• 9.381.042 stemmen

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone

Plot Zombieland

"Nut up or shut up."

Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

Bill Murray

Clown Zombie

Zombie Meter Maid (onvermeld)

Hippie Girl (onvermeld)

Bicycle Zombie (onvermeld)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Stiekem is dit een verfilming van Left 4 Dead. In deel twee kom je zelfs ook op de kermis met zombieclowns!

avatar van -M-

-M-

JacoBaco schreef:

Het begin blijft goed!

Ja, dat ben ik met je eens.... ben je ontsnapt en dan kijk je even niet uit in je autootje....

avatar van stuunkicks

stuunkicks

word tallehasee uit de auto geflikkerd of was dat iemand anders?

avatar van Blarown

Blarown

superfilm!

helemaal mijn genre, lekkere bloederige zombie slachtingen en lekkere droge humor ertussendoor, stuk met die banjo en die honkbalknuppel en heggenschaar waren het leukst vond ik

hier zijn er niet veel van!

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

Grappige film, echt lagge

zeker op bluray halen!

avatar van goldberg68

goldberg68

Ik dacht voor dat ik hem ging kijken zal wel niks aan zijn .

maar toen ik ging kijken heb ik echt genote van de film.

hij was grappig , spannend hij was top.

4,5

avatar van Fryce

Fryce

Grappig!

avatar van Prudh

Prudh

Behoorlijke tegenvaller. De zombiefilm is zo langzamerhand één van mijn favoriete (sub)genres geworden, vooral vanwege de combinatie met het apocalyptische thema. Vandaar dat de volgende ware woorden zijn:

SSeagal schreef:
De zombies kwamen echt pas in beeld wanneer de film makers dat wilden, op zich niet erg, maar valt enorm op, en dat haalt het 'realisme' of de illusie van een zombie apocalyps enorm weg.

De focus van de film ligt zoveel op comedy dat de zombies helemaal niet meer beangsitgend zijn, maar gewoon wat hersenzoekende ondoden die dienen om zo snel en grappig mogelijk afgemaakt te worden. Eng hoeft het natuurlijk niet te zijn, maar er mag wel een beetje dreiging van zombies afkomen. Dit is daarom alleen horror omdat er veel bloed vloeit. Omdat er geen hoofdpersonages doodgaan en omdat ze ook niet in benarde situaties terechtkomen, blijft het een aaneenschakelijking van grapjes. De vier hoofdfiguren zijn voor een komedie ook eigenlijk niet leuk; alleen Harrelson mag zich lekker uitleven. De rest is vooral bedoelt voor het plichtmatige romancetje.

De zombiesurvivalregels zijn een aardige toevoeging, maar ik zou ze niet allemaal meenemen als het ooit zo ver komt. Wat dat betreft speelt Shaun of the Dead veel leuker met de genreconventies en het is een evident dat Edgar Wright en Simon Pegg veel meer met het genre ophebben dan de makers van Zombieland. Ook het recentere Dance of the Dead speelt beter met de regels van de Zombiepocalypse.

Het voordeel aan deze film is dat het tempo en de aaneenschakeling van grapjes hoog liggen en ook wel de gore-effectjes. Ik zou 2,5* geven, maar omdat mijn held Bill Murray weer zo cool is krijgt hij er drie.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

Lachu !!!

Niet bij nadenken en gewoon lekker weg kijken.

Vermakelijke film met aardig acteerwerk.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik ben het vooral eens met de eerste alinea van Prudh's post hierboven: er lijkt geen enkele dreiging van de zombies uit te gaan en alleen Harrelson is af en toe leuk. Teleurstellende film dus. Spanning is er niet, de gore valt me een beetje tegen, het op tieners gerichte subplotje is nogal saai en de humor is ook niet erg scherp. En de toepassing van de zombieregeltjes is nogal voorspelbaar en suf. Ik heb me niet enorm verveeld, maar daarmee is ook alles gezegd. 2,0*

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Valt inderdaad nogal tegen. Ik had ook het gevoel dat die zombies alleen in beeld kwamen als dat nodig was voor dat moment. Dreiging nul komma nul dus, en dan kan je zeggen dat het hier vooral om de humor gaat, maar Shaun Of The Dead wist zombies (en de bijbehorende spanning en dreiging) wel zonder enig probleem te combineren met humor. Leukste was eigenlijk nog wel de cameo van Bill Murray, puur omdat die man van nature hilarisch is.

avatar van Rossje09

Rossje09

snoeivette film.. haha heb me kapot gelachen.. Tallahassee, wat een rol!

Dr. Salvador

Deze moet ik ook nog zien, is dit net zo iets als Shaun of the Dead, dan is het goed!

Of is deze nog leuker, en beter?!

avatar van kaholiic

kaholiic

Eigenlijk niet met Shaun of the Dead te vergelijken..SotD is echt britse humor, dit meer Amerikaans.. Vind ze beide wel erg goed!

kaholiic schreef:

Oke, dan hou ik deze in de gaten!

avatar van 0o.

