geslaagd. Met Page heb je de ideale actrice die cliche's prima weet te brengen. Leuke film.
In het begin dacht ik te maken te hebben met een 13 in een dozijn film. Maar naarmate de film vorderde werd het best een aardig drama (wel cliché natuurlijk). De film zat best leuk in elkaar en datzelfde geldt ook voor de uitvoering. Maar gezien de best wel indrukwekkende cast mocht dat ook wel minimaal verwacht worden. Er zitten overigens ook best wel grappige momenten (zoals die gast die de wedstrijden doet toelichten op seksuele wijze) in. Het einde vond ik trouwens best aardig en ook mooi. Van de cast vond ik Ellen Page wel goed spelen. Normaal heb ik het niet zo op haar maar hier speelde ze gewoon leuk en goed. Kristen Wiig speelde trouwens ook wel leuk. Al met al best een aardige film (zeker na ongeveer 30 minuten) om eens gezien te hebben.
Dreiecke
Leuk, zo'n onderwerp als Roller Derby.
Ik dacht dat ik er weinig aan zou vinden, maar ook die sport is uiteindelijk wel boeiend om naar te kijken.
Prima geacteerd door de hoofdrolspelers, leuke film met wat romantiek en persoonlijk drama erin én spannende wedstrijden.
Ste*
- 2071 berichten
Een film die veelbelovend begint maar al vrij snel een beetje gaat vervelen omdat het meer van hetzelfde is.
Misschien word ik zelf ook wel een beetje te oud voor dit coming of age-thema, hoewel het hele alternatieve stoere rollerderby-sfeertje leuk neergezet is.
Ellen Page is natuurlijk geknipt voor een rol als deze, maar eigenlijk is heel de film wel oke gecast.
IH88
“We deserve better villains.”
Prima film van Drew Barrymore. Whip It heeft niet een heel origineel uitgangspunt, met een jonge vrouw die door haar moeder gedwongen wordt om dingen te doen die ze niet wil en uiteindelijk haar eigen dromen gaat najagen. Maar Barrymore drukt wel haar stempel op het materiaal, en vooral het feit dat Bliss de sport ‘roller derby’ beoefent levert een aantal heerlijke scenes op. De groep vrouwen waarmee Bliss te maken krijgt is een kleurrijk en bont gezelschap, en actrices als Page, Barrymore, Wiig, Lewis en Bell hebben een fijne chemie samen.
K. V.
Op goed geluk deze eens bekeken en vond het nog een goeie film. Het was eens iets anders qua sport, maar toch boeide het ook wel. De cast deed het prima en verder verveelde de film niet. De moeite om gezien te hebben.
Shadowed
Matig.
Inderdaad zoals door wel meerdere gebruikers aangekaart gewoon een matige film. Eigenlijk scoren dit soort komedies juist op de menselijke inhoud die ze weten te verkrijgen, maar bij deze film wordt er ook nog wat van sport erbij gemengd. Dat maakt het alleen niet echt bepaald beter.
In ieder geval zou je denken dat de sportkant van de film het meest weet te boeien, maar toch is het eerder de dynamiek tussen Page en de andere personages die een dragende factor weet te vormen in de film. De sportscenes zijn eerder van matige kwaliteit, met nogal slap camerawerk en montage die nergens echt uit de weg gaat om er wat gevoel in te mengen.
Verder voorspelbaar en moralistisch, maar dat soort elementen moet je bij dit soort films maar even voor lief nemen. Wat mij betreft is een film als Whip It te snel opgebrand, waardoor het toch te weinig blijvende indruk achterlaat. Ik ben er zeker van dat deze film me binnen de kortste keren weer volledig door de vingers is geglipt helaas.
blurp194
Nog steeds de enige film die Drew Barrymore geregisseerd heeft. Beviel het haar niet? Het is geen hoogvlieger, maar ook niet echt heel slecht - al til ik wel wat zwaar aan de grappig bedoelde rushes tijdens de aftiteling. Nooit een goed idee, wanneer dringt dat nou eens door.
De kleffe gezinsmoraal waar sommige voorgangers zich aan storen hinderde mij niet echt. Wat me wel zoals altijd opviel is hoe maf de moraal in de bible belt van Amerika is - en wat voor een absurde sporten zich daar ontwikkelen.
De cast is best goed voor dit soort film, Page en Shawkat voorop als hoofdrollen, maar in de bijrollen zit het ook prima met Wiig, Barrymore zelf en Lewis. Eigenlijk niks mis mee - wat meer lef en wat betere production values, en en wellicht een setting in een SF film in plaats van dit maffe gedoe in de realiteit te plaatsen, dan had het zomaar een blockbuster kunnen zijn. Wie weet.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Thirteen
Drama, 2003

Hard Candy
Drama / Thriller, 2005
vrouwelijke vriendschapsportmeerderjarig wordenroller derby duringcreditsstingervrouwelijke regisseur