• 8.761.698 stemmen

• Google Play Bekijk via Google Play
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The Robe

"The first motion picture in CinemaScope--the modern miracle you see without glasses!"

Omdat centurion Marcellus Gallio verantwoordelijk is voor de kruisiging van Jezus, komt hij in het bezit van zijn gewaad. Als hij langzaam sympathie begint te krijgen voor het christendom, ontstaan er conflicten tussen hem en keizer Caligula.

best sterke film

avatar van J.S.

J.S.

Dit is eigelijk toch een klassieker, de geweldige Caligula Victor Mature zijn prachtige rol , In het vervolg Demetrius and the Gladiators wordt die rol nog mooi verder uitgediept , eerste film in CinemaScope trouwens deze.

avatar van J.S.

J.S.

Blijft een prachtige film, een halfje erbij gedaan.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

twee uurtjes godsdienstles. Matig 2*

avatar van laika22

laika22

gisteren bekeken en kan maar 1 ding zeggen .

buitengewoon mooie film

avatar van Humphrey

Humphrey

Ik vind het ook een prachtige film, ondanks daterend uit 1953. Werkelijk emotioneel bijbelverhaal. Ik meen dat deze film diepgelovige toeschouwers werkelijk zal ontroeren in hun binnenste. Zeker 3,5*.

avatar van ap1947

ap1947

Mooie film (eerste cinemascope film) met een goede cast en een klassieke score van Alfred Newman. De special edition van The Robe zou in juni op blu-ray in Nederland uitkomen, maar nog steeds niet gezien, ook is titel niet meer terug te vinden op de release lijsten. Jammer.

avatar van DwarreI

DwarreI

Ik moest deze film min of meer van mijn ouders zien als een soort van evangelisatiemateriaal, ik kan me vooral nog herinneren dat ik een algeheel naar gevoel over hield van deze rolprent.. Valt volledig in de schaduw van een film als Ben-Hur.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De poster zegt het al, de 1e Hollywoodfilm in widescreen. Eindelijk, maar om verkeerde reden: af te wijken van de snel opkomende concurrent tv, die toen full-screen was.

John Way'ne's The big Trail uit 1930 was eigenlijk 1e film in wide-screen (70 mm.), maar flopte.

avatar van Zinema

Geen 3D.

Dit avontuurlijke bijbelverhaal is erg mooi geschoten en kent genoeg indrukwekkende scènes om de aandacht 135 minuten vast te houden. Voor het eerst een film in cinemascope, aldus de makers. Volgens de poster heeft men geen 3D brillen nodig voor een mirakel. De geschiedenis lijkt zich te herhalen wat dat betreft. Toch valt de film tegenwoordig deels door de mand door de vaak overdreven acteerprestaties.

Redelijk.

avatar van gauke

gauke

Een over de top spektakelstuk en tegelijkertijd een solide en melodramatisch bijbelepos dat zich afspeelde tijdens de beginperiode van het christendom. Ik vond de productie vooral sterk in kostumering en decors. Volgens mij een van de eerste cinemascopefilms.

avatar van royals

royals

Zeker een mooie meeslepende film. Dat het een bijbelse ondertoon heeft is voor mij alleen maar een plusplunt.

avatar van Biosguru

Biosguru

Dogie Hogan schreef:

Niet widescreen! Maar CinemaScope! Widescreen is gelijk je moderne 16:9 tv. CinemaScope is dat formaat waarbij je op je moderne tv onder en boven balken ziet.

