• 9.380.400 stemmen

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone

Plot Zombieland

"Nut up or shut up."

Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

Bill Murray

Clown Zombie

Zombie Meter Maid (onvermeld)

Hippie Girl (onvermeld)

Regie uiteraard

wat een gelul

avatar van toetje1977

toetje1977

Geweldige zombie-slasher, prima humor, Woody Harrelson is een held gewoon en Emma Stone.... wow...

avatar van cm_punk

cm_punk

Wat een ass film. Maar wel droog .

Het begin, is direct al droog wanneer hij over parkeerplek een rondje loopt... ipv dat die zombies hem afsnijden:P

Ook moest ik erg lachen toen dat ventje weg reed met de motor. En natuurlijk dat hij zonder pardon begon te schieten op Bill Murray, lol

3 sterren van mijn kant

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De eerste vijf minuten zijn briljant. De manier van vertellen, de credits, de slomo's. Mijn vrienden en ik kraaiden van plezier, omdat we behalve een paar briljante (Planet Terror en Shaun of the Dead) ook een aantal zeer tegenvallende zombiefilms hebben gezien.

Zou deze zich dan kunnen meten met Planet Terror?

Na een kwartier is die vraag beantwoord. Nee. Het is te saai. Tuurlijk, het is geen slechte film, er zitten leuke dialogen, oneliners en grappen in. Maar als geheel is de film op veel stukken gewoon saai. En dat is wel bijzonder, want erg lang is de film niet.

Leuke verwijzing naar Deliverance, trouwens (met die banjo). Het stuk met Murray is ook erg droog. Maar als geheel valt het allemaal wat tegen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Captain Pervert schreef:

Leuke verwijzing naar Deliverance, trouwens (met die banjo).

Ja die viel me ook al op

avatar van j.a.siccama

j.a.siccama

Leuke film. Beetje een komische Planet Terror, ik houd wel van dit soort films.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Bottleneck schreef:

Ja die viel me ook al op

Net als de Mentos reclame, alleen gaan ze daarbij niet op een banjo spelen, maar beatboxen...

avatar van airbus1

airbus1

Echt een leuke film, Woody harrilson en Jesse eisenberg spelen erg goed hun rol. Ik heb in een deuk gelegen. 4*

avatar van Jozz

Jozz

Complete onzin deze film, en dat zie ik graag . Een heel geslaagde film in het humorhorror genre. Blijft constant boeien en werkt toe naar een heel vermakelijk einde.

Deze film doet waar ie voor bedoeld is. Verstand op 0 en lachen maar.

avatar van plompa

plompa

grappig en lekker simpel.

avatar van *MDW*

*MDW*

ik heb me echt prima vermaakt met deze film, vond het om eerlijk te zijn gewoon een topfilm

avatar van patrick17

patrick17

Na een tip van een collega maar eens besloten de film ''Zombieland'' te kijken en ik moet zeggen ik vond de film best humor. De film begon meteen goed. Gewoon gelijk to the point. De zombies vlogen aardig rond moet ik zeggen .

Daarna vorderde de film maar zakte de film naar mij mening ook iets af. Het verhaal werd ook wat minder. Ik vond de zombies ook tegenvallen moet ik zeggen, pas tegen het einde aan kwamen de echte scene's met de zombies en die waren meteen ook geweldig. Vooral de scene in dat hokje was lachen. Het afknallen van de zombies blijft altijd lachen.

Prima geacteerd door Woody Harrelson. Emma Stone ziet er ook erg goed uit. Ik heb me dus al met al wel vermaakt met de film.

3.5 *

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Captain Pervert schreef:

Inderdaad zeg, heb hem pas gezien

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dat het zombiegenre nog steeds niet uitgemolken is, bewijst deze film met verve! Wat een geinige aaneenschakeling van humor en hersenloos knalwerk heb ik gezien . Verschillende clichés worden aangesneden op origineel en geinige wijze, waardoor deze zombiefilm ver boven de middelmaat uitstijgt. Alle vier de karakters zijn daarbij nog eens leuk en goed ingevuld. Eveneens fijn is het om te zien dat de coolheid van Bill Murray nog eens bevestigd wordt. Dat was voor mij wel het hoogtepunt van de film. Ik kwam niet meer bij!

avatar van neforce

neforce

Een van de betere humor/horror films! Soms lekker gelachen, biertje erbij, en kijken maar!

avatar van Ant

Ant

Gisteren voor de tweede keer gezien in een week of 6 denk ik. Viel me nou toch wat meer tegen. Jer weet nu waar de leuke momenten zitten en soms duurt het echt super lang. Teveel gemauw in het midden van de film..

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Drankje, hapje ( als je een sterke maag hebt ) kortom een leuke film om weg te kijken.

