Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Michael Cuesta
Met onder meer: Dylan O'Brien, Michael Keaton en Taylor Kitsch
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Pools, Perzisch, Portugees, Spaans, Turks en Italiaans
Releasedatum: 12 oktober 2017
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via NLZIET
Plot American Assassin
"Assassins aren't born. They're made."
'American Assassin' volgt de opkomst van Mitch Rapp, een rekruut van een Black-Ops team van de CIA onder leiding van oorlogsveteraan Stan Hurley. Het duo wordt door directeur Irene Kennedy aangestuurd onderzoek te doen naar enkele willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doeleinden. Samen ontdekken ze een patroon dat leidt tot een gezamenlijke missie naar een moordlustige agent.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- American Assassin (BoekMeter)
- American Assassin (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
General Rostami
Katrina
Lancher
- 1914 stemmen
Heel tof en sowieso een fraaie cast.
Na John Wick eerder dit jaar, samen met Atomic Blonde (2017) - MovieMeter.nl, actie/thrillers die duidelijk een bios bezoek waard lijken te zijn.
John Milton
Ik vind het er wat crappy uitzien, eerlijk gezegd. Beetje veredelde straight-to-video actiefilm, ware het niet dat Keaton en Kitsch erin zitten. Ik denk niet dat deze het niveau van Atomic Blonde gaat halen, wat de actie betreft.
En aangezien deze vriendelijke vriend op dezelfde dag in première gaat als Kingsman: The Golden Circle (2017), verwacht ik geen wonderen bij de box office. Ik ken Dylan O'Brien ook niet, al heb ik The Maze Runner gezien. Betwijfel of die een film(serie) kan dragen.
Wel benieuwd wat dit gekost heeft, kan er weinig over vinden. 50-60 miljoen?
Stuzzie
Ik heb vandaag, met mijn verloofde, deze film gezien als Sneak Preview.
Ik wil niets verklappen, ik kan wel mijn emotionele ervaring delen:
er is actie, het plot is anders dan ík dacht, en... ik wist niet welke film ik keek, dat ligt hier ook aan denk ik :-p
Raad ik aan deze film te gaan zien?? Ja.
DreamTech
Nou vanmiddag gekeken lekkere actie film mogen er van mij meer komen heb me goed vermaakt !
Wibrand van der Kleijn
Eindelijk weer eens éen lekkere actiefilm. Niet te veel over nadenken, gewoon zien.
vph1272qm
daar hebben we imdb voor, 33 miljoen...
Shinobi
"Some bad shit happened to you, now you want to go kill terrorists, am I right?"
Blijkbaar is de boekenreeks rondom deze antiterreur agent erg populair. Wat mij betreft lijkt het erop alsof deze adaptatie in hetzelfde vaarwater terecht wil komen als de populaire Tom Clancy verfilmingen.
Het is opvallend dat er is gekozen voor Dylan O'Brien als hoofdacteur, omdat ik hem meer zie als een Young Adult acteur. Maar het moet gezegd worden dat een dergelijke film hem niet misstaat; hij staat duidelijk zijn mannetje in al het geweld. De opzet doet me een beetje denken aan 'The Punisher', omdat onbezonnen wraak voornamelijk centraal staat.
De film lijkt nog veelbelovend te openen waarin ingegaan wordt op de tragedie rondom Mitch en zijn pad naar revanche. Helaas kan men hier geen goed gevolg aan geven. Het luidt een rommelig verloop in gevuld met een wirwar aan vage wendingen. Als kijker ontkom je simpelweg niet aan de vele clichés die hiermee gepaard gaan.
Gelukkig kent 'American Assassin' een vlotte pacing, waardoor je niet lang stilstaat bij de onzinnigheid. De serieusheid breekt het geheel soms wel op, omdat te merken is dat deze toon enigszins misplaatst is. De actiescènes - die nogal standaard ogen - bieden aardig vermaak, ondanks het feit dat ze geforceerd expliciet in beeld komen. Michael Keaton die zijn rol dik aanzet zorgt hierin voor de nodige afleiding.