0o.

leuk leuk leuk!

avatar van Blarown

Blarown

Dr. Salvador schreef:

Oke, dan hou ik deze in de gaten!

zou ik ook zeker doen!

superfilm vond ik

Dr. Salvador

Oke, nou ben ik wel overtuigd , ik ga hem wel een keer zien, en ik heb er een goed gevoel over!

avatar van Freckles

Freckles

Straks bekijken!

avatar van flipflop

flipflop

een vermakelijke, en (af en toe) best originele film die leuk gebruik maakt van slow motion. Lekkere special effects, mooie dames en heerlijke zombieslachterij met een dikke knipoog. Leuk was dat Bill Murray en Amber heard nog even hun gezicht lieten zien. Als je niet te kritisch kijkt, een perfecte vrijdagavond-comedy.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Na alle Oscar-films van de afgelopen dagen/weken een heerlijke verademing.

Lekker knallen, enkele goede grappen en een goedlopend verhaal met een klein moraaltje. Hap, slik weg, maar ondertussen wel genoeg genoten.

3,5

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Dat er serieus mensen zijn die deze film laag raten, omdat hij niet erg realistisch is.. Dat is echt het toppunt van. Ik heb echt genoten van deze film. Het is eigenlijk gewoon een 'luchtige' film die het zeker altijd goed doet om lekker met vrienden te kijken:D

avatar van h0pla

h0pla

Heb deze film 4 sterren gegeven aangezien ik van niets minder dan een potje knallen op hersenloze zombies houd.

het verhaal is leuk maar niet vernieuwend wat ook absoluut niet hoeft als je een slachtfilm wilt kijken.

Het einde veraad dat er misschien wel een zombieland 2 komt.

Ik zou het heerlijk vinden

avatar van Bura

Bura

Geinig. 3,5*

avatar van andijvie

andijvie

Een van de betere zombiefilms. Hou je van dit genre, dan zeer zeker het kijken waard.

avatar van belizard

belizard

Gewoon een lollige film om te kijken, de grappen waren gewoon goed (vooral 'kill of the week' en dat hij Bill Murray neer schoot)
Behalve de humor ook nog vette actiescènes.

avatar van t-i-m

t-i-m

geweldige film. vandaag herzien. verhaal is leuk maar niet erg bijzonder maar dit stoort totaal niet. de slow-mo shots zijn prachtig. humor is leuk heb een aantal keer flink gelachen, acteerwerk is goed, en de actie scenes zijn ook erg lekker. geweldige rol van Bill Murray. het kleine liefdes verhaaltje in de film boeit me niet zo maar het was niet vervelend. realisme is ver te zoeken maar hier moet je ook niet om vragen, gezien dat de film verschrikkelijk over de top is. dit is gewoon een heerlijk tussendoortje die je vaker kan zien zonder dat het gaat vervelen

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg toffe Zombie slaher vermengd met wat komedie.

Het begin is erg leuk, en de openingcredits zijn erg gaaf gedaan. Ook de uitleg van de regels waar Columbus zich in Zombieland aan houd zijn erg grappig. De film Begint vlot al is er van echt zombieslashen nog niet echt sprake. Dat komt iets later in de film. Eerst maken we nog kennis met een ander personage. Tallahassee, geweldig gespeeld door Harrelson. Lekker over the top gespeeld. Na de introducties valt de film wat stil, en verliest het een hoop vaart. De karakter uitdieping had voor mij niet zo gehoeven. De scène met Bill Murray was wel lollig, al kan ik die man nog steeds niet uitstaan. Blijven nog wel wat momenten over waar nog een beetje te lachen valt, maar het middenstuk duurt net even wat te lang. Tegen het einde herpakt de film zich weer en begint de echte fun weer. Een erg leuke scène in een pretpark, met genoeg originele ideeën om zombies af te maken.

Acteerwerk is erg leuk. De cast heeft er duidelijk plezier in en dan vooral Woody Harrelson. Effecten zijn ook goed, en de teksten die zo af en toe door beeld komen met de regels zijn een leuke vondst. Geweldige soundtrack heeft de film ook.

avatar van TriplaR

TriplaR

Erg vermakelijk zombiefilmpje.

Lekker niet serieus, luchtig grappig, goed gevonden humor en de film kijkt lekker weg. Ik kreeg ook het idee dat de makers de film wel serieus genoeg namen om ons een professionele film voor te schotelen die wel lekker volzit met ongein en pret.

Naar mijn mening tussen de openingsscène en de slotscène niet heel veel zombiesgespuis, maar dat mocht de pret niet derven.

Aanrader!

avatar van Jildert

Jildert

Wat een gezeik hier dat de "dreiging niet aanwezig is" en dat het niet genoeg horror zou zijn. Vanaf minuut 1 zie je toch al dat deze film daar niet om draait? Het is meer een comedy gefocust op de hoofdpersonages en dat komt heel goed uit de verf vind ik. Ik zat de laatste tien minuten namelijk echt te duimen dat alle personages het einde zouden halen.

En Bill Muray was natuurlijk geniaal .