Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Drew Barrymore
Met onder meer: Elliot Page, Alia Shawkat en Marcia Gay Harden
Plot Whip It
"Be Your Own Hero"
Bliss Cavendar (Ellen Page) is een 17-jarig meisje uit Bodeen, Texas en is geen typische tiener. Desondanks wil haar moeder dolgraag dat ze meedoet aan missverkiezingen en een voorbeeldige dochter is. Bliss kan niet voldoen aan haar verwachtingen en loopt weg van huis. Ze wordt lid van een rolschaatsteam en gaat helemaal op in het spel, terwijl haar persoonlijke problemen zich blijven ophopen.
Bliss Cavendar
Iron Maven
Eva Destruction
Corbi
david bohm
Voorspelbare standaard-sportverhaal film met indie sausje en weinig interessante personages.
Helaas kan ik de aandacht lastig bij het rolschaatsgebeuren houden. De film heeft wel een prettige sfeer en een paar grappen.
Twee sterretjes
harm1985
Onderhoudende film over Roller Derby. Ellen Page is sinds Juno een stuk volwassener geworden, zonder haar eigenwijze karakter te verliezen, en nu ze bijna meerderjarig is mag ik denk ik ook wel zeggen dat ze er niet slecht uitziet.
Plot is natuurlijk redelijk simpel, meisje uit een gat gaat naar Roller derby, raakt geïnspireerd en zonder dat haar ouders het weten gaat ze de sport bedrijven. Ondertussen wil haar moeder niets liever dan dat haar dochter een schoonheidswedstrijd wint, want dan pas wordt het wat met je, als meisje zijnde.
Op zich is dit gegeven leuk uitgewerkt, maar buiten de gebaande paden wordt nergens getreden. Leuker/beter was wellicht geweest als ze bij de eerste confrontatie gewoon had gezegd dat ze liever aan die roller derby zou meedoen in plaats van hoe het nu liep. Dat haar moeder dan ook gaat kijken bij de wedstrijd is natuurlijk ook gen verrassing. Het liefdesverhaaltje daarentegen is beter uitgewerkt, met als kers op de taart het coming of age aspect dat Bliss de jongen na een vermoedelijk slippertje gewoon aan de dijk zet. Had ze aan het begin van de film niet zo snel gedaan, denk ik.
Maar uiteindelijk gaat het toch voornamelijk om de actiescenes, die vlot in beeld zijn gebracht, en aan vrouwelijk schoon, Drew Berrymore (die ik eerder op de dag in ET nog aan het werk had gezien) incluis ook geen gebrek. Ergens halverwege de film roept Bliss' moeder dat niemand met een vrouw met tattoos wil trouwen... onzin, natuurlijk! Want laten die Roller Derby dames nu precies mijn type zijn!
mandy7
Uhm, toen Juno in NL uit kwam was Ellen Page al bijna 21, op een paar dagen na.
Dus meerderjarig was ze toen ook al
Maar ze is nu, als actrice, wel volwassener idd.
harm1985
Had het kunnen weten dat ze geen 17 was
Zeker teveel Dawson's Creek gekeken...
BobdH
Kijkende naar het C.V. van Drew Barrymore als actrice, zou het niet gek zijn geweest als haar regiedebuut een clichématige romantische komedie was geweest, maar aangezien ze als producente ook al Donnie Darko de wereld in heeft geholpen mag je toch meer van haar verwachten. Het is uiteindelijk Whip It geworden, een coming-of-age film die bij vlagen behoorlijk persoonlijk aanvoelt (de worstelingen tussen Page en haar ouders liggen ongetwijfeld dicht naast Drew's eigen problemen met haar moeder) maar ook talloze clichés aftikt.
En zo is de eerste helft een prima naturelle touch-chicks film waar alle betrokkenen duidelijk veel lol mee hebben, maar weet je van het begin af aan al dat het verhaal in de tweede helft alle verplichte plotontwikkelingen zal moeten doorlopen voor we bij het voorspelbare einde aankomen. Komt nog eens bij dat vrijwel niemand uit het rolschaatsteam netjes wordt uitgewerkt (en met enkele leuke meiden in de ensemble cast is dat toch jammer), diverse bijrollers niet echt kunnen acteren, en de opstapelende problemen in die gevreesde laatste akte toch wel erg dramatisch worden.
Gelukkig zorgen actrices Ellen Page en Marcia Gay Harden er dan weer voor dat het net niet te sentimenteel wordt, ademt het geheel een lekkere indie-sfeer uit, en heeft de film mede daardoor uiteindelijk voldoende charme en overtuigingskracht (duidelijk een passieproject van Drew) om de eindstreep te halen met een voldoende. Maar dan ook nog maar net.