Al met al best oké voor een keer, maar niet genoeg om een nieuwe franchise te verantwoorden.
Kleine 2,5 sterren.
JacoBaco
Een beetje Jason Bourne achtig, maar dan minder goed. De film begint nog best geloofwaardig en probeert dit heel ambitieus vol te houden. Echter, het wordt toch wel dom na een tijdje. Dat is jammer, want de film had zich echt kunnen meten met zoals ik al zei een Jason Bourne film. Maar helaas. Alles komt goed in beeld en het doet echt niet goedkoop aan. Aan de acteurs ligt het ook niet en ook Keaton is lekker op dreef. Het is in principe allemaal bovengemiddeld, maar de film loopt spaak op een aantal hele domme zaken. Zonde, anders minimaal een 3,5.
En dan nog Scott Adkins. Niet de beste acteur, maar kom op, zo slecht is hij nou ook weer niet. Hij heeft maar 1 a 2 regels tekst en hetgeen waar hij echt goed in is (vechten) dat doet hij ook niet. Ja, 1x tijdens een training. Hij heeft hier echt een heel lullig bijrolletje. Laat die man doen waar hij goed in is, maar dat gebeurd niet. Ik begrijp dat niet. Hij wil wellicht wat meer bekendheid door rolletjes aan te nemen in films die door een veel groter publiek bekeken worden. Want ik zag hem bijvoorbeeld in films zoals Doctor Strange en Zero Dark Thirty. En ja, dat soort films hebben wel iets meer bekendheid dat een Hard Target 2.
Zo, een hele alinea voor Scott Adkins, want de film doet hem tekort.
mrklm
Mitch Rapp [Dylan O'Brien] is het type dat zijn vriendin ten huwelijk vraagt tijdens een vakantie in een beach resort en die dat ook nog meent te moeten filmen. Vervolgens laat hij haar alleen achter en dat zul je net zien dat je verzeild raakt in een bloedbad en dat zijn het niet overleefd en hij (op wel heel erg wonderbaarlijke wijze) wel. Een cliché, een stompzinnigheid en het knagende gevoel dat hier het leed van de 38 doden die vielen bij het bloedbad in het Tunesische Sousse in juni 2015 wordt geëxploiteerd, maken dit daarom tot een uiterst onaangename film. Het verhaal neemt dan bovendien een radicale wending die extreem vergezocht is, maar wel de basis vormt voor alles wat komt. Regisseur Cuesta neemt het allemaal veel te serieus. Sanaa Lathan heeft de ondankbare taak om op hoge hakken rond te lopen en de baas te spelen, bovendien is Taylor Kitsch een kleurloze schurk in een behoorlijk dom actieprul dat typerende is voor een direct-to-DVD-B-film. Alleen de vertolking van Keaton en een spectaculaire finale waarin het effect van een nucleaire explosie op knappe wijze in beeld wordt gebracht blazen dit enige leven in, maar als je merkt dat je halverwege even in slaapt bent gevallen ben je niet de eerste... en ook niet de laatste, gok ik zo.
Phantasm
Goede aktiefilm waar ik me prima mee heb vermaakt en mijn vriendin ook.
Donucius
Ja, wat kan ik er van zeggen. Een standaard Tom Clancy-achtige film met veel nonsense en matige actie. Atomic Blonde-achtig niveau (voor mij iig, dus check mijn rating), maar dan wel een stuk minder actiegewijs. Vreemde is dat ik O'Brien prima overtuigend vond acteren, maar Keaton totaal niet. Niks dat je niet een keer eerder gezien hebt eigenlijk. De beginscène was de klapper en caught me by surprise, maar dat was eigenlijk ook de enige memorabele scène van de hele film...
Caitlin 2211
Zeer mooie film. Het heeft een goed begin tevens een goed einde. Het verhaal is goed opgebouwd en de spanning zit er zeker in. De acteurs zijn stuk voor stuk geweldig. Voornamelijk Dylan O'Brien die je meesleurt in het levensverhaal van Mitch Rapp. Een aanrader dus.
