• 9.374.044 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Robert N. Bradbury

Met onder meer: Bob Steele, Roberta Gale en Buck Connors

Plot Alias John Law

"BLAZING DRAMA OF SIX-GUN JUSTICE!"

John Clark en zijn dove partner Bootch Collum worden gevolgd door Marshall Lamar Bly die denkt dat zij deel uit maken van de bende van "The Kootney Kid". Deze bende heeft de postkoets overvallen. De bende valt Clark en Collum aan en de Marshall helpt de twee uit de brand, maar raakt daarbij zelf gewond. Hij wordt naar een Mexicaans kamp gebracht om te herstellen. Hij geeft John autorisatie om de bende te achtervolgen. "The Kid" heeft ondertussen een ranch op het oog die hij in bezit wil krijgen vanwege olie en hij heeft een brief in handen gekregen waarop staat dat Everett Tarkington Clark de rechten op de grond heeft. "The Kid" doet zich voor als deze persoon. Wat hij niet weet is dat Everett Tarkington Clark de echte naam is van John Clark, zijn achtervolger.

Everett Tarkington 'John' Clark

Attorney Wagner

Henchman Simi

avatar van Barfly

Barfly

De versie van deze film op internet duurt krap 50 minuten, terwijl andere sites 54, 55 of 59 minuten aangeven. Of er in geknipt is... geen idee, het lijkt er soms wel op.

Het verhaal is verder niet bijzonder en de actie ietwat knullig in elkaar gezet (drie mannen verschuilen zich achter een dun boompje en worden uiteraard niet gezien).

Leuk voor een keer.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

De eerste western met Bob Steele in de hoofdrol die ik zag.

Zoals deze werden er destijds vele honderden gemaakt.

Deze is gewone doorsnee.

Ik kende Steele alleen van zijn talloze bijrollen in westerns uit latere jaren.

Dikwijls in de rol van schurk.

Daarin vond ik hem altijd goed.

Ervaring had hij dan ook genoeg, want hij had al heel wat films op zijn naam staan, maar dan in de rol van de held.

Hij was ook behoorlijk populair in zijn topperiode.

Om werk heeft hij nooit verlegen gezeten.

Een score van zeven tot tien films per jaar was gebruikelijk voor hem.

Wanneer je zijn filmografie bekijkt krijg je respect voor de man.

Steele was een lenige kleine kerel, die uitstekend kon rijden.

Grappig te zien dat zijn paard in deze film eigenlijk iets te groot voor hem is.

Overigens waren heel veel acteurs destijds klein van stuk.

Om er een paar, voor de vuist weg, te noemen: Roy Rogers (de lengte die IMDb bij zijn bio aangeeft klopt absoluut niet!) Gene Autry, Allan Ladd, en zo kan ik nog wel doorgaan.

Een groot gemis in de films uit die jaren is de muziek.

Die zou de boel nog wat kunnen opfleuren, maar is geheel en al afwezig.

Ik wil wel nog Bob's sidekick Buck Connors vermelden die de dove Bootch Collum speelt

Best grappig.

Ik ben in voor nog meer Bob Steele films.

avatar van Muggsy

Muggsy

Moeilijk te beoordelen filmpje. Verhaal springt van de hak op de tak en is niet bijster interessant om volgen. Ook de manier van praten irriteerde me vaak, vooral dan van het hoofdpersonage, die 50% van z'n zinnen eindigde met 'Bootch'. De acteur die The Kootney Kid vertolkte vond ik dan toch veel beter ineens en hij zorgde ervoor dat de film toch nog het bekijken waard was.