Bubblez
- 2060 berichten
Erg leuke, aimabele film. Goeie humor (Smashley Simpson, hihi), een goed verhaal en het gaat waarachtig zelfs de diepte in. Bij teamsportfilms als dit (denkend aan Mighty Ducks, Eddie, Cutting the Edge etc.) gaat het doorgaans vooral om het entertainment en is het geheel vooral gefocust op de aanloop naar de bijna altijd voorspelbare zegeviering, waarin dat belangrijker is boven het persoonlijke drama. In het geval van Whip It is vooral dat drama dat de film sterk maakt. Erg goede prestaties van Ellen Page en Marcia Gay Harden.
Het enige dat ik echt storend vond is het maar niet kunnen bepalen van het tijdsbeeld waarin het verhaal zich afspeelt. De film geeft in het begin een jaren zestig sfeer, het midden van de film lijkt jaren tachtig (vooral door de muziek en de achterhaaldheid van rolschaatsen en beauty-pagents), tot er op een gegeven moment gebruik wordt gemaakt van internet en er geYouTubed wordt. Uiteindelijk is het me niet duidelijk geworden. Dat had first time regisseuse Drew Barrymore wat beter kunnen bewaken. Verder; helemaal goed!
Aapje81
Verassend leuk regiedebuut van Barrymore. Zij heeft zelf een hele leuke bijrol in een film die voorzien is van een uitstekende cast. Page doet het leuk maar het is vooral Juliette Lewis die de show steelt. Wat blijft dat toch een coolle actrice. Laat Barrymores tweede film maar komen!
Boven gemiddeld.
timbo_
Als actrice heb ik al niet veel met Drew Barrymore maar wat mij betreft is ze als regisseur nog vele malen slechter. Enige lichtpuntje in Whip It is Ellen Page.
Elineloves
Girlpower!
Whip it. Ik had niet al te hoge verwachtingen van deze film, met name omdat ik niet veel heb met hoofdrolspeelster Page, maar ze heeft me positief verrast. Drew Barrymore vond ik zoals gewoonlijk vrij irritant.
Toch had ik na een paar minuten direct 't gevoel dat dit wel eens 'mijn soort film' kon worden, ik zat er lekker in. Helaas ging dit gevoel halverwege de film wel weg, toen het standaard 'overwin je angsten en bereik je doelen' verhaaltje aanbrak. Gelukkig was deze voorspelbaarheid nergens echt storend.
De meiden zijn leuk, lekker pittig. De coach is scherp, de beste vriendin lief en de onderlinge vriendschappen zijn aandoenlijk. Natuurlijk moet er ook een romantisch verhaaltje in verwikkeld worden, en stiekem was dit best wel schattig.
Het viel me mee dat ik deze tiener (die zich gedraagt als een volwassen vrouw) niet storend betweterig vond. Normaal heb ik het niet zo op dat soort wijsneuzen die doen alsof ze de de wijsheid in pacht hebben en alsof ze al 40 jaar op deze aardkloot rondlopen. Gelukkig wist Page er een leuke, verfrissende draai aan te geven en niet te zeer over te komen als het onbegrepen en wereldvreemde meisje die wil ontsnappen aan de werkelijkheid van het boerendorp waar ze leeft.
Best leuk.
Jessen0wnt
I can take losing the money. I cannot take loosing the chance for our kid to be happy.
Aangenaam verrast filmpje, de film doet zich voor als een soort tiener/romcom-filmpje maar heeft wel degelijk inhoud en is daarnaast door Ellen Page niet zo zoetsappig als je op het eerste gezicht zou denken. Ik denk dat als je speciaal een film gaat kijken voor een bepaalde acteur, no matter what subject, je dan wel een lichte fan bent: zo heb ik dit met Ellen Page, een echt wijf met ballen maar daarnaast ook zo kwetsbaar, vrouwelijk, menselijk en toch zo'n eigen willetje: mooi. Ze heeft natuurlijk wel vaker een opstandige tiener gespeeld (Juno, en als extreem voorbeeld in Hard Candy), maar dat doet ze alleen omdat ze dit ook als geen ander kan, je gelooft haar. Ook in Whip It weet ze te overtuigen, nu vooral kwetsbaar en onzeker. De film is een combinatie tussen familie-drama en rolskate-komedie en rock-romance, waardoor denk ik er een leuke afwisseling zit in deze toch best lange film. Delen doen het natuurlijk veel beter, qua regie en visueel/audio kan het allemaal veel beter, ook de montage trok bij mij af en toe een wenkbrauw. Het was een beetje stuntelen met vooral de overgangen, maar door de vrij grote verschillen tussen de verschillende plotten, was het verdraaglijk en stoorden het niet tot nauwelijks. Whip It heeft me meerdere keren laten lachen (komedie = geslaagd, wordt vaak onderschat maar er zaten echt wel geslaagde grappen in), en ook het drama gedeelte vond ik echt heel sterk gespeeld. Moeder figuur doet het altijd goed. Al met al een prima filmpje, mede dankzij mijn Page-gekte ben ik enorm enthousiast. Tienerfilmpje met wat inhoud als je je daar voor open wilt stellen, zo niet: dan blijft er genoeg komedie over. 3,5 ster
melvddonk
Over Ellen Page ben ik meestal wel enthousiast en dat was ook hier het geval. Ze zette haar rol erg leuk neer. Barrymore viel een beetje tegen. Normaal gesproken kan ik haar wel waarderen, maar dat was nu niet het geval. Bij de aftiteling viel het me trouwens pas op dat zij de regisseuse was van deze film.