Anyway, saaie film. Waarbij CinemaScope niet echt lekker uit de verf komt. Dan toch liever Violent Saturday met Victor Mature als er gepatst moet worden met Scope beelden.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

De hevige Christelijke saus over de film spreekt me nou ook niet meteen aan (blijkbaar had de atheist Richard Burton er ook meer moeite mee), maar het blijft wel een genietbaar filmpje, dat ietsje te lang doordraaft. De cinemascope wordt naar hartelust gebruikt - vooral dat shot met de vier paarden - en de sets zijn uitmuntend. Oh, en Jay Robinson als Caligula moet u gewoon gezien hebben. Degustibus non disputandum est. 3*

Trivia: blijkbaar is de jongen met de ezel aan het begin van de film een jonge Harry Shearer (de stem achter een tiental Simpsons-personages).

avatar van Movsin

Movsin

Net als die andere films die het bijbelverhaal raken is deze "The Robe", een voorbeeld van de momumentale praal en macht van Rome.
Stukken onder "Ben Hur", met een heel slappe - en grote - passage in het middenstuk ( de terugkeer van Marcellius naar Jeruzalem en omstreken op zoek naar het kleed waar de plaatselijke bevolking bijna bespottelijk als al te braaf en voorbeeldig wordt voorgesteld). Toch wel wat overdrijving. Scenes rond de kruisiging zitten wel goed in elkaar.
Zag de film heel lang geleden en ook toen kon hij me niet erg bekoren.
Burton vind ik wel goed als Romein terwijl Jean Simmons mooier is dan ooit maar haar rol zo "westers-modern" vertolkt. Jay Robinson is een attractie en schitterend als verderfelijke keizer.

avatar van blackwolves

blackwolves

films die zijn gemaakt zonder cartone dingen toen er nog echte romeinen waren simpel gewoon

een mooie decoratie als achtergrond een goed verhaal met een stel goede acteurs en actrice een beeld dat niet moet onderdoen voor de moderne films en dat was toen 1953. ik zeg niet dat ze nu ook geen goede films hebben gemaakt maar voor die tijd is dat toch erg knap. vergeleken met nu de films worden nu het meest gedraaid en gemaakt met een computer de figuren in de film zijn soms vaak cartone figuren en de rest moet je er maar bijnemen. maar dit zijn gewoon ja films die maar weinig mensen interesseren zeker van een jonge leeftijd. maar wanneer je houd van goede acteurs en een goede film en je houd van films gelijk Ben Hur of spartacus en zo en je bent niet bang voor dat christelijke dingen die in vele films zo ook in deze voorkomen dan zit je goed. en nu ga ik hem nog eens bekijken vanavond op mijn nieuwe grootbeeld 4k tv en later hem wie weet opnieuw kopen maar op blu ray groetjes fijne avond

avatar van scorsese

Goeie film waarin een centurion problemen met zichzelf krijgt nadat hij de messias gekruisigd heeft. Je krijgt wat je verwacht bij deze groots opgezette Hollywood bijbelverfilming. Alhoewel het nergens echt in uitblinkt, blijft het onderhoudend. Een mooie aankleding en ook wel goed acteerwerk. Verder staat deze film toch vooral bekend als de eerste Cinemascope.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik kon deze film wel smaken. De leukere verhalen over Jezus zijn vaak deze die vanuit het perspectief van de buitenstaander getoond worden, hier de Romein dus. De film volgt Marcellus, een tribuun en militair officier die door Caligula naar Palestina gestuurd wordt samen met zijn slaaf Demetrius. Zijn taak : Jezus naar het kruis begeleiden. Kort daarna wordt hij geestesziek : zijn geweten knaagt aan hem in de overtuiging dat hij iets immens verkeerds heeft gedaan door Jezus te laten sterven. Uiteindelijk bekeert hij zich en wordt een volger van apostel Petrus.

In de film wordt het gewaad van Christus het eerste relikwie dat circuleert. Voor Marcellus symboliseert dit het gewicht van zijn zonde, daarna wordt het een fysieke herinnering aan het bestaan van de Messias. Vergis u echter niet, dit is géén "sword and sandals" film, wel meer een bijbeldrama met weinig actie die zich in de schaduw van het nieuwe geloof afspeelt met op de achtergrond de vroegste christenvervolgingen.