• 9.379.088 stemmen

Het Geheim van Mega Mindy (2009)

Familie | 67 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 juli 2009

• meJane Bekijk via meJane

Plot Het Geheim van Mega Mindy

Nu Mega Mindy al jaren de boeven teistert en verslaat, is voor hen de maat vol! 's Werelds beste gangsters slaan de handen ineen om Mega Mindy voor eens en voor altijd uit te schakelen. Miss Volta wordt de leidster en heeft een geniaal en eenvoudig plan. Kan Mega Mindy hen verslaan?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mieke Fonkel / Mega Mindy

Journaliste Angelique

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Vandaag gingen we naar de bioscoop, voor het eerst samen met onze dochter die uitgedost was met een mega mindy masker. De voorpret was extra leuk toen er voor de deur van de zaal nog meer mini mega mindy's stonden. De sfeer zat er voor de kleintjes al in.

Op zich was het wel een leuke kinderfilm. Onze kleine verloor af en toe wel de concentratie. Ze is nog maar 3 jaar oud maar naar sommige andere films kan ze wel de gehele film door geconcentreerd zitten kijken. Bij deze films dutte het echter af en toe best wel in. Wat mij betreft had er wat meer spectacel in gemogen. Bijvoorbeeld bij de transformatie van Mieke naar Mega Mindy of bij de reddingspogingen van Toby en de commisaris. Gewoon wat spannende muziek en lichteffecten of zoiets.

Yolanthe deed het ook best goed. Ze had van mij iets gemener gemogen. De film over het algemeen was allemaal wat te matjes. Maar verder een leuke kinderfilm hoor. Onze dochter is er nu nog vol van dus de missie is wel geslaagd.

avatar van Mug

Mug

Het mag geen wonder heten dat ook Studio 100's (megasuccesvolle) Mega Mindy tv-serie nu ook een bioscoopfilm heeft. Geheid een hit, en het is des te jammer dat gekke Gertje weinig geld heeft gepompt in de film. De special effects zijn veelal waardeloos, en wat is nu een superhelden film zonder veel actie. Zelfs in K3 en het magische medaillon zit meer actie en spanning. Het ziet er allemaal maar zouteloos uit.

De film moet het voornamelijk hebben van de bijpersonages en woordgrappen die hoofdzakelijk door de ouders worden begrepen. Toch pijnlijk dat zij meer kunnen lachen dan de kinderen. Een behoorlijke sof. Mega Mindy verdient een betere en spectaculairdere film. De ingredienten zijn er, maar Gertje mag wel rijkelijker strooien met kruiden en specerijen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Het Geheim van Mega Mindy heeft een pluspunt.

Het Studio 100 gedoe zal steeds door gaan, neem ik aan. Van Samson & Gert tot dit en allerlei andere figuurtjes. Ook hier heb je weer een zeer ongeloofwaardig personage, Nou ja! Een kabouter die in z'n paddenstoel woont en een melkbar heeft en koekjes maakt + een pratende hond is natuurlijk ook niet serieus te nemen. Van dit figuur had ik trouwens nog nooit gehoord.

De film moet toch blij zijn met de specifieke/aardige actrice Free Souffriau. Vond haar rol zeker niet geweldig. Het is toch duidelijk dat de Studio100 iconen steeds slechter zijn en worden ook steeds onleuker. Samson & Gert en Kabouter Plop waren zelfs destijds door volwassenen als best leuk omgeschreven. Helaas kunnen de ouders hier niet van genieten of een glimlach op hun gezicht krijgen. De humor in de film is er niet. Je ligt eerder in een deuk vanwege de slechte kwaliteit, het budget en hoe de acteurs hier kinderlijk acteren.

Het enige wat echt knap is, is dat dit vrijwel niet eens een jaar of twee bestaat. En dan toch besloten ze om een film te maken. Gelukkig duurt deze (samen met Hotel op Stelten (2008)) niet lang en is het nog te overleven. 1,0 voor Free Souffriau.

avatar van Elineloves

Elineloves

Zondag. Rustdag. Behalve als je werkt met kinderen. Het begon met een obsessie voor de smurfen. Daarna kwamen Kuifje, Samson en Gert en Bassie en Adriaan. Nu is de nieuwste interesse Mega Mindy. Marathonnen, dus. Verplicht meekijken. In bovenstaande gevallen vind ik dat totaal niet erg, graag zelfs! Maar Mega Mindy... Je doet me er geen plezier mee.

Niet denderend, maar ook niet vervelend. Stoorde me lichtelijk aan Yolanthe, what else is new, en aan Mega Toby. Eigenlijk waren alle personages niet echt leuk voor de volwassen kijker. Grapjes op kinderniveau die voor volwassenen lastig te pruimen zijn.

Maar toch, er zijn ergere kinderseries. De korte speelduur is erg fijn en de tijd vliegt om. Ik zal er ook aan moeten geloven om de andere films mee te kijken, hopelijk zijn die beter.

avatar van Spetie

Mega Mindy, niet bepaald iets waarmee je mij een plezier doet. Ik heb al diverse jeugdfilms gezien, maar dit is toch wel een van de minste.

Vooral de infantiele humor, is echt totaal niet leuk. Die commissaris en die boeven zitten echt nog ver onder het Bassie en Adriaan niveau. Yolanthe doet het zowaar nog niet eens zo onaardig. Het verhaaltje zelf is wel aardig, al wordt er maar bijzonder weinig uitgehaald. Men belooft vooraf een hoop spektakel, maar ook dat komt er totaal niet uit.

Nee, dit was het niet voor mij. Ik snap best dat hier geld mee te verdienen is, maar geef mij maar een film van K3 of zo, die zijn in ieder geval stukken leuker. Studio 100 gaat er hiermee in ieder geval niet op vooruit.

avatar van AnyaH

AnyaH

Ach, ik heb de film bekeken uit oogpunt van mijn kids. Als zij het mooi en leuk vinden en zich vermaken, dan is mama ook blij! Het is natuurlijk wel een kinderfilm, gemaakt voor kinderen. Voor een volwassene is deze film natuurlijk 'crap' met veel voorspelbare situaties en clichés. Maar alles met elkaar is er best veel moeite gedaan om de film te maken met actiescenes en stunts erbij. Hier is de Megamindy hype inmiddels een beetje overgewaaid. Dus op een duur kan de dvd weg om ruimte te maken voor tienerfilms......