Ellen Page en Alia Shawkat waren samen erg leuk. Er was een goede chemie tussen die twee en van de scènes met hun heb ik dan ook erg genoten. De film zit vol met subtiele, droge humor, maar ik heb geen enkele keer echt hardop moeten lachen. De drama in de film wordt af en toe een beetje too much. Het is niet zo dat er 1 of 2 dingen tegenzitten bij Bliss (rare naam trouwens, vooral omdat het moet zijn gekozen door haar ouders, die toch erg conservatief waren), maar alles gaat tegelijk mis. Vriendin opgepakt, ouders komen erachter dat ze rollerderby doet, concurrente komt erachter dat Bliss pas 17 is, vriendje gaat 'vreemd', vriendin wil niet meer met haar praten, etc. Het werd een beetje teveel van het goede.
Verder ergerde ik me soms aan de clichés, waar de film vol mee zit. De film lijkt vernieuwend te willen zijn. Hij lijkt uit te willen stralen dat het een stoere chickflick is. Anders dan de anderen. Waarom ze dan steeds terugvallen op alle clichés die je je zowat maar kan bedenken is voor mij dan ook echt een raadsel.
De film kijkt desondanks lekker weg, maar wordt nergens echt bijzonder.
cularis
Die ellen page is een lekker ding.
Ik zou graag eens konkel foezen met haar.
Naomi Watts
Leuke film over de Roller Derby.
Erg sympathieke film die wel het clichematige pad bewandeld maar daar verder wel prima mee om gaat. Page is altijd een meerwaarde en elke keer weet ze een film totaal naar haar hand te zetten, bij Whip It is dat niet anders. Het Roller Derby behoren is goed uitgewerkt al snapte ik op momenten nog steeds niet hoe die punten verdeling nou in zijn werk ging.
Erg leuk zo'n bijeen geraapt zootje rejects. Eve, Bell, Berrymore en co, dan heb je toch een aardig bijeengeraapt zootje. Wel jammer van de af en toe overdadige dramatische segmenten, had toch liever de geslaagde humor gezien die al in de film te zien was. Al weet Page het allemaal wel prima te managen.
Voorspelbaar, clichematig maar daardoor niet minder geslaagd. Met Page heb je de ideale actrice die cliche's prima weet te brengen. Leuke film.
Rodger
leuke film, waar Ellen Page weer een super mooie rol speelt..
3.5**
Muggsy
Een beetje de clash der clichés: de sportfilm met een edge a la 'Slap Shot' maar dan milder en Ellen Page wederom als een 'angry young chick'.
Het is ook hoofdzakelijk vanwege het script en de voorspelbaarheidsfactor dat ik 'em niet boven de middelmaat vind uitstijgen. Acteerprestaties zijn immers best wel te pruimen: Harden en Stern als de ouders hebben hun eigenaardige kantjes en brengen dit sympathiek. De teamgenoten hebben niet zoveel in de pap te brokken, af en toe een komisch moment van Barrymore en Lewis.
De romance vond ik dan weer wat zwakjes, er gebeurde weinig in scènes tussen die twee en nam toch wat tijd in beslag. Al bij al net voldoende.
In het begin dacht ik te maken te hebben met een 13 in een dozijn film. Maar naarmate de film vorderde werd het best een aardig drama (wel cliché natuurlijk). De film zat best leuk in elkaar en datzelfde geldt ook voor de uitvoering. Maar gezien de best wel indrukwekkende cast mocht dat ook wel minimaal verwacht worden. Er zitten overigens ook best wel grappige momenten (zoals die gast die de wedstrijden doet toelichten op seksuele wijze) in. Het einde vond ik trouwens best aardig en ook mooi. Van de cast vond ik Ellen Page wel goed spelen. Normaal heb ik het niet zo op haar maar hier speelde ze gewoon leuk en goed. Kristen Wiig speelde trouwens ook wel leuk. Al met al best een aardige film (zeker na ongeveer 30 minuten) om eens gezien te hebben.
Dreiecke
Leuk, zo'n onderwerp als Roller Derby.
Ik dacht dat ik er weinig aan zou vinden, maar ook die sport is uiteindelijk wel boeiend om naar te kijken.
