Genre: Avontuur / Fantasy
Alternatieve titel: Airbender
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Noah Ringer, Nicola Peltz Beckham en Dev Patel
IMDb beoordeling: 4,0 (176.537)
Releasedatum: 19 augustus 2010
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot The Last Airbender
"Four nations, one destiny."
In een mystieke wereld leven verschillende stammen die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De enige persoon die alle vier elementen beheerst is de Avatar. Tijdens een aanval van de Vuurnatie verdwijnt de Avatar plotseling. 100 jaar later ontdekken twee kinderen (Katara en Sokka van de Waterstam) een jongen genaamd Aang die zit vastgevroren in een rots. Hij blijkt de nieuwe Avatar te zijn en hij moet het evenwicht in de wereld weer zien te herstellen. Maar dat is niet geheel zonder gevaar...
- Trailer (YouTube)
- The Last Airbender (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Fire Lord Ozai
Princess Yue
Gran Gran
LarryMasterRace
The Last Airbender heeft maar liefst 5 Golden Raspberry Awards gewonnen. Volkomen terecht als je het mij vraagt, want wat een kut film is dit.
Roger Thornhill
Een ongeloofwaardige fantasy-wereld, suffe CGI van waterballetjes en vuurstralen, een dierlijk vervoersmiddel dat me aan The neverending story doet denken, magische bewegingen die rechtstreeks uit het lesboek van het Ministry of Silly Dances lijken te komen, een liefdespaar zonder enige chemie, en zeer slecht acteerwerk (maar ja, wie zou er wèl uit de voeten kunnen met stijlbloempjes als "my life force will leave my body and return to the Moon Spirit"?). Misschien geschikt voor de bovenste helft van de basisschool als doelgroep, maar als sprookje (of als wat-dan-ook) voor volwassenen vind ik dit hopeloos broddelwerk.
Brent B
Als film an sich viel The Last Airbender echt nog wel mee... de effecten waren ca va, maar de problemen komen er vooral door de acteerprestaties. Deze zijn op zijn zachtst gezegd niet denderend goed.
Voor mensen die de tekenfilmserie kennen is het echter nog een veel grotere ramp, want die weten op wat de personages gebaseerd zijn en wat vallen deze live action versies tegen...
Jammer, want de geplande vervolgen zullen er nu nooit komen, en we weten waar dat aan ligt...
Malse filmpies
Oninteressante kopie van de animatie. Met name het acteerwerk was tenenkrommend slecht. Special effects zagen er daarentegen wel tof uit, maar dat weegt niet op tegen het afbranden van de originele animatie.
Zwolle84
Uit completisme heb ik een dappere poging gedaan, maar net als After Earth is dit domweg niet te doen. Het is zo vreselijk saai en nikserig dat ik er nog geen twee minuten m’n aandacht bij kan houden.
Gelukkig bleef het voor Shyamalan bij die twee missers en heeft hij verder een erg fraaie filmografie afgeleverd.
Sergio Leone
Afschuwelijk.
Dit moet bij het slechtste zijn wat ik ooit gezien heb.
Belachelijk slechte acteurs die in een set van plastic kleuren en spuuglelijke effecten hun ding doen.
Mijn vriendin - nochtans ook geen kritische ziel, als het op films aankomt tenminste - zei op een gegeven moment: "Oei, het is precies alsof ik jou afratel waarover de film gaat."
En zo is het maar net. Slecht over de ganse lijn, maar dan ook écht slecht. Meer kan ik er niet van maken.
0,5
jippie2010
En dan te bedenken dat de film een geschat budget had van $ 150.000.000...
Shadowed
Oei.
Shyamalan heeft duidelijk moeite met zijn normale plotjes te vermengen met hollywood spektakel. Dit leek eigenlijk nergens op. Alsof het origineel een film was van 180 minuten en dit naar 103 minuten is geknipt. Een serie in zo'n korte speelduur verfilmen levert sowieso problemen op.
Avatar was destijds 1 van de weinige tekenfilm series die ik een beetje heb gevolgd, dus ik kon de karakters wat makkelijker volgen. Echter is dit de ene cliché na het andere en dan ook nog behoorlijk slordig en lomp afgewerkt. Stukken die normaal in de eindfase zitten zitten hier in het begin.
Omgeving is mooi vormgegeven, effecten wisselen van houterig naar wel ok. Maar dan zijn het vooral de omgevingen die spectaculair mooi zijn vormgegeven, want al dat aarde, water en vuur zag er niet uit. De lucht een stukje beter, gelukkig.
