• 9.370.980 stemmen

Geregisseerd door: Roberto Burchielli

Met onder meer: Raoul Bova, Luca Angeletti en Simonetta Solder

Gesproken taal: Italiaans

Plot Sbirri

Het verhaal van een bekende televisiejournalist die na de dood van zijn zoon besluit mee te helpen het smokkelen van drugs in Milan tegen te gaan. Hij gaat op reis in de drugswereld en zoekt wanhopig naar iemand die hij de schuld kan geven van de dood van zijn zoon.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze crossover tussen een poliziottesco, melodrama en cinema vérité ?

Het handelt zich dus om journalist Bova wiens zoon OD'T tijdens een tripje-haha- naar Milaan, en dit gegeven plus de emotionele nasleep daarvan bij hem en zijn hysterische zwangere vrouw Solder die blijkbaar voor het eerst beviel op haar 12de, vormt het melodrama gedeelte.

Het poliziottescogedeelte- de titel spreekt voor zich- en het cinema vérité gegeven komen aan de orde als Bova zich naar Milaan begeeft om een docu te maken over de narcoticabrigade van Milaan. Hier wordt het interessant, want het fictieve melodrama gedeelte gaat hier over in de docu-realiteit, immers de footage die wij zien is " echt" dwz. we zien echte sbirri aan het werk gevolgd met hand held camera, soms candid als de dealers en hun clientele in beeld komen wier koppen zijn geblokt( sorry politiek correcte lezertjes, maar 99% van die dealertjes leek op Balotelli..).

Helaas is er permanente overlapping tussen deze docu en het melodrama dat maar doorgaat en waar vreemd genoeg de wederwaardigheden van Bova's vrouw ook hand held zijn gefilmd terwijl ze niet geacht wordt te zijn gevolgd door een cameraploeg, en dit geldt ook voor de flashbacks van voor het sterven van de zoon die wij te zien krijgen. Slaat logisch gesproken nergens op en is storend.

Om het nog wat verwarrender te maken zien we ook beelden van zoon Marco op weg naar zijn ondergang, hand-held gefilmd door zijn eigen buddys.

Op zich dus wel een interessant vormtechnisch experiment, maar niet geheel goed en consequent doorgevoerd.

Ronduit afschuwelijk was de muzikale omlijsting omlijsting uitgevoerd door eoa Celine Dion kloon oid.