Prima geacteerd door de hoofdrolspelers, leuke film met wat romantiek en persoonlijk drama erin én spannende wedstrijden.
ILDIB
Niemandalletje, ondanks goede spel van Page en haar Pa. Voor de rest veel cliche gebeuren. En ik snap dat roller duel in al die films niet, zelden of nooit spannend in beeld.
Dreiecke
Ik neig er bijna naar om hier 4* aan te geven
na herziening op tv daarnet, maar dat vind ik toch net weer te veel van het goede. Ik vind het wel erg overtuigend geacteerd en een goed verhaal hebben.
mnrk
Hey. Black Widows, my spidey senses are tingling. About to make a sequel in my pants ....Yeah?...... Spider-Man 3 1/2?..........Yeah, it is 3 1/2 inches. Wide
Dit was toch een verrassende film van Drew Barrymore.....
Het verhaal is natuurlijk redelijk cliche,maar het wordt op een prima en leuke manier gebracht waardoor de film gewoon leuk blijft om naar te kijken...
Ook de keuze voor Ellen Page is zeer goed (acteert zeer overtuigend) en natuurlijk de overige cast ook...een leuke samenstelling van leuke groep acteurs,vooral Juliette Lewis blijft altijd haar rollen geweldig neer zetten.
Meneer Bungel
Slimme puke-trick.
Prima filmpje met indrukwekkende chickcast (Wiig, Bell, Eve, Barrymore, Lewis), maar ook goeie ouwe Daniel Stern (City Slickers) komt weer eens opdraven, al zag ik hem eerst voor Randy Quaid aan...
Page speelt haar rol met verve (al moet ik bekennen meer oog te hebben gehad voor Alia Shawkat wanneer zij in beeld kwam), het verhaal is een sympathiek coming-of-age ding en de skate-actie vormt een fijn plus-ingrediënt. Natuurlijk moeten er de nodige cliché's aan te pas komen, maar het wordt met genoeg enthousiasme en gevoel voor opbouw gebracht, met een aparte vermelding voor één van de onbekende Wilson bro's, Andrew, in een half-geschifte coach-rol.
Leuk, leuk, leuk, heel veel meer valt er eigenlijk niet over te zeggen.
Drie keer leuk = dus drie dikke sterren.
Meneer Bungel
O ja, en wie zich nog afvroeg waar die Hi, How Are You?-shirts e.d. vandaan kwamen: Daniel Johnston - Hi, How Are You / Continued Story (1985) - MusicMeter.nl, en zie ook: The Devil and Daniel Johnston (2005).
Tarkus
Leuke film dit regiedebuut van Drew Barrymore.
Een simpel verhaaltje een paar leuke meiden en een een ruw sportspelletje en je bent vertrokken voor anderhalf uur film.
De rollen zijn prima vertolkt en de film is goed gemaakt een pluim op naam van Barrymore die blijkbaar meer talent heeft als regisseur dan als actrice.
Ik heb me geamuseerd met deze film al zit er af en toe ook een emotioneel moment in, het is vooral een leuke film.
m1701
Goeie film!
Een keer wat anders met dat rolschaatsen.
Ja dat was wel verrassend.
Actrices deden het ook erg leuk en overtuigend.
Leuk verhaal.
Aanrader.... 3,5*
Noodless
Verrassend kwam ik tot de vaststelling dat dit werkje een regiedebuut is van Drew Barrymore.
En best nog aardig ook. Zelf heeft ze een klein rolletje in de film. Het verhaal draagt een te verwachte boodschap mee, maar op zich wordt het nergens uitvergroot en is het verder niet storend. De meiden spelen hun rol vol enthousiasme , vooral Ellen Page en Juliette Lewis zijn weer goed op dreef. Leuke film die best te genieten valt. Missverkiezingen of rolschaatsen ?
6/10
mikey
Ooit een 6 page stripke gemaakt voor kus comiks uit letland, dat heette roller derby with the warriors, ik refereerde wel naar ellen page zonder deze film te hebben gezien. En natuurlijk Raquel Welch (ow my lord) Het maffe is: (nou ja, niet echt) alle elementen uit dat werkje van me, zitten ook in deze film: de loser die de ster wordt van het team. De illegale elbow punch. De killer bodyslam tegen het hek. Jammer genoeg zat in deze film niet de psycho plottwist en de bloody payback. En mijn sterspeelster was een blockgirl en geen aanvaller. Moest het toch ff kwijt
Een sportcliche girlflick volgens het gebruikelijke stramien dus. Maar wel gezellig.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Thirteen
Drama, 2003

Hard Candy
Drama / Thriller, 2005
vrouwelijke vriendschapsportmeerderjarig wordenroller derby duringcreditsstingervrouwelijke regisseur