Aantal leuke grappen die je niet van de bank af laten glijden maar toch vermakelijk en onderhoudend.

avatar van RipCurl

RipCurl

Leuke horror-komedie. Gewoon verstand op 0, popcorn en een cola. Heb een paar keer goed gelachen en dat was al een hele tijd niet meer gebeurt bij een film uit dit genre.

avatar van joel2305

joel2305

Ben normaal niet echt van dit type film.

Maar deze was wel erg vermakelijk.

Humor is niet van top-niveau.

Het is dan ook zeker geen dijenkletser, maar van glimlachen is zeker sprake!

avatar van james_cameron

Net herzien, ditmaal op Blu-Ray dvd. Ziet er bijzonder fraai uit, vooral in de slow motion-scenes. Blijft een amusante, bij vlagen spannende film met leuke personages. Zakt absoluut in tegen het einde, maar goed genoeg voor een ruime voldoende. Zeker de moeite waard om vaker te bekijken.

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Leuke film, soms verrassend, heb me vermaakt. Zakte tegen het eind wat in maar goed te pruimen.

avatar van Betamax

Betamax

Hij was leuk maar meer ook niet.

Het verhaal had z'n ups en downs.

Maar ik heb me toch vermaakt.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Onvoorstelbaar dat deze film zo goed scoort op Moviemeter. De "grappen" waren alles behalve volwassen, en in "Zombieland" lijkt de densiteit van de geïnfecteerde bevolking in het grootste gedeelte van de film 1 per 100km te zijn. De film probeert grappig te zijn, maar faalt op bijna alle vlakken. De horror stelt verder ook niets voor, dus wat blijft er over? Emma Stone is wel leuk om naar te kijken en het acteerwerk is wel in orde...

avatar van medansavamhel

medansavamhel

DiKKe_OsCaR schreef:

Deze film wordt af en toe vergeleken met Shaun of the Dead.. Ik begrijp de link, maar Zombieland is vele malen beter!

Ik heb geen enkele keer kunnen lachen. Shaun of the Dead was echtr wel komisch, en komt ook een stuk volwassener over. Ook is de dreiging van de zombies over het algemeen meer aanwezig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het begin blijft goed!

avatar van DMF

DMF

Ik ben wel een liefhebber van dit genre. Veel van dit soort films waardeer ik wel; zeker wanneer er een stukje humor in zit. Tot voor kort wist ik echter niets van het bestaan van deze film, maar door de heel aardige beoordelingen had ik er toch best wel hoge verwachtingen van.

Maar het viel me toch allemaal wel erg tegen. Grappig? Mwah. Mij toch allemaal wat te kinderachtig. Hier en daar wel een glimlachje, maar het vergelijkbare - en even pretentieloze - Shaun of the Dead wist me veel meer te vermaken.

Er zitten nog wel aardig wat gore momentjes in, maar die kunnen de film ook niet redden. De balans tussen horror/komedie was een beetje zoek. Fleischer probeert het beste van twee werelden te bieden, maar slaat daarmee gewoon de plank mis. Het mixte niet, terwijl de twee genres er uitermate geschikt voor zijn.

Gelukkig is Emma Stone een leuke verschijning. En clowns doen het bij mij altijd goed in films.

* * ½

avatar van Justinw

Justinw

Wat een heerlijke film, ben neit zo van zombies enzo. Maar als het op deze wijze word gebracht.

Jesse Eisenberg: had nog nooit wat van hem gezien maar hij is me goed bevallen. En natruurlijk Woody wat een geweldige acties. Vooral Zombie Kill Of The Week en het actractiepark

Na Kingpin gister gezien te hebben. Is dit de 2e film met Murray en Woody. Murray was overigens weer geweldig.

En Emma Stone mag er ook wezen.
Door de 80 minuten kijkt het heel lekker weg, en het had voor mij nog wel wat langer gemogen.

Heb me uitstekend vermaakt...... * * * *

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Lekkere film. Toch nog redelijk origineel binnen het genre.

Harrelson was precies goed voor de rol.

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtige zombiecomedy.

Beetje brave gore voor het zombiegedeelte maar de comedy is over the top

Het begin is hilarisch en veelbelovend maar het langere middenstuk is spijtig genoeg een beetje saai. Het einde is dan weer actievol en doet de film weer stijgen in mijn eindbeoordeling.

Persoonlijk vind ik hem net niet zo goed als Shaun of the Dead, wat ook een echte topper was, maar toch beter dan Planet Terror.

avatar van SioM

SioM

Ik vond deze komedie echt niet grappig, ik ben namelijk meer gewend dan voorspelbare kinderlijke humor. Het verhaal was dan ook flinterdun. Het scheelde niet veel of ik was gewoon gestopt met kijken.