• 9.377.805 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Peter J. Eaton

Met onder meer: Donald Agnelli, Lance Henriksen en Danny Trejo

Plot Necessary Evil

"Uncovering the truth can be lethal."

Journaliste Deborah Fielding zal niet stoppen met zoeken naar de waarheid binnen de corrupte psychiatrische instelling in Edgewater, voordat ze die gevonden heeft, ook al kost het haar het leven. Ze wordt geconfronteerd met demonen uit haar verleden en met twijfelachtige gedachten. Deborah komt er al snel achter dat haar perfecte leven niets meer is dan een perfecte leugen.

avatar van stinissen

avatar van gerrutcamaro

gerrutcamaro

bagger, zoals we natuurlijk gewend zijn van films met henriksen

avatar van Theunissen

gerrutcamaro schreef:

bagger, zoals we natuurlijk gewend zijn van films met henriksen

Ik wilde hem eigenlijk gaan pindakazen vanwege Lance Henriksen en vooral Danny Trejo. Maar nu durf ik niet meer

avatar van gerrutcamaro

gerrutcamaro

henriksen heeft wel absurd veel screentime voor zijn doen, dus als het je ding is.....

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Ga deze zometeen kijken,hoop dat het een toffe film is,maar zal wel weer niet

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Theunissen schreef:

misschien zou je zelf eerst eens kunnen beslissen, alhoewel ik het er wel mee eens ben dat Henriksen te veel in bagger films speeld maar je weet nooit

avatar van Theunissen

mcdaktari schreef:

Het was cynisch bedoeld !

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

half uur van mn leven verpest

ziet er erg cheap uit,

en in het begin als ze die dvd bekijkt en ze zit voor de tv

zie je in het beeld in zwart gedeelte de comlpete regie zitten ofzo, what the crap

avatar van dragonmaster

dragonmaster

vette poster. dat is alles wat ik erover kwijt wil.

avatar van 606

Theunissen schreef:

Ik ga het toch doen ben wel benieuwd

avatar van 606

Viel me toch beetje mee naar al de negative berichten.

Absuluut geen topper en slechte special effects en zwak acteerwerk.

Verhaal was leuk en de spanning was er ook wel.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

Ik vond het verhaal van deze film redelijk veelbelovend; vooral omdat snel na het begin blijkt dat het allemaal te maken heeft met de nephilim, de gevallen engelen (in deze film dan, maar een discussie over nephilim past niet echt in deze review ) En, een occulte thriller kijkt altijd wel lekker weg, vind ik dan (meestal)

Echter, de hele film hangt als los zand aan elkaar, en af en toe had ik echt het idee van waar gaat dit nou eigenlijk over......

een aantal huurlingen worden een ondergronds gebeuren ingestuurd en daar ontdekken ze deze gevallen engel, die meteen ook min of meer gedeeltelijk bezit neemt van één van deze mannen.

Uiteindelijk blijkt het bloed van deze Nephilim een mens onstervelijk te maken, maar de nephilim zelf blijkt aan het eind niet onstervelijk. Ja, heel vreemd.

Verder is eigenlijk ieder personage óf medeplichtig met de kwaadaardige dokter die met dit bloed experimenteerd, óf slachtoffer waarop is geëxpirimenteerd.

Het blijkt de bedoeling dat dit bloed gebruikt gaat worden als verdovingsmiddel voor vrouwen die gaan bevallen, om zo langzaam aan iedereen zn dna te infecteren met dit bloed.
Dit 'middel' wordt reficul genoemd, ofwel, als je het omkeerd, lucifer.

Waar leidt dit allemaal toe? Eén grote chaos eigenlijk, waarin je achterblijft met veel vragen; hoe kwam die nephilim in die onderaardse grot? Hoe kan die nephilim aan het eind doodgaan? Waarom maakt Deborah aka Melissa haar vader dood op het eind? En waarom gaven haar ouders haar weg als kind zijnde om op te laten experimenteren? Enz, enz, enz.

Op al deze vragen komt geen antwoord, helaas. Dit hád een top film kunnen zijn, als het verhaal beter was uitgewerkt, en als het script soepeler had gelopen. (En als Lance Henriksen er niet in mee zou spelen, door hem krijg je echt een B-film effect.)

Helaas, 1.5 ster van mij.

O ja, de special effects zijn gewoonweg s-l-e-c-h-t! Een rubberen monster als nephilim / lucifer met groene drab als bloed, dat is niet echt angstaanjagend. Ze deden het in de jaren 80 nog beter dan dit!

avatar van Noodless

Noodless

Chaotisch verhaal, geen spannende momenten, zwak acteerwerk, slechte special effecten, ....saai !

Een vermoeiende film voor de kijker. 1/10