Het Geheim van Mega Mindy (2009)
Genre: Familie
België
Geregisseerd door: Matthias Temmermans
Met onder meer: Free Souffriau en Louis Talpe
5,5 (148)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 8 juli 2009
Plot Het Geheim van Mega Mindy
Nu Mega Mindy al jaren de boeven teistert en verslaat, is voor hen de maat vol! 's Werelds beste gangsters slaan de handen ineen om Mega Mindy voor eens en voor altijd uit te schakelen. Miss Volta wordt de leidster en heeft een geniaal en eenvoudig plan. Kan Mega Mindy hen verslaan?
Mieke Fonkel / Mega Mindy
Boef Boris
Kolonel Kleptoe
Journaliste Angelique
Mr. Eddy
hahaha, dat gebeurt me wel vaker. 'T is ook al weer een tijdje terug.
Maar eh, Mega Mindy heb ik niet gezien. Heb een weekje vrij en het viel me op dat er vanwege de vakantieperiode natuurlijk veel kinderfims zijn. Vroeg me af of deze nog goed werden beoordeeld. From there! Bye!
Mug
Het mag geen wonder heten dat ook Studio 100's (megasuccesvolle) Mega Mindy tv-serie nu ook een bioscoopfilm heeft. Geheid een hit, en het is des te jammer dat gekke Gertje weinig geld heeft gepompt in de film. De special effects zijn veelal waardeloos, en wat is nu een superhelden film zonder veel actie. Zelfs in K3 en het magische medaillon zit meer actie en spanning. Het ziet er allemaal maar zouteloos uit.
De film moet het voornamelijk hebben van de bijpersonages en woordgrappen die hoofdzakelijk door de ouders worden begrepen. Toch pijnlijk dat zij meer kunnen lachen dan de kinderen. Een behoorlijke sof. Mega Mindy verdient een betere en spectaculairdere film. De ingredienten zijn er, maar Gertje mag wel rijkelijker strooien met kruiden en specerijen.
chevy93
Misschien zou je de serie eens moeten kijken en dan zou je zien dat er bijna geen special effects in zitten
En wat erin zit is goedkoop ja.. dat moet ik toegeven. Maar wat kan jou dat schelen als je 0-5 jaar oud bent en in je Mega Mindy-pak zit te kijken naar de avonturen van je favoriete held(in!)
Celine Dion
vanmiddag gezien met mijn broertje en zusje.
Was een beetje 'verplicht' mee te gaan, maar ik moet stiekem toegeven dat het toch ook wel leuk was
Maar OMG, wat kan ik me ergeren aan Yolanthe.
Dat kon ik me voorheen al, maar nu heb ik alleen maar een ergere afkeer van d'r. Sorry dat ik het zeg!
Free was erg goed! Ze kan ook nog eens geweldig zingen, dat heeft ze bewezen tijdens het programma Sterartiest (ofzoiets?)
De kinders vonden de film in elk geval geweldig, daarom 4 sterren (3 van mij, 5 van de kindertjes)
queenie
Leuk om een keer te kijken, maar het acteerwerk van Yolanthe is niet denderend.
2½*
megaman
Zijn er vandaag de dag überhaubt nog wel Nederlandse acteurs en actrices die hun best doen? De lat ligt wel erg laag moet ik zeggen en dieper dan die Anubis reeks kun je volgens mij niet zinken
Mega Mindy...woehoe! Alsof we terug zijn in de jaren 60 toen Batman in een blauwe pyjama rondliep. Jongens, dat kan toch niet meer! Zeker de mensen vanaf 20 jaar moeten beter weten en niet naar deze rommel kijken. En laat de kinderen alsjeblieft naar Finding Nemo, Shrek of Harry Potter kijken in plaats van ze laten brainwashen door deze overhypte flutfilms. Wie z'n goeie geld uitgeeft aan deze producties moet toch echt even verder gaan kijken dan z'n neus lang is. Het liefst buiten Nederland. Huppa, een 0,5 voor deze film. Ook geen 2 voor de 'moeite' want dat woord schijnt niet in hun woordenboek te staan.
- 11900 berichten
Man, ga op de snelweg spelen. Producties als Het Paard van Sinterklaas, Bluebird, Polleke, Minoes en talloze andere films steken heeeeeeeeel ver boven die Amerikaanse moralistische zooi uit.
