• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Ken Yip Wing-Kin

Met onder meer: Cherrie Ying Choi-Yi en Ai Kago

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Gong Gu Chu Shen

Yee is hoofdchef van het dorp, tot hij een groots banket verknoeit. Hij trekt erop uit om bij te leren, maar als zijn meester niet bereikbaar is besluit hij tot die tijd zelf een restaurant te openen. Fouten uit het verleden brengen hem en zijn personeel echter al snel in gevaar.

Lung Kin-Yat

Chef Tin Chou-Dou

Wong Kwai-Joe

Ah Choi / Brother Choi

2nd granduncle

Ying Sam

Cheung Kam-Lui

Beetje tegenvallend.

Qua concept wel leuk, bewees God Of Cookery al. Mix wat kung-fu met kookkunstjes, gooi er wat leuke choreografieën bij en wat beelden van stomende Aziatische keuken en je hebt al snel een leuke film en een geweldig hongergevoel achteraf.

Maar Wing Yip maakt er nogal een zooitje van. Verhaal is uiteraard niet erg belangrijk maar toch wordt er een soepje van gemaakt. Bepaalde scenes worden zelfs amper afgemaakt, lijkt dan ook alsof er deel teveel is weggesneden.

Ook Sammo Hung komt niet echt uit de verf. Misschien is z'n martial arts niet echt meer wat het geweest is, maar volgens mij was er ook hier iets meer aan de hand. Nogal duf in scene gezet soms.

Beetje té hippe muziek en wat flauwe humor zijn ook nog kleine minpuntjes, daartegenover staan wel een aantal leuke scenes, veel stomende pannetjes en geregeld een aantal leuke ideetjes rond koken. Je krijgt er in ieder geval wel weer honger van, maar qua film is het verder toch wat minder.

Gelukkig wel redelijk kort en redelijk vermakelijk. 2.5*

Jiv

god1 schreef:

meer b kan een film niet zijn als deze

na 10 min al uitgezet en in de kliko gegooit

Nooit gedacht dat onze lieve Heer (God) afval verkeerd zou scheiden... hehe

avatar van winglo

winglo

Sammo Hung.. Wist van te voren al dat dit niks zou worden, maar toch maar gekeken. En man, wat een slechte film. Scenes waarin teveel of te weinig geknipt is, overgangen van scenes waarbij je als eerste bij denkt "huh?". Kan er niet meer van maken dan een dikke vette 1.

avatar van tal1b

tal1b

waardeloze film, met ouderwetse chinese FLAUWE humor.

mooie film

avatar van validius

validius

krijg wel honger van de trailer

avatar van witboek

witboek

Acteerprestatie niet goed, maar de combinatie met koken vond ik wel eens leuk daarom een 3 voor mij.

avatar van Zinema

Knokkend koken.

Je zou maar zo trek kunnen krijgen tijdens het bekijken van deze vechtfilm. De Kungfu uitvoerende koks dienen in ieder geval genoeg maaltijden op om het water in de mond te doen stromen. Het verhaal heeft weinig om het lijf maar curieus knokken kun je aan de legendarische Sammo Hung Kam-Bo rustig overlaten. De film is echter matig geregisseerd en de knokscènes maken lang niet altijd indruk.

Redelijk.