The Color Purple (1985)
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Danny Glover, Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey
Releasedatum: 11 september 1986
Plot The Color Purple
"It's about life. It's about love. It's about us."
Georgia, 1909. Celie, arm, zwart en geminacht, wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man die haar misbruikt. Het leven is niet makkelijk voor Celie, maar zij weet hoe zij moet overleven en heeft maar weinig nodig om het te redden. Dan komt de minnares van haar man, een flamboyante blueszangeres, in haar leven. Zij geeft Celie de moed om te vragen, te lachen, te spelen en uiteindelijk, om lief te hebben.
Celie Harris Johnson
Old Mister
Squeak
Miss Millie
HansO
Aardige film, wel erg sentimenteel maar daar kan ik wel tegen. Wat ik wel erg storend vond, waren de winterlandschappen die in de zomer zijn opgenomen. Sneeuw en dan bomen volop in blad. En dat niet per ongeluk een halve seconde, maar hele scenes. Je ziet wel vaker van deze meteorologische bijzonderheden in films. Dit stoort mij enorm.
Livie
Een geweldige film al zeg ik zelf, erg meelevend en natuurlijk ontroerend. The color puple staat zeker bij mij in de top 10.
4**
dutchtuga
Veel te sentimenteel. Verder wel mooi gedaan maar echt geen klassieker.
lazaroni_86
Prachtig film met goed acteer werk en een PRACHTIG eind !!!. Ik moet zeggen dat ik het wel erg raar vind dat sommige mensen dit film niet goed vinden. ik denk dat die mensen niks van films afweten, dit is een prachtig film...
RRT
Ik vond 'm eigenlijk wat te lang duren, en weinig verrassend. Maar is nu ook weer niet een slechte film. 'N beetje zoet af en toe, maar toch 3,5*
The One Ring
Prachtige beelden, goed acteerwerk en een vrij goed verhaal. Wat wil je nog meer? Een iets minder langdradig begin en een iets minder langdradig einde, is het antwoord. De films is vooral in het middenstuk erg mooi. Zeker de moeite waard om een keer te bekijken, maar Spielberg heeft betere films gemaakt.
3,5 sterren
XxXDEPPFANXxX
Hele mooie en goede film Whoopi is geweldig en daar mager en Oprah was daar goed en heel dik vond ik wel leuk om te zien
***1/2
Rockman
Mooie film, erg meelevend.
De acteurs zijn goed uitgekozen voor zo'n film.
Zeker 4,5*'en
Ralfke
- 2075 stemmen
Een aangrijpend relaas met mooie camerabeelden maar al met al toch weer TE veel een Spielbergproduct. Winfrey speelt in deze rolprent echt heel aardig; leuk om te zien.
Spielbergs beste film.
Sorry, ik vind Shindler's list geweldig goed (ben zelfs bij de gala premiere geweest, met meneer Spielberg die er ook was toen, wel indrukwekkend)
Maar ik vind toch echt The Color Purple zijn beste. Een geweldig mooie epos.
Whoopi en Danny spetteren van het doek af, maar ook Oprah, vooral de scene die ze blijkbaar zelf heeft geimproviseerd is zeer indrukwekkend. Als ze Celie bedankt aan de eettafel. Dat is zo'n mooie scene, 1 van mijn favoriete scene's.
Het verhaal, de acteurs, de muziek, die zeker niet vergeten, want dat is een heel belangrijk onderdeel vooral in deze film, het klopt allemaal precies.
Meneer Spielberg heeft laten zien met deze film wat ie in huis had, en ik ben heel trots op hem, alleen al voor deze film. Al was mijn favouriet toen ik klein was E.T. hihi, ben bij de regiseur gebleven. Niet expres.
Ik word er wel een beetje moe van dat sommige mensen deze film te sentimenteel vinden of te zoet, waar is ie zoet? Waneer Celie in mekaar gerost wordt? En sentimenteel? wat is daar nu fout aan. Ik moet zeggen dat ik liever naar een sentimentele film kijk waar niemand wordt vermoord dan een keiharde koele kikker film waar honderden doden vallen. Ik hou liever van leven en liefde dan van moord en doodslag. Gek he?
liefmeisje
misschien was je iets te ver weggezakt want als je op had gelet had je geweten waar het mee te maken heeft
het was maar een klein zinnetje hor maar toch
ja klopt, in de film zegt Miss Shug tegen Celie:
Maybe it pisses god off, when we walk by the color purple and not notice it.
Dan heeft ze het over de natuur, de mooie kleuren in de natuur. etc etc.
Zal waarschijnlijk nog wel een diepere betekenis hebben, maar die kan ik zo 1 2 3 niet opschrijven, is meer een gevoel, snappie?
En dat afgekraag hier van die film, ik vind het gewoon niet normaal meer. Maybe that would piss god off as well. People watch a beautifull movie, and they dont notice it...
liefmeisje
TE veel een Spielberg product. Tja, Spielberg is Spielberg he? Dus word het ook een Spielberg product.
maar goed, je was niet echt negatief. Ik vind ook niet alle films van Spielberg even goed, neem een Jurassic Pard II die hoefde echt niet gemaakt te worden. Maar ja, deze wel dus. En ook Empire of the Sun, nog zo'n ondergewaardeerde Spielberg productie.
Ik ben dol op die Spielbergproducties, laat ze maar lekker TE zijn, hoe meer hoe beter hihihi. Hij is een man naar mijn hart, tenminste zoals ie vooral in de jaren zeventig en tachtig films maakte.