Quido
Grappig wel dat megaman vandaag bij producties als deze klaagt over 'het Nederlandse gebrek aan kwaliteit' ervan, terwijl het allemaal hoofdzakelijk films uit België zijn. En als er iets is waarmee makkelijk geld verdiend kan worden - ongeacht de kwaliteit - zijn het de dure animatiefilms uit de stal van Pixar, Dreamworks en Disney en uitermate dure Studioproducties (gebaseerd op een populair boek) zoals HP.
megaman
Meerendeel van de animatiefilms daaro bevatten kwaliteit, hier is het net andersom. Als er veel kinderen op Finding Nemo af komen vind ik dat terecht want die film is gewoon ontzettend leuk en mooi in elkaar gezet....voor de kleintjes uiteraard. Maar een Mega Mindy of een Huis van Anubis vindt ik gewoon troep. Wat betreft de belgen: die acteren stukken beter dan wij. En het zijn bijna altijd Nederlandse acteurs in Belgische films die vrij amateuristisch over komen. Waarom ze daar geen stokje voor steken is mij een raadsel. Huis van Anubis is het mooiste voorbeeld: hoe kun je dat in vredesnaam 'acteren' noemen. Is iemand die iets verteld tegen een ander zonder gevoel en eigen inbreng al gelijk een acteur? Sorry hoor maar ik ben toch wel beter gewend.
En ik ben heus geen Hollywood Blockbuster type die alleen kickt op films als Terminator: Salvation of Star Trek. Sterker nog, Transformers 2 vond ik echt tegenvallen. Ik ben meer een man die respect heeft voor artestieke en creatieve regisseurs als Stanly Kubrick, Kim Jee-Woon, Ridley Scott, Kiyoshi Kurasawa en M. Night Shyamalan. En ik ben ook geen Disney/Pixar fanaat die elke animatiefilm de hemel in prijst. Dan heb ik eigenlijk liever films van Hayao Miyazaki. Hier in Nederland zie ik trouwens nergens een regisseur die bijna alles wat hij aanraakt in goud verandert
megaman
Ik speel liever gewoon in de zandbak met m'n Anubis emmertje en schepje
Any way, ten eerste had ik 't over Mega Mindy en Huis van Anubis. Ten tweede ben ik geen hollywood/disney-freak (zie vorige post). Ik wilde alleen aangeven dat ze de kinderen hier zo gek maken met troep als Huis van Anubis terwijl je bijvoorbeeld veel betere producties hebt. Harry Potter moet je ding zijn natuurlijk maar het is geen goedkope shit met B-acteurs zoals Anubis. Mega Mindy is ook weer zo'n lame-ass productie waar uiteraard kinderen op af komen. Makkelijk scoren toch? Slecht geacteerd? Ach, het is maar een kinderfilm
En om nog even terug te komen op Harry Potter: het is niet m'n favoriete reeks maar je merkt wel dat de acteurs zorgvuldig zijn uitgekozen ipv een bekende naam er in stoppen die we kennen van de media zoals Jolanthe. Natuurlijk acteren niet alle kids uitstekend in HP maar je ziet verbetering en je moet in het achterhoofd houden dat kinderen over 't algemeen niet zo goed kunnen acteren. En wat vreemd is dat die jochies in de eerste Potterfilms beter acteren dan die jongeren in Anubis
- 11900 berichten
Daarmee ga je nog steeds niet in op Quido die zegt dat zowel Mega Mindy als Anubis van oorsprong Belgische producties zijn, en negeer je de titels die ik noem.
Quido
Bovendien is het raar om de rol van de 'bekende' Yolanthe in deze film - die écht geen fans heeft onder de kleinsten onder ons, tenzij ze er vroeg bij zijn - te vergelijken met de hoofdrollen ind e HP films. In 'onze' films voor de jeugd worden de hoofdrollen ook gespeeld door (vaak debuterende) jonge acteurs. En in HP zijn er in de volwassen bijrollen ook genoeg grote namen te vinden.
Jolene.
Deze film vond ik hier en daar grappiger dan sommige Amerikaanse 'komedies'.
Het kan natuurlijk ook altijd aan mijn 'simpelheid' liggen tussen de drukke academiedagen door
Maar ik vond hem alvast best aardig! Zeker goed voor de kindjes dus!
3,5
angel-eyes18
Brr,,,geen woorden voor..alleen dat walgelijke wijf van van kasbergen..wat is dat een engerd zeg
Zou verboden moeten worden dergelijke troep.
Er zijn veel leukere filmpjes voor de kids.
kramersietse
Yes! In mei starten de opnames van de tweede "Mega Mindy"-film: "Mega Mindy en het zwarte kristal". In de nieuwe film moet Mega Mindy het opnemen tegen "een slechte kopie" van zichzelf.
Met behulp van zwarte kristal probeert boef Axel een "slechte kopie" van de heldin te maken. Naast Mega Mindy en Mieke (Free Souffriau) spelen ook o.a. agent Toby (Louis Talpe) en opa Fonkel (Fred Van Kuyk) weer mee.
