Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Drew Barrymore
Met onder meer: Elliot Page, Alia Shawkat en Marcia Gay Harden
Plot Whip It
"Be Your Own Hero"
Bliss Cavendar (Ellen Page) is een 17-jarig meisje uit Bodeen, Texas en is geen typische tiener. Desondanks wil haar moeder dolgraag dat ze meedoet aan missverkiezingen en een voorbeeldige dochter is. Bliss kan niet voldoen aan haar verwachtingen en loopt weg van huis. Ze wordt lid van een rolschaatsteam en gaat helemaal op in het spel, terwijl haar persoonlijke problemen zich blijven ophopen.
Bliss Cavendar
Iron Maven
Eva Destruction
Corbi
JohnWilliams
Barrymore die zelf gaat regisseren, hmm eerst zien dan geloven.
AHWA
Redelijke trailer. Denk niet dat dit erg bijzonder wordt, maar leuk voor tussendoor.
titia
Trailer verraste me eigenlijk wel, maar zou dit in Nederland de bios gaan halen?
Angrod_Pallanén
Ik betwijfel het. Was Juno überhaupt in de bioscopen hier? Maar toch iets om naar uit te kijken.
titia
Juno heeft 't nog best aardig gedaan. ongeveer 50 kopieen, en volgens mij heeft hij uiteindelijk nog wel bijna een jaar gelopen.
Hankieh
Lijkt me niet geweldig deze film. Maar ja is dan wel weer Ellen Page die er in mee speelt hé...
deTuinman
trailer ziet er leuk uit,
goeie cast en het verhaal, ook al is het cliche, zal in Nederland best aanslaan bij de jeugdige dames
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Met deze namen krijgt deze film bij mij al voorbaat het voordeel van de twijfel.
matthijs_013
Jawel, de film heeft in Nederland gedraaid in 46 zalen gedraaid. Toen ik ernaartoe ging was de zaal helemaal vol, en ik ging toch zeker pas een maand na de (Nederlandse) première.
Overigens kijk ik ook uit naar de film. Lijkt me vooral een vrouwenfilm, maar ik ben toch nieuwsgierig naar Ellen Page's laatste werk.
deTuinman
Dat heeft niets met de kwaliteit van de film te maken, maar met de vraag van de mainstreamer die geen aparte dingen wil verwachten.
Koerok
Ik vond Ellen Page fantastisch in Juno, dus ik ben meteen zeer benieuwd naar deze film.
namingway24
Geen bioscooprelease voor deze film? Deze zou ik best op het witte doek bekijken...
mandy7
Oh, dus daar ligt het aan, of de hoofdrolspeelster uit de film al eerder de bioscopen heeft gehaald met een andere film.
/sarcasme
the new guy
Kan iemand die de film gezien heeft ook een leuk commentaartje schrijven aub.
Rabbitto
heb me zeker vermaakt maar het blijft gewoon een slap verhaal met echt alle standaard ''problemen'' die in zo'n beetje elke comedy en film waarbij iemand heel goed in een sport wordt zullen voorkomen.
Maar goed, ellen page is gewoon super leuk en ja toch eye candy.
AchmedATM
Ellen Page is zeker het pareltje in deze film, ze geeft wederom een prestatie dat deze film een beetje extras geeft. Het is een basic "coming of age" met de loze liefde en ouder problemen echter toch erg vermakelijk.
Deze amusante film is hopelijk niet een one-hit wonder voor Drew Barrymore want van dit soort films will ik wel meer zien.
Rabbitto
Als de film een beetje goed ontvangen wordt (vooral in amerika natuurlijk) denk ik niet dat dit het laatste van Drew's regie carriere wordt. Hij kijkt inderdaad lekker weg en er als ze nou wat leren van de negatieve punten van deze kan de volgende net ff wat meer ''sap'' hebben.
AchmedATM
Ze kijken daar jammer genoeg het meest naar de boxoffice maar Whip It! bevind zich echter ongelegen met weinig schermen tegelijkertijd met Avatar. Dus als deze gewaardeerd wordt zal het later komen waarschijnlijk in Cult vorm.
sanne12345
Echt een leuke film voor zo'n weinig origineel script. Pages geeft het dat extra, de rest van de crew maakt het af, op
Drew Barrymore na, maar die heeft het wel weer leuk geregisseerd.
Niet gelachen, wel genoten.
skipy05
Heel toffe film. Goed verhaal. Het rolschaatsen vind ik wel origineel aan het verhaal en vond ik heel goed. De rest van het verhaal is nogal standaard.
Ellen Page Heeft het weeral zeer goed gedaan. Ze maakt de film nog eens zo goed. daarom een 4*
Inland Rabbit
Verrassende film. Ik bedoel Drew Barrymore, wie had verwacht dat die zomaar even een goeie mainstream indie komedie kon afleveren. Ja, waarom ook niet eigenlijk. Namen zeggen niet veel meer tegenwoordig. Gevestigde namen vallen tegen en de nieuwkomers verrassen.