Raar dat het vuur of aarde soms seconden duurt om bij een persoon te komen in een gevecht, en de tegenstander geen krimp geeft. Daar zit de film vol mee. Het over-the-top heldenverhaal rondom Ringer was eigenlijk zwak en neemt zichzelf heel serieus terwijl het allemaal iets luchtiger had gemogen. Dit is dus waarom Shyamalan geen geschikte regisseur hiervoor is.
Karakters teleporteren in elke scene naar een compleet verschillende omgeving. Het verhaal heeft enorme gaten, Aang verandert van een normaal jochie in sterke avatar in minuut 15. Romantiek tussen Rathbone en de prinses komt uit de lucht vallen. En elke scene sluit slecht aan op de volgende. Zoals ik al zei, lijkt het alsof er absoluut geen storyboard is gebruikt waardoor sommige scenes die normaal voor de eindfase geschikt zijn opeens ergens in het begin staan.
Slotfase is ook gewoon niet spectaculair genoeg, iets wat de film nog had kunnen redden. Over het acteerwerk was ik eigenlijk nog best positief, Peltz wil echt heel graag en weet dit goed over te dragen. Ringer was ook eigenlijk wel ok, al is zijn rol behoorlijk beperkt.
Het is vooral de slechte loop van het verhaal waardoor je niks serieus kan nemen ondanks de serieuze toon. Je kan geen sympathie opbrengen voor iemand en er zit nergens echt een vonk in. Dit was een zwakke film met duidelijk wat budget maar niet optimaal gebruikt.
Soms nog wel leuke actiescènes in een wat langere take, Peltz en de omgevingen zorgen nog voor wat leven in de film. Daardoor niet ultiem laag.
Karst
Oei, oei, oei. Niet veel goed aan deze film. Ik snap niet waar dat budget van 150 miljoen heen is gegaan want de special effects zien er in de meeste gevallen niet uit en de acteurs zullen ook geen vele miljoenen gekost hebben. Acteren is dramatisch slecht over vrijwel de hele linie. Het script rammelt aan alle kanten, gaat van de hak op de tak en zit barstensvol plotgaten.
Een positief puntje dan: wij vonden de muziek wel mooi. Niet altijd passend, bij de scene dat dan weer niet.....
soom
Valt me nog mee dat ik niet de enige ben die dit best lekker vond.
Het volgt de getekende serie in heel grote lijnen en toch weet M Night er zijn eigen draai aan te geven.
Tja, de serie is natuurlijk zonder meer ge-wel-dig. Enorm lastig om daar tegen op te boksen. Wat mij betreft slaagt M Night daar dus wel redelijk in.
Ik ga zeker nog eens de serie via netflix kijken en ben tegelijkertijd blij dat ik dit gezien heb.
IH88
“He will begin to change hearts, and it is in the heart that all wars are won.”
Matige film van Shyamalan. Het verhaal van The Last Airbender klinkt best interessant en ik moet zeggen dat het er visueel ook allemaal goed uitziet. Maar het acteerwerk is echt abominabel en het script (de dialogen lijken door een 5-jarige geschreven) is matig. De film weet nergens ook maar iets van een avontuurlijke of spannende sfeer te creëren, en het lijkt wel of Shyamalan geen keuze kon maken tussen een volbloed kinderfilm en een film die ook volwassenen moet aanspreken. Het resultaat is vlees noch vis.
slowdrive
Toen deze film uitkwam dacht ik, wat is dit ... ?! Het scenario, de keuze van acteurs en acteerwerk, de actiescenes, waren slecht tot ondermaats.
Toen heb ik zelf de animatieserie nooit gezien, ik was toen eigenlijk al een beetje te oud toen het voor het eerst verscheen, misschien ... So what.!
Ik heb het helemaal uitgekeken 3/4 maanden geleden. Ondertussen jaren na de verschijning van deze film en de animatieserie.
In eerste instantie was ik niet echt geïnteresseerd om de animatie te kijken, vanwege deze film. Ik had het mis!
De animatieserie was een meesterwerk en deze film is gewoon een schande daarvoor. Ik heb de film trouwens achteraf nog is bekeken. En nu zie ik zelfs nog meer minpunten in de film.
