• 9.370.453 stemmen

Met onder meer: Kathryn Worth, Tom Hiddleston en Mary Roscoe

Gesproken taal: Engels en Italiaans

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Unrelated

Anna gaat op vakantie met de burgerlijke familie van haar vroegere schoolvriendin Verana. Haar partner is niet mee. Na een aantal telefoongesprekken met hem blijkt dat dit een reden heeft. Anna herbeleeft haar jeugd met het jonge deel van de familie. Een beleving die langzaam maar zeker in een conflict dreigt te eindigen.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

prachtig mooi drama. 't nam me helemaal mee!

veel emoties op een zeer realistische manier.

veel van dit soort film's had ik al gezien in 't spaans en frans.

nu blijkt voor mij dat de engelsen het ook goed kunnen.

pareltje!

4.5

avatar van voskat78

voskat78

Aan de trailler te zien lijkt dit me een erg mooie film.

Helaas ben ik hem nog nergens tegengekomen.

Is hij al op dvd te verkrijgen? En zo ja waar?

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

ter info: vanavond te zien om 00:35uur op BBC2 maar nog niet vermeld hier op mm onder televisie

avatar van Fransman

Fransman

Niets is zo erg als Engelsen in Toscane. I know, I've been there. Anna is op vakantie bij een oude schoolvriendin en haar familie in hun vakantiehuis in de buurt van Siena. Lekker stel, vooral die kinderen. Ik had de trein gepakt en was weer vertrokken. Anna niet, die zit daar een beetje low profile te somberen, terwijl de rest zuipt en flauwe grappen maakt. Ze hangt er maar een beetje bij en belt ondertussen met haar man/vriend, die niet is meegekomen. Het zit niet niet goed met die twee en Anna probeert in Italië wat afstand van haar leven te nemen. Dat lukt natuurlijk niet.

Je moet wel een beetje doorzetten met deze film. Temeer omdat Joanna Hogg kiest voor vaste camerastandpunten en een broertje dood heeft aan close ups. Je zit dus maar een beetje vanaf een afstand naar dat gewauwel te kijken, want veel gebeurt er eigenlijk niet. Gezichten komen nauwelijks, of heel kort en terloops in beeld. Niemand heeft ook iets bijzonders te vertellen. Toch krijgt het verhaal je na verloop van tijd wel in z'n greep en wil je wel weten wat er nu eigenlijk met Anna aan de hand is. Een mooie rol trouwens van Kathryn Worth, die met weinig tekst maar moet laten zien wat er in haar omgaat.

Er wordt trouwens opvallend naturel geacteerd. Tot op het onbeholpene af. Zodat je geen moment het idee hebt dat je naar een film zit te kijken maar eerder het idee hebt dat je in de verkeerde vakantie bent terechtgekomen. Dat is een knappe prestatie van Joanna Hogg. Maar ik geef toch niet meer dan een krappe voldoende. Ik vind het te statisch, niet mooi gefotografeerd en dramatisch onvoldoende. En het slot vind ik ongeloofwaardig.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

En daar zit je dan alleen in Italië op vakantie met 2 gezinnen. Anna gaat ook liever om met de jongeren dan met haar schoolvriendin en haar neef. Zo langzamerhand verslechteren de onderlinge verhoudingen. Dit soort vakantietaferelen zullen iedereen wel bekend voorkomen, beetje een film voor vrouwen van middelbare leeftijd, maar in het genre nog best aardig door de broeierige vakantiesfeer.

avatar van Fisico

Fisico

Oei, viel me toch wat tegen. Ik weet niet goed waar de film heen wou. Ik verwachtte door de synopsis gelezen te hebben me aan een complexe “vijfde wiel relatie” tussen twee koppels en een alleenstaande ziel, maar dat kwam er niet echt uit. De confrontaties werden wat gemeden en liever trok ze er op uit met de jeugd die ook mee was blijkbaar.

De B&B mocht dan wel cosy zijn, de omgeving was de allerminst. Lunchen langs de berm van de weg aan een lelijke brug, mja, ik dacht me wat te kunnen optrekken aan de pittoreske omgeving die Italië in zich heeft, niet dus.

En als we dan vernemen wat haar dwarszit, dan blijkt het een menopauze te zijn. Viel ook dat nog eens tegen. Neen, ik heb blijkbaar niet gezien wat anderen wel gezien hebben. Jammer.