• 9.371.658 stemmen

Alternatieve titel: Three Were Renegades

Geregisseerd door: Nathan Juran

Met onder meer: Audie Murphy, Lori Nelson en Chill Wills

Plot Tumbleweed

"The story of Jim Harvey...the savage terror he faced...the desert woman he loved!"

Jim Harvey wordt ingehuurd als begeleider van een karavaan die naar het westen trekt. Ze worden onderweg aangevallen door Indianen. Harvey, die ooit het leven heeft gered van de zoon van het opperhoofd, verlaat de karavaan om te onderhandelen met Aguila, het opperhoofd. Harvey wordt gevangen genomen en de Indianen overvallen de karavaan, enkel twee overlevenden achterlatend. Als Harvey ontsnapt en aankomt in het dichtstbijzijnde stadje wordt hij ervan beschuldigd de karavaan in de steek te hebben gelaten.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Degelijke western, zoals Murphy er meer op zijn naam heeft staan.

Een belangrijke rol in het verhaal is voor het onooglijke paardje Tumbleweed, dat verklaart tevens de titel van de film.

avatar van mr rumson

mr rumson

Fraai westernfilmpje waar meer dan genoeg actie inzit.

Het verhaaltje is goed te volgen al is het niet altijd even logisch.

Zo kun je je afvragen hoe Tigre wist dat Murphy in de gevangenis zat .

Maar ook Laura Saunders die als een van de twee dames kon ontsnappen uit de handen van de indianen maar niet veel later weer met een groepje terug naar vijandig indianen gebied.

Maar goed het zijn paar een paar kleine puntjes die voor mij de film zeker niet minder maken.

Audie Murphy doet het goed als een man die zijn naam probeert te zuiveren voor iets waar hij niet schuldig aan is.

Leuk is het ook om Lee van Cleef te zien in een nog vroege rol van hem.

Maar nog leuker is Tumbleweed die mij af en toe een glimlach bezorgde.

Al met al een solide western die ook wat luchtige momenten heeft .

avatar van W.V.

W.V.

Leuke kleine western, met voldoende actie en de de show wordt gestolen door een zeer slim paard. Het verhaal is overbekend, een cowboy die zijn naam probeert te zuiveren, vals wordt beschuldigd dan ook nog van moord. Ondanks alles zijn rug recht houdt en achter de ware toedracht komt waarom hij wordt beschuldigd, de oorzaak is nu eens niet de vondst van goud, diegene die het wil weten, kijk de film zelf. Verder opvallend een piepjonge Lee van Cleef, nu eens niet in een schurken bijrol. Alles wat een western aantrekkelijk maakt zit er in, daarom deze beoordeeld met een drie ook al zitten er soms rare plotwendingen in.

avatar van clubsport

clubsport

Wat W V hierboven schrijft hoef ik niet veel toe te voegen , vond het verder een aardige western maar heb toch betere van Murphy gezien .

Het paard was wel een leuke sidekick