Ik had de film nog minder kunnen geven, maar het is niet het ergste van het ergste. De 'special effects' waren tenminste nog ok. Wel spijtig dat ze hier niet iets meer mee konden doen. Met alle moeite en bewegingen dat ze weinig aanval en schade creëren, Pfft. Ze hadden er een goede film uit kunnen maken, maar het is een mislukking. Ik weet niet wat M. Night Shyamalan hier deed of van plan was.
cinemanukerke
Mooi en Meedogenloos neergesabeld. Publiekelijk uitgespuwd. Een samenvatting van commentaren én pers over The last Airbender maar mij lijkt de film niet slechter dan een doorsnee Marvel reeks. Er zijn mankementen, dat zal ik niet ontkennen. Het verhaal maakt grote tijdsprongen maar als je een volledige seizoen in één film moet proppen ? Probeer het eerste seizoen van Game of Thrones maar in een speelduur van een kleine 2 uur te vatten. Ik had de animatie reeks niet gezien dus was ik in het begin wel geboeid door het universum. Het is wel een jeugdige fantasy film maar toch. De goeden tegen de slechten was heel duidelijk. Simplisme, zwart wit tegenstellingen in personages en actie. Toch zijn de opeenvolgende set pieces (met de poging van bevrijding van Avatar door de Prins als beste moment) best onderhoudend. Maar meer is het niet en ik zie ook geen Shyamalan momenten. Eerder eenheidsworst van dit soort films. Blijkbaar wou Shyalaman eens werken aan een big budget Blockbuster movie. Maar een chaotische produktie met te veel wijzigingen tijdens filmen en monteren, deed de film schipbreuk lijden.
debbietino
Een leuke kinderfilm die naar mijn inziens beter in een trilogie had kunnen worden gefilmd om veel meer diepgang te krijgen en vooral meer gevoel te krijgen bij de karakters. Het einde suggereert natuurlijk een vervolg maar die is er nooit gekomen en dat snap ik wel.
Het is eigenlijk teveel informatie in een te korte speelduur gepropt waardoor veel dingen heel simpel en snel uitgelegd worden wat het dus tot een kinderfilm maakt.
Heel jammer want dit had echt een potentiële fantasy blockbuster kunnen zijn in de vorm van 1 of 2 trilogieën, er namelijk genoeg te vertellen en te zien in deze mooie wereld.
Maar hoe dan ook, voor de film die het is geworden een krappe voldoende qua MM berekening dan.
LLoyd Gallagher
Ik kan een hele verslag schrijven over deze film en hoe ontzettend slecht het is. Ik doe dat gewoon niet omdat deze film mijn tijd niet waard is. Ik heb hem ook eigenlijk lang geleden gezien en niet net dus. Ik herinner alles nog best goed. Ik ben een grote fan van de originele show, was er mee opgegroeid. Dit is zonder twijfel een van de slechtste films die ik ooit heb gezien, misschien wel de slechtste.
Lovelyboy
Tijdens het sporten maar weer eens een greep uit de verhuisdoos van mijn collega waar nog maar een paar inzitten waaronder deze de The Last Airbender, een film waar ik normaliter nooit aan zou beginnen en tot mijn verbazing ook nog van Shyamalan blijkt te zijn. Dat de regisseur in kwestie zijn beste film reeds lang achter zich heeft liggen, soms een redelijke film produceert, maar meestel met prut op de proppen komt blijkt maar weer.
The Last Airbender blijkt één of andere fantasy avontuur te zijn waar naar hartelust 'leentjebuur' gepleegd wordt bij andere films uit het genre met bepaalde momenten die verrekt veel lijken op Lord of the Rings of bijvoorbeeld dat vliegende beest die rechtstreeks uit The Neverending Story lijkt te komen. Het verhaal zelf draait rond de laatste Avatar die alle aardse ellementen kan beheersten en een bepaalde evenwicht moet herstellen maar ondertussen lastig gevallen wordt door de rivaliserende volken. Een goed idee zal ongetwijfeld de basis zijn van dit geheel, of wellicht een strip of animatie, maar het geheel pakt niet al te best uit.
Domme keuzes van de karakter, zwak acteerwerk, hocus pocus gemengd met Lord of the Dance wat gewoon lachwekkend over komt, CGI die redelijke momenten heeft maar ook hele zwakke, een romance zonder chemie, een plot dat van de hak op de tak gaat, en last but nog least, deze fantasy wereld boeit gewoon niet. Het mag duidelijk zijn dat dit verre van best is en mogelijk Shyamalan zijn slechtste film die gezien heb.
Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007