Deze kun je wel naast recente films als Juno en Adventureland zetten, al mist het zeker de scherpte van eerstgenoemde.
Vooral in het begin een heerlijke feel-good movie. Licht slim gebracht dialoog, afgewisseld met de lompe roller scenes. Eerlijk zeggen, die scenes worden nog eens aardig in beeld gebracht ook.
In het begin van de film, en ook later nog, is er veel dialoog tussen Ellen Page en Alia Shawkat (ook Arrested Development), dus het rijtje van genoemde acteurs hierboven daar hoort zij ook zeker bij te staan. De anderen hebben dan misschien meer actie scenes, maar wat betreft dialoog is er de mooiste wedstrijd tussen Page en Shawkat.
Afgezien van wat slimmigheidjes is het echter geen dialoog gedreven film. in het begin leek het even zo, maar de film balanceert vaardig tussen dialoog en rollerskate scenes, wat op zich al op zich een apart gegeven is (wat eenzijdig misschien). Ik zei het al eerder, mist wat scherpte. Vooral naar het einde toe komen er wat relatie verwikkelingen naar boven en een drama aspect. Beetje Chick flick syndroom, terwijl ik de film verder niet storend melodramatisch of mikkend op een vrouwelijk publiek vind. Wie ben ik, dat vind ik van Juno ook niet.
Een beetje bevooroordeeld, aangezien Page nog steeds weinig fout doet. Erg naturel acterend en het plezier straalt er gewoon vanaf. De film zelf is dan niet zo heel bijzonder, maar wel zeer vermakelijk. Te dramatisch (middenstuk) om aan het niveau Juno te komen, dat wel
louisvf
Barrymore die zelf gaat regisseren, hmm eerst zien dan geloven.
Ze heeft toch ook al meegewerkt aan Donnie darko ?
Leland Palmer
Meh, aardig. Niet echt mijn ding dit. Vond het nogal cliché, voorspelbaar en standaard allemaal. Page vind ik absoluut geen bijzonder actrice, al doet ze het ook niet slecht hier. Dat rolschaatsgedoe is eens wat anders, al kon het me niet echt boeien. Voor de rest leek ik het ''allemaal al eens eerder gezien te hebben''.
Vermakelijk is het opzich wel, soms ook best grappig, maar het stijgt jammergenoeg nooit boven de middelmaat uit. Weinig bijzondere personages, alleen de vader van Bliss (Marv uit 'Home Alone'
) was opzich wel leuk. Voor de rest komen zo'n beetje alle cliché's boven drijven en werkt de film naar een allesbehalve bijzonder einde toe. Maar... de tijd was op één of andere manier toch zo voorbij. Toch nog wel aardig dit regiedebuut van Barrymore.
Hectometersnor
Aardige film waarbij duidelijk te zien was dat Ellen Page de zoveelste alternatieve rol speelde. Leuke bijrollen en verder allemaal wel oke maar nergens echt bijzonder. Muziek was erg goed gekozen (Raveonettes komen erin voor). Ik ben en blijf een fan van Ellen Page maar deze rol heeft ze nu wel gespeeld, ik denk dat ze veel beter en groter kan zijn.
dulcinea
Leuke film met een apart sfeertje, goeie muziek en acteerwerk. Het verhaal was hier en daar wel origineel maar als geheel toch een beetje te mager en voorspelbaar, enkele momenten voelden echt té cliché aan en dat is jammer in dit soort film.
Al bij al toch 3* want ik heb me niet verveeld, Ellen Page blijft schitterend.
the new guy
Ja toch heel leuk. Goede meevaller. Inderdaad een standaard verhaal, maar wel erg goed en niet irritant uitgevoerd.
Raffael77
Heerlijke goed gevoel film waarin Page uitstekend acteert.
Nergens zakt de film in en het is een keer iets anders dan die standaard dans films waarvan er maar weinig echt goed zijn.
Verhaal is niet nieuw maar goed uitgewerkt.
Filmwerk is ook prima.
t-i-m
ellen page is geweldig, zoals altijd! maar ga me nu toch afvragen waarom zei altijd tieners speelt (in de films die ik tenminste van haar heb gezien) ze mag wel eens iemand van haar eigen leeftijd spelen. verder een erg leuke film voor tussendoor...goed gedaan, film wordt nergens irritant.
Apollinisch
de vader van Bliss (Marv uit 'Home Alone'
maar ga me nu toch afvragen waarom zei altijd tieners speelt
Beste aardige film die echt de moeite waard was ook vele goede bijrollen van o.a Juliette Lewis,Drew Barrymore die echt veel plezier hadden tijdens de opnames.

An American Crime

Thirteen
Drama, 2003

Hard Candy
Drama / Thriller, 2005
vrouwelijke vriendschapsportmeerderjarig wordenroller derby duringcreditsstingervrouwelijke regisseur