• 9.372.679 stemmen

Alternatieve titel: Het IJzeren Halssnoer

Geregisseerd door: R.G. Springsteen

Met onder meer: Audie Murphy, Kathleen Crowley en Charles Drake

Plot Showdown

"Enemies Chained Together Like Mad Dogs!"

Twee vrienden, Chris Foster en Bert Pickett, worden ten onrechte gearresteerd en belanden bij een bende gevangenen onder leiding van La Valle. Deze weet uit de gevangenis te ontsnappen en Foster en Pickett worden als gevangenen door de bende meegevoerd. De bende berooft een bank en Pickett vindt bij de beroving obligaties die voor geld ingeruild kunnen worden. Terwijl Foster de stad ingaat om de obligaties in te wisselen probeert Pickett te onderhandelen over hun vrijheid met de obligaties als middel.

avatar van stinissen

Redelijke western met gelukkig geen humor er in , ook nog kleine rol van Bob Steele.

avatar van trebremmit

trebremmit

avatar van stinissen

In Nederland uitgebracht als Het Ijzeren Halssnoer.

avatar van trebremmit

trebremmit

Apart dat deze in zwart-wit is trouwens, ik lees dat het gedaan is om geld te besparen en dat Murphy het er niet mee eens was.

avatar van mr rumson

mr rumson

Showdown is weer een fijne western met Audie Murphy .

Al zitten er in deze western aardig wat bekenden in zoals Skip Homeier, L.Q. Jones en Strother Martin.

Deze western weet vanaf het begin je aandacht te pakken .

Dit doordat het stadje blijkbaar geen gevangenis heeft maar een houten paal die op een plein in de grond staat .

Aan deze paal zitten ketingen vast met nek boeien waar de gevangen aan vastzitten.

De manier waarop ze dan toch met paal en al weten te ontsnappen ziet er zelfs nu nog boeiend uit.

Helaas zakt deze western na een sterk begin wat in.

Maar blijft er nog meer dan genoeg vermaak over om er een dikke drie sterren voor te geven .

Al kan dit zomaar meer zijn de volgende kijkbeurt want ga hem zeker nog meer zien .

Jammer is alleen dat het in zwart wit is had hem gezien de vele buitenopnames graag in kleur gezien .

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Het was alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik "Showdown" nog gezien had.

Via de perfecte DVD van Koch Media gisteravond ingehaald.

Wat een prettige ervaring om de film in al zijn glorie zo te kunnen herbeleven!

Prachtig gefilmd in zwart-wit en breedbeeld.

En wat een cast!

Tot en met de kleine rollen bezet met voor westernliefhebbers bekende acteurs die bekwaam werk afleveren.

Daar reken ik het gehoororgaan teisterende "gezang" van Kathleen Crowley maar even niet bij.

Ze heeft daarvan afgezien een niet prettig klinkende ietwat krakerige stem, en spreekt met een wat raar accent.

Gelukkig valt er op de wijze waarop ze haar rol speelt niets aan te merken.

Zoals ook in alle andere films waarin ik hem zag slaagde Strother Martin ook hier weer erin om antipathie tegen hem op te roepen ( het is een typetje dat hij telkens weer uit de kast haalt, en waar hij goed in is)

Audie kwijt zich prima van zijn taak, en krijgt ook de gelegenheid om zijn vaardigheid als ruiter in beeld te brengen.

Het verhaal kan mij zeer bekoren.

Al met al een van de betere Murphy westerns, al zegt dat niet zoveel gezien de ruime hoeveelheid die ik een dergelijke stempel kan opdrukken.

avatar van clubsport

clubsport

Ik vond het een enigsins vreemde western met een behoorlijk afwijkend verhaal en ik moet zeggen een van Murphy's mindere .

ik had moeite om zoiezo in het verhaal te komen , halverwege werd het wat beter toen de achtervolging begon .

Voldoende maar ik heb betere van Murphy gezien