• 9.374.678 stemmen

Geregisseerd door: Kazuaki Kiriya

Met onder meer: Yosuke Eguchi, Takao Osawa en Ryoko Hirosue

Gesproken taal: Japans

Plot Goemon

Goeman is een slechte ninja met bovennatuurlijke krachten. Net als Robin Hood steelt hij van de rijken en geeft hij aan de armen. Goeman vindt een mysterieuze doos uit het verleden met daarin ongekende krachten. Hij zal de doos moeten beschermen tegen slinkse figuren die hem willen bemachtigen.

Goemon Ishikawa

Raffael77

Trailer zag er goed uit

avatar van J.T.O

J.T.O

De film is best leuk, ik verwachtte een soort Casshern deel 2, al zit deze film verhaaltechnisch beter in elkaar. Hoe de animatie en beelden in elkaar steekt lijkt als de films Casshern en Shinobi, zo'n soort atmosfeer heerst er in ieder geval. Alleen wel jammer vind ik, dat het zweven en springen lang niet zo soepel gaat als de meeste wuxia films. De vechtchoreografie is ook minder goed, beetje slordig maar toch wel indrukkwekend (niet door choreografie zelf, maar CG). Verwacht in ieder geval geen gevechten als in Swordman II of House of Flying Daggers als ik een paar voorbeelden moet opnoemen (al zien de gevechten wel beter uit als Casshern, dat wel).

Ps: De beschrijving is een beetje aan de kinderlijke kant? Goemon is geen slechte Ninja, dat sowieso al.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Voel je vrij de plotomschrijving te corrigeren!

Zobor

Te episch. Te lang. Te slordig qua CGI.

De moraal is wel degelijk dat Goemon slecht is vanwege het feit dat hij niet aan zijn oorspronkelijke missie werkt.

Ik zat een hele tijd aan Chinese films te denken, daar maken ze ook van die films: "to stop the fighting". Ik kan me zo snel geen Japanse film voor de geest halen die deze boodschap ook zo duidelijk in zich had.

avatar van MissLati

MissLati

Wel een ok filmpje als je samen met je zoon aan het kijken ben ! Hij vond hem wel o.k !

avatar van Raffael77

Raffael77

Film valt vies tegen.

avatar van balosa

balosa

de CGI was net té nep, verder wel aardig maar niets bijzonders...

avatar van dragonmaster

dragonmaster

fanta-film, niet meer, niet minder.

Genoten.

Net hetzelfde verhaal als Casshern. Dubbel zo episch en nog niet een kwart zo lang als een LOTR. Kiriya mikt dan ook niet op verhaal, maar puur op visuele impuls. De film is niet spannend, emotioneel maar bevat een directe link tussen het visuele en de zenuwuiteinden van de kijker.

Wie klassieke filmerij wil kan dit maar best zo goed mogelijk vermijden. De film kent ook visueel duidelijk enkele mindere momenten, maar Kiriya maakt het steeds meer dan goed. Opvallend wel dat vooral de rustige momenten opvallen als het mooist.

En leuk dat Terajima weer een wat betere rol toegedeeld krijgt.

4.0*, uitzonderlijk vermakelijk en grafisch soms geniaal. Uitgebreide review

Zobor

Dus omdat het epische er zo duidelijk bovenop ligt wordt het visuele belangrijker? Ik zie geen logisch verband tussen die twee waarden.

Je vaststelling dat er een directe link bestaat tussen het visuele en de zenuwuiteinden van de kijker kan ik niet helemaal volgen. Volgens mij is dat trouwens in elke film, dus waarom geef je deze opmerking in de context van deze film?

Dat de rustige momenten het mooist waren is ook logisch. Die zijn ook het makkelijkst vorm te geven. Daarom denk ik ook dat veel stukken van de film slordig zijn afgewerkt.

Het visuele is belangrijker omdat Kiriya duidelijk weinig moeite doet om het publiek mee te spelen via verhalende elementen. Kiriya rekent erop dat de beelden an sich spreken en emoties overbrengen, los van het verhaal en de acties van de personages.

Bij deze film (en z'n vorige) speelt dat erg sterk, veel meer dan bij de doorsnee film. Daar ondersteunt het visuele vaak wat er verteld wordt/moet worden.

Zobor

Duidelijk, dus een film zonder narrator. Althans er zit er eentje in je hoofd.

Je omschreef de film als niet spannend, emotioneel. Dat houdt dan wel in dat Kiriya de plank gemist heeft. We erkennen de film allemaal als episch. Waar is dan de spanning en emotie?

Het is epische zit in de grootheids. Dik aangezette emoties, superkrachten, grote legers ... Daar tegenover hoeft niet te staan dat je echt vol moet meeleven met de personages. Zo'n LOTR probeert dat bijv, maar faalt fenomenaal wat mij betreft. Dat liever gewoon de setting overnemen en het visueel inkleuren.

De gevechten zijn bijvoorbeeld nooit spannend. Goemon die door een leger mannetjes rusht met z'n zwaard bevat weinig spanning, je weet toch al dat hij quasi onoverwinnelijk is, maar het blijft wel een mooie rush. Dat is het grote verschil.

