• 9.373.069 stemmen

Geregisseerd door: Ray Enright

Met onder meer: Randolph Scott, Marguerite Chapman en George Macready

Plot Coroner Creek

"Brutal! Breathtaking Drama!"

De verloofde van Chris Denning komt, samen met andere passagiers, om tijdens een postkoetsoverval. Gedreven door haat zoekt hij naar diegene die verantwoordelijk is voor de dood van zijn verloofde. Het lukt hem de dader op te sporen in het stadje Coroner Creek, alwaar de moordenaar een goede reputatie onder de bewoners heeft. Bovendien heeft de moordenaar de hulp van een paar gevaarlijke revolverhelden.

Chris Danning

Younger Miles

Della Harms

Sheriff O'Hea

Abbie Miles (as Barbara Reed)

Frank Yordy

Leach Conover

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Randolf Scott staat toch bekend als een vrij houterige acteur; zijn filmposters zijn dat meestal ook.

Deze sfeervolle poster vind ik echter een aangename uitzondering!

Of de scene op een poster ook uit de film komt, is altijd maar afwachten (zie o.a. ook 'Day of the Outlaw'); deze promo (LC) komt in elk geval uit dezelfde fotosessie.

avatar van stinissen

Uitstekende western met naast Randolph Scott en Marguerite Chapman ook nog rollen van Edgar Buchanan, Forrest Tucker, en William Bishop.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De complete Western is hier te zien: Youtube.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima western, goed verhaal en wederom prachtige beelden:3,5

avatar van mrklm

mrklm

Voor westerns met een relatief klein budget was Randolph Scott de aangewezen man.'Corner Creek' is een perfect voorbeeld en toont precies waarom Scott zo'n succesvolle carrière had in het genre. Met zijn imposante fysieke verschijning en zijn doorleefde gezicht is hij perfect als een man die wraak wil nemen op een man die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn verloofde. Gewapend met een vrij gedetailleerde omschrijving, een revolver en een ijzeren wil brengt zijn zoektocht hem in Coroner Creek waar hij ontdekt dat de man die hij zoekt behoorlijk wat respect geniet. Dat maakt het een stuk lastiger om zijn doel te realiseren.

Een op het oog redelijk simpel wraakverhaal dat door sterke karakteriseringen in een prima script dat gebaseerd is op gelijknamige boek van Luke Short. Regisseur Enright houdt het tempo er bovendien aardig in, de vechtpartijen tussen Scott en Forrest Tucker zijn enerverend en de finale verrassend grimmig. Een zeer solide, zeer onderhoudende western zonder pretenties.

avatar van mr rumson

mr rumson

Scotty weet mij weer eens te verrassen met deze fraaie western.

Coroner Creek heeft eigenlijk alles wat je van een western mag verwachten .

Een goed wraak verhaal ,romantiek ,sfeervol western stadje .

En een verhaal dat blijft boeien tot het eind.

Bovendien zag Scott in de begin scene met een sigaret in zijn mond wachtend op de postkoets er cool uit .

Voor mij haalt deze western het zelfde niveau als zijn latere western van Budd Boeticher.

Wat zeker niet alleen aan Scott te danken is maar ook aan de rest van de acteurs .

Die het prima deden.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Deze fijne Scott western is in een uitstekende beeld en geluidskwaliteit versie te bekijken via YouTube, met introductie van de op westerngebied goed thuis zijnde Rob Word.(die man presenteert talloze westerns op YT, de moeite waard om te volgen)