Timothyvdmeer
Zeer vermakelijk. Verhaal is 12 in een dozijn maar dankzij de acteurs is het zeer vermakelijk. Lekkere knaller.
Leftydlr
Heerlijke bioscoopfilm viel me erg mee, goede aktie en spanning van begin tot eind.
Matige film over een jongeman die een terroristische aanslag overleefd en wordt gerekruteerd door de CIA. Het begint wel goed maar het plot wat geïntroduceerd wordt is te mager en vooral te standaard. Alhoewel Dylan O'Brien het wel aardig doet, ziet hij er te jongensachtig uit voor de rol. Michael Keaton is vermakelijk in een dik aangezette rol. Echt vervelend wordt het niet, maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.
mixmaster
Lekkere actie/thriller met een heerlijk tempo en goeie actie/vechtscenes.
Acteerwerk is goed en camerawerk is ook goed.
Deze actie/thriller is een aanrader !
Is dat begin stukje gemaakt naar aanleiding van het echte gebeuren op dat strand ergens ?
Lijkt me niet nee.
John Milton
Uiteraard, maar dat stond er in augustus nog niet...
En ook niet op boxoffice Mojo en wiki.
Maar dat verklaart wel het een ander! Misschien dat ik hem toch stiekem even kijk, in het kader der zelfkastijding. Maar mijn verwachtingen zijn bescheiden, als ik zie dat Scorsese ook niet hoger komt dan 2,5*. Gebeurt niet voor mijn gevoel niet vaak dat ik (dit soort) blockbusters véél hoger waardeer dan hij.
xaid
Donucius
Tunesië 2015 toch?
Gerlof1378
Ik vond deze film niet zo geslaagd, het verhaal op zich is wel goed gedaan maar ik vond Dylan O'Brien die de hoofdrol speelt niet echt geloofwaardig das mijn mening. Ik vond de rest van de cast met uitzondering van Michael Keaton ook niet veel soeps. Maar goed je kan ook niet alles als filmliefhebber dus hier moet ik het mee doen en jammer genoeg jullie ook, wil je hem wel zien dan wens ik je veel plezier en sterkte.
extremezz
Saaie film,leek wel een low b aktie film,amper spanning en wat ongeloofwaardige aktie.Dan is the foreigner veel spannender om naar te kijken en raad ik deze aan
Jazzthieve
Propagandistisch en behoorlijk saaie film.
Dripe
Behoorlijk over de top. De actie is visueel alleraardigst maar het hele verhaal is in 100 minuten gepropt. Naar mijn mening ernstig tekort aan karakterontwikkeling. Ik weet niet of het überhaupt 'een ding' is dat een afweging wordt gemaakt tussen actiekwaliteit en verhaal, maar als dat zo is hebben ze bij deze film duidelijk voor actiekwaliteit gekozen. Het verhaal springt nogal snel van de hak op de tak en mist, zoals ik al aangaf, een hoop storyline. Het verhaal is goed te volgen maar wie nou waar opduikt en waarom is een groot vraagteken.
blurp194
Overdreven hard, en daardoor ook meteen nogal ongeloofwaardig. Maar daarmee wel spannend, ik was echt geboeid door de vraag hoe het af zou lopen. Wel goed op blijven letten, want er wordt af en toe wat homeopatisch met het verhaal omgesprongen, en als je dan af en toe eventjes niet oplet is het nauwelijks meer te volgen wie precies waarom wie op z'n smoel aan het beuken is. Want dat gebeurt toch nogal regelmatig.
De actie is op zich best goed in elkaar gezet, en de cgi kon er ook best mee door vind ik. Geloofwaardig, mwah, daar twijfel ik hier en daar dan wel een beetje aan. Zoals mijn vader gezegd zou hebben, 'het is maar een film'.
Leander112
Best wel een slechte film, na een paar 'training oefeningen' meteen op missie met die CIA?
En die hoofdrol speler lijkt meer op een Greenpeace activist dan een killer.
Ik had er meer van verwacht.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Wind River
Western / Misdaad, 2017