Zobor

Ja, nee. Hij was niet consequent onoverwinnelijk. Maar een mooie rush was het wel ja

Dan het punt waar ik toch wel over viel. Het visueel inkleuren. De eerste beelden die ik zag bevielen me enorm. Ergens is het wel een eenvoudig principe. Vooral de rustige momenten bevatten niet meer dan drie a vier basiskleuren. Bij de gevechten werd dit principe doorgetrokken met soms een afschuwelijk gevolg. En ik heb het idee dat daar nog bewust voor gekozen is. Zo wordt een stijl die we zien in b-films ineens op een hoger niveau getrokken/gezet (als cult gezien of hoe dan ook). Bij Yattâman heb ik dat ook. Ik had er bij deze film toch geen goed gevoel bij.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Flinke meevaller! Normaliter spreken films uit de Oosterse regionen mij niet aan om diverse redenen. Voornamelijk omdat ik het verhaal lastig gevolgen krijg, omdat veel karakters in mijn optiek op elkaar lijken.
Ook bij Goemon had ik weer moeite om alle karakters uit elkaar te halen, maar dat mocht de pret niet drukken. Inderdaad een episch en bombastisch weergegeven film, die soms nog het meest weg heeft van een computergame. Een computergame met erg mooie cutscenes, dat wel. Sommige scenes in de film zijn geweldig, bijvoorbeeld de aanval op de vloot en de infiltratie in het paleis. Aktie van de bovenste plank!

Verder heeft de film een leuk verhaal, wat wel erg snel verteld wordt. Overgangen zijn ook vaak van de hak op de tak, maar dat zal wel bij de stijl horen. Vaak moeten lachen om de 'knecht' van Goemon. Dacht af en toe dat ik naar Samson zat te luisteren. "Albertoooo".

Flinke meevaller dus en denk dat ik Casshern ook maar eens ga kijken.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Vond deze beter dan Casshern

Wat uier hierboven zegt, epic fighting en mooie effects en ja die kerels lijken qua uiterlijk erg op elkaar, van sommige werd er te weinig over verteld waardoor het lastig werd om te onderscheidden.

Maar goed de verhaallijn vond ik weer erg sterk en mooi, wat alles weer goed maakte.

Red Cliff 1 en 2 trouwens ook een aanrader, nu we toch in de chinese vibe zitten.

Goemon is Japans, niet Chinees.

avatar van Villevalo23

Villevalo23

De film doet naast een paar wel erg blue-screen scènes en wat mislukte special effects veel goed. Wanneer je liefhebber van de final fantasy games bent kan het al helemaal niet stuk, het is net of je zo een wereld binnenstapt van deze populaire reeks.

Prachtige kleurbeleving, leuke karakters en de niet ontbrekende vuurvliegjes.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Erg stereotype chop chop werk.. 10000 in een dozijn, wel mooi gemaakt, maar verder boeit het niet.

Prudh

Een verschrikkelijke en oneindige drol van een film. Lelijk (!!!) en verhaaltecnisch een farce van heb ik jou daar. Veel te serieus, te veel clichés, kitsch en de CGI die de lege, visuele huls vormen kunnen echt niet. Afzien.

Querelle

Kitsch is het zeker, maar wel erg leuk.

Ondanks dat de effecten er vaak onecht en over the top uitzien (met als dieptepunt wellicht het heideveldje ) vond ik er het voor het grootste gedeelte erg mooi uitzien. De combinatie van verschillende technieken, de prachtige decors, de flitsende editing en erg mooie kleuren maken er net als in Casshern een visueel feest van. Het verhaal vond ik ook prima te doen, alleen wordt het wat melodramatisch als Kiriya zijn schijnbare anti-oorlog sentimenten weer iets te nadrukkelijk uitschreeuwt, maar dat is alleen op het eind. Voor de rest prima mee vermaakt.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Prudh schreef:

Veel te serieus, te veel clichés, kitsch

Was ook het commentaar bij Casshern. Volgens mij was het toen ook allemaal één grote grap, maar iedereen viel erover. Heb hier dus wel zin in...

Mochizuki Rokuro schreef:

Ik kon er niet om lachen. De film wordt in zijn compleetheid veel te serieus en melodramatisch gebracht, waardoor ik nooit het gevoel krijg dat dit grappig bedoeld is. Vond de aankleding (decors, costuums, digitale afwerking), een uitvloeisel van iemand die in een constant hoogtepunt van een manische bui verkeert en slechte smaak heeft bovendien. Niet mijn soort humor schijnbaar.

Het is ook niet "grappig" bedoeld, maar serieus is het ook verre van. Vind ik maar vreemde kritiek bij deze film. Gewoon lekker over-the-top met een vette knipoog.

Prudh

Over the top kan heel leuk zijn (ik ben bijv. heel erg pro überpersonages die onmenselijk sterk zijn), maar ik trek deze kitscherige look dus niet en dat melodrama is afgrijselijk. Neem die scène met die vuurvliegjes, ai ai!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Oei oei, Avatar all over inderdaad Nee, ook ik kon Goemon zeker niet waarderen. Verschrikkelijk kitscherig en de knipoog heb ik geen seconde opgemerkt. De slechtste film op het Imagine festival van dit jaar.

Querelle

Deze film zal net als Casshern ook wel weer rond de 2,80 komen te hangen. Verdienen ze echt niet.

Ik kijk al weer uit naar Kiriya's volgende film.

dutchtuga schreef:

en de knipoog heb ik geen seconde opgemerkt.

Ook niet bij dat E.T. moment? Hilarisch was dat.

avatar van Lucasje0

Lucasje0

1 Ster voor elke scene zonder blue screen, sjongejonge

Lijkt af en toe wel een kinderfilm als je die Sasuke ziet acteren

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Diegenen die de knipoog hebben gemist hebben de film denk ik met de ogen dicht gekeken. Juist dat de film zo leuk is, maakt hem genietbaar. Ik heb het meestal niet zo op van die epische films over een dergelijke duistere machtsstrijd vol met CGI en bombast, maar Kazuaki heeft de gave er iets genietbaars van te maken. Ditmaal voor de tweede maal op rij, bij Casshern had ik dat ook. Een soort Japanse Pirates of the Caribbean qua spektakel en nonsens, niet alleen omdat Eguchi ook wel wat weg heeft van Depp de film is eigenlijk ook gewoon iets te lang.