• 9.370.453 stemmen

Ju-on: Kuroi Shôjo (2009)

Horror | 60 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Grudge: Girl in Black / Ju-On: Black Ghost / 呪怨: 黒い少女

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mari Asato

Met onder meer: Ai Kago, Maria Takagi en Kana Tsugihara

Gesproken taal: Japans

Plot Ju-on: Kuroi Shôjo

Terwijl de verpleegster Yuko op het zieke meisje Fukie moet passen, krijgt ze allerlei vreemde visioenen. Als Fukie eenmaal geopereerd wordt, vinden de chirurgen in haar lichaam een cyste, die het overblijfsel van haar overleden tweeling blijkt te zijn. De cyste blijkt een vreselijke vloek te bevatten en al snel wordt de vader van Fukie krankzinnig en pleegt hij een gruwelijke moord...

avatar van maxo922

maxo922

Ben benieuwd. Zal helaas wel een tijdje duren voordat hij in Nederland is, 27 juni komt ie pas in Japan.

avatar van megaman

megaman

Kom weer een beetje in de Ju-On/Grudge sfeer. 'The Grudge 3' moet ik nog een keer bekijken en het Wii spel 'Ju-On: The Grudge' (Takashi Simizu) wordt absoluut een must-have voor fans van deze franchise. Deze nieuwe Ju-On films lijken me echt heel tof: eindelijk weer goeie J-Horror! Verder heb ik de twee 'Ju-On: The Curse' films nog nooit gezien. Wel de korte filmpjes '4444444444' en 'In a Corner' die bij de 2-disc edition zaten van The Grudge 2.

avatar van totalreject

totalreject

maxo922 schreef:

Nope 21 september komt deze pas in Japan uit.

Ik heb de flyer hier liggen.

Ju-on: Shiroi Rôjo is wel op die datum uitgekomen.

Wat minder dan z'n tegenhanger.

Visueel iets gestileerder dan de andere Grudge films. Dat zou leuk kunnen zijn, maar veel Grudge is er deze keer niet te zien. Meeste moorden gebeuren off-screen, spanningsopbouw is matig en het zwarte meisje komt amper in beeld. Gemiste kans.

Daarnaast weer een hoop korte fragmentjes rond verschillende personen die samen één verhaal vormen. Vond het alleen wel erg losjes deze keer, bepaalde zaken werden ook niet helemaal duidelijk, misschien dat een tweede zit daar wat bij zou kunnen helpen.

Als filmpje nog steeds redelijk vermakelijk, en wat er van de zwarte grudge te zien is, is wel gaaf. Ook de buikscene is tof. Maar de film komt toch wat tekort om echt leuk te zijn. De oude witte vrouw wint het op dat punt gemakkelijk.

avatar van maxo922

maxo922

Inderdaad minder goed dan de oude vrouw.

Het was zeker geen slechte film, het probleem is dat het nu allemaal erg voorspelbaar begint te worden. Hier en daar nog aardige schrikmomenten, maar veel verder kwam hij niet. Gelukkig zater er een aantal leuke (zogenaamd 'creepy') scenes in die de film nog wat pit geven.

Ik denk dat ik met 3 sterren wel goed zit.

Dus bij deze * 3,0

avatar van supermovieman

supermovieman

Ik vraag me af of er ooit een ultieme Ju-On dvd box komt, met daarin ALLE films! Dus die twee korte filmpjes, de twee films uit 2000, de films uit 2003, de remakes en deze nieuwe twee! Die zal ik in ieder geval wel aanschaffen!

Verder moet ik deze nog zien, ik denk wel gezien het genre dat deze mij zal bevallen!

avatar van FillumGek

FillumGek

Meer van hetzelfde.

En dus niet verrassend. Het is weer hetzelfde liedje als in alle andere delen. Het verhaal wordt gesplitst en bekeken vanuit verschillende personen. Allen komen ze in aanraking met de vloek en allen leggen het loodje.

Eng of spannend is het allemaal lang niet meer. Helaas is er dit keer ook weinig te zien van het vervloekte meisje in zwart. Hetgeen wat je zag, was niet eens angstaanjagend. De buikscene was wel erg goed.

Het sfeertje is nog steeds beklemmend en van dat kattengejank krijg ik nog steeds kippenvel. Maar The Grudge komt nooit meer op het oude niveau van het eerste deel, dat is nu wel duidelijk. Gelukkig duurt de film maar een uurtje.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Deze Ju-on kan in de kast met gemiste kansen. Is met 1 uur (krap) te kort om op gang te komen, achteraf dus maar goed ook dat hij kort duurde, hij viel erg tegen. Inderdaad de scene waarin de cyste "zichtbaar " wordt is mooi gedaan. Voor de rest veel van hetzelfde.

avatar van 606

Aantal aardige dingen rest is veel van het zelfde.

avatar van dinhus

dinhus

Verradelijke film! Borduurt zoals gewoonlijk weer boeiende onderwerpen aan, alles behalve cliché-matigheid en erg spannend.

Helaas een erg korte Ju-on en daarom ook, zoals gezegd, niet helemaal tot haar recht gekomen.

3*.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Op het einde pas spannend of "eng". Dan zijn we al wel 45 minuten verder.

Nee, zeker ook met zo'n korte speelduur van nog geen uur, niet echt een aanrader.

avatar van neysen1985

neysen1985

je kunt eigenlijk wel meteen merken dat dit van de maker is van the grudge.

Eerlijk gezegd helemaal niet zo'n slecht filmpje.

Maar wel erg simpel gemaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseuse Mari Asato schept een opvallend angstaanjagend horrorfiguurtje, maar vergeet haar vervolgens in beeld te brengen. Het is uiterst bijzonder hoe weinig er van de doeltreffende potentie wordt benut en het geduld van de kijker wordt verder op de proef gesteld vanwege de uitvergroting van het drama-aspect. Het acteerwerk is niet bepaald sterk, de opbouw van spanning wordt redelijk genegeerd en de niet-chronologische vertelstructuur oogt dit keer uitermate rommelig. Verder maakt in het bijzonder de uiteindelijke insteek een belabberde en geforceerde indruk die de toonzetting van de gehele reeks amper weet te matchen. Black Ghost voelt dan ook aan als een film geregisseerd door iemand die zich niet kon bekommeren om het bronmateriaal en daardoor teveel verzandt in een eigen gedachtegang. Links en rechts kent het gebeuren best sfeervolle momenten en het posterfiguurtje ademt effectieve horror uit, maar is verder in veel opzichten compleet ondermaats aan de tegenhanger uit hetzelfde jaar.