Angrod_Pallanén
Ik kreeg deze film gratis toen ik HP 1 en 3 kocht, om mijn zus blij te maken, dacht ik. Ze zei altijd dat het zo'n mooie film was, en dat was het ook. In het begin was hij een beetje saai, ik heb hem zo'n drie keer afgezet. Maar later wordt hij zó mooi. Echt een goede film, met geweldige rollen van Goldberg en Winfrey. Prachtig! Vooral wanneer Celie opstaat en iets van Albert zegt en dat Winfrey weer wakker wordt, geweldig. Soms is het verhaal wat moeilijk te volgen, maar dat kan ook aan het aantal keren afzetten liggen.
Pracht film. 4*
JudithE
Ik denk dat dit toch mijn lievelingsfilm aller tijden is. Het verhaal is heel aangrijpend en er wordt ontzettend goed in geacteerd. Het verhaal is prachtig en ik moet toegeven dat dit één van de weinige films is waarbij ik een traantje heb weggepinkt.
xenne
zeker geen slechte film, het acteren was OK. maar ben geen fan van dit genre, ook niet van Spielberg trouwens ... voor mij was het allemaal wat te zoet (hoewel er wel aangrijpende scenes inzitten). ik vond het eerste halfuur nog het beste, maar film zakt later toch in elkaar, met een heel voorspelbaar happy end uiteraard. de film duurde me ook wel te lang ... 2½
AmazingPP
Eén van de films waarbij ik echt moet huilen. Niet zomaar snikken en snotteren, maar echt huilen. Ik heb nogal inlevingsvermogen, misschien vandaar. Prachtige debuutrol van Whoopie. Danny Glover spettert het scherm af en je krijgt ook daadwerkelijk een hekel aan hem. Oprah speelt hier de rol van haar leven en doet dat gewoon heel goed. Prachtige muziek van Quincy Jones. Prachtige beelden, prachtige kleuren. Kortom: 5 sterren!!
kArIzMa_TuRk
Eén van de films waarbij ik echt moet huilen.
hahaha was een grapje
is wel een leuke film
Krijgt van mij 4****
Niriath
Geweldig mooie film! Oprah, Whoopie en Danny in 1 van hun beste prestaties ooit!
En mensen die vinden dat het er TE dik bovenop lag, zo was het toen der tijd en nog wel erger.
zo veel jank momenten gehad met deze film. Het moment dat Sofie de kerst met haar familie mocht doorbrengen maar toen later toch weer werd meegenomen, echt ik hield het niet droog!
Yphygenia
En dít vind ik nou echt veruit één van de beste & mooiste films die ik ooit gezien heb.
5,0
Waku
Mooi en ontroerend verhaal.
Sfeervolle film.
Eentje die na afloop nog door je hoofd speelt.
Puik acteerwerk.
Ook van met name Goldberg en dat is niet eens een van mijn favoriete actrices.
Norma
Prachtige film en één van de weinige films die ik zelfs beter/mooier vind dan het boek!!
mariamadebom
Ik vond 't echt een pracht film die ik meerdere keren heb gezien. na afloop heb ik duizenden keren dat liedje, Sistsa gezongen met m'n ma
. Ik had m'n vrienden ook over gehaald om te kijken eerst wouden ze niet maar daarna waren ze niet weg te slaan
echt een toppie film ik geef 5*
kimmetje194
Super mooie film. Heel erg goed gebracht. Verhaal is ook erg mooi en aangrijpend.
Salto
Ik hou wel van films waarin de slavernij in de VS wordt behandeld... Nu is hier wel weinig van te zien, maar de nasleep wel.
Het is prachtig om te zien dat die mensen zo erg werden onderdrukt, maar toch altijd de goede kant van het leven weten te waarderen.
Saldek
Allemensen, wat een magnifiek schitterend mooie film is dit. Woorden schieten te kort. Het acteerwerk is klasse, de opnames zijn op zichzelf al een lust voor het oog. De muziek die gewoon niet anders had moeten wezen. En de overtuiging waarmee de emoties loskomen in het verhaal laat mij geen traan ongeroerd. Steven heeft veel films gemaakt waarvan ik er slechts één minder interessant vind. Een sterk punt van hem is dat hij weet hoe mensen te boeien e/o te raken, en met deze sloeg hij mijns inziens echt de spijker op z'n kop. Een traan van verdriet, een traan voor schoonheid, een traan voor liefde en zelfs humor maken deze film een rijke ervaring. Helemaal klasse. Beoordeling hou ik iets bescheiden......nee, 5*.
*Joly*

mariekjuh1982
Prachtige film, met steengoede rollen van Oprah, Whoopi en Danny. Het boek is wel anders dan de film, daarin komt beter naar voren dat Celie niet helemaal 100% is en ook nog eens een echte affaire begint met miss Shug. Heb alles zo'n beetje gedaan bij deze film. Gehuild, gelachen, gegruweld en boos geweest. Topper.
Quido
Veel geschreeuw, gejank, pruillipjes en dramatisch aanzwellende muziek; jawel, alweer een typisch sentimentele Spielberg-film is geboren. En ook dat einde weer ... Jammer, want Spielberg kan het wel.
dave
Dit is echt een film die zéér snel gaat vervelen.
Als je dan een film aan het bekijken bent die 152 minuten duurt, moet je op de tanden bijten.
Maar! Ierdereen die film respecteerd, bekijkt geen halve films.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Le Souffle au Coeur