Voor de gastrolllen is Studio 100 in gesprek met enkele BV's. Matthias Temmermans regisseert. De eerste film, de bovengenoemde dus, lokte 425.000 bezoekers naar de bioscoop.
skipy05
Toch de film maar eens gezien. Ik heb Mega Mindy nooit echt slecht gevonden.Toch een van de betere Belgische films. (beter dan ander slecht geacteerde films, bv: k3) Verhaal is goed. Nergens verveeld. Mega. Free Souffriau speelde als altijd heel goed.
Lexcoaster
Toch een van de betere Belgische films.
Volgens mij is jouw perceptie van de Belgische filmindustrie behoorlijk incompleet.
skipy05
Ik hou niet echt van Belgische / Nederlandse films. Ik vind ze meestal niet echt goed.
movie acteurs
Het Geheim van Mega Mindy heeft een pluspunt.
Het Studio 100 gedoe zal steeds door gaan, neem ik aan. Van Samson & Gert tot dit en allerlei andere figuurtjes. Ook hier heb je weer een zeer ongeloofwaardig personage, Nou ja! Een kabouter die in z'n paddenstoel woont en een melkbar heeft en koekjes maakt + een pratende hond is natuurlijk ook niet serieus te nemen. Van dit figuur had ik trouwens nog nooit gehoord.
De film moet toch blij zijn met de specifieke/aardige actrice Free Souffriau. Vond haar rol zeker niet geweldig. Het is toch duidelijk dat de Studio100 iconen steeds slechter zijn en worden ook steeds onleuker. Samson & Gert en Kabouter Plop waren zelfs destijds door volwassenen als best leuk omgeschreven. Helaas kunnen de ouders hier niet van genieten of een glimlach op hun gezicht krijgen. De humor in de film is er niet. Je ligt eerder in een deuk vanwege de slechte kwaliteit, het budget en hoe de acteurs hier kinderlijk acteren.
Het enige wat echt knap is, is dat dit vrijwel niet eens een jaar of twee bestaat. En dan toch besloten ze om een film te maken. Gelukkig duurt deze (samen met Hotel op Stelten (2008)) niet lang en is het nog te overleven. 1,0 voor Free Souffriau.
miss_efron
Kende de serie Mega Mindy al van voor de film maar de film lijkt op een langere aflevering van uit de serie.
Kiros
Gemiddeld aardig tussendoorfilmpje, speciaal voor de allerkleinste kijkers.
Heb me tijdens het meekijken niet verveeld, soms een glimlach gekregen om de ( flauwe) grapjes. Pluspuntje voor Yolanthe, die me niet tegenviel als slechte dame.
Lof78
Vond mvr Kabeljauw van Kansbergen erg lekker in der stoei-outfit... zo had ik haar nog niet gezien. De film verdient om budgutaire redenen een pluim... en er zaten best wel effects in!
*** sterren
Elineloves
Zondag. Rustdag. Behalve als je werkt met kinderen. Het begon met een obsessie voor de smurfen. Daarna kwamen Kuifje, Samson en Gert en Bassie en Adriaan. Nu is de nieuwste interesse Mega Mindy. Marathonnen, dus. Verplicht meekijken. In bovenstaande gevallen vind ik dat totaal niet erg, graag zelfs! Maar Mega Mindy... Je doet me er geen plezier mee.
Niet denderend, maar ook niet vervelend. Stoorde me lichtelijk aan Yolanthe, what else is new, en aan Mega Toby. Eigenlijk waren alle personages niet echt leuk voor de volwassen kijker. Grapjes op kinderniveau die voor volwassenen lastig te pruimen zijn.
Maar toch, er zijn ergere kinderseries. De korte speelduur is erg fijn en de tijd vliegt om. Ik zal er ook aan moeten geloven om de andere films mee te kijken, hopelijk zijn die beter.
Mega Mindy, niet bepaald iets waarmee je mij een plezier doet. Ik heb al diverse jeugdfilms gezien, maar dit is toch wel een van de minste.
Vooral de infantiele humor, is echt totaal niet leuk. Die commissaris en die boeven zitten echt nog ver onder het Bassie en Adriaan niveau. Yolanthe doet het zowaar nog niet eens zo onaardig. Het verhaaltje zelf is wel aardig, al wordt er maar bijzonder weinig uitgehaald. Men belooft vooraf een hoop spektakel, maar ook dat komt er totaal niet uit.
Nee, dit was het niet voor mij. Ik snap best dat hier geld mee te verdienen is, maar geef mij maar een film van K3 of zo, die zijn in ieder geval stukken leuker. Studio 100 gaat er hiermee in ieder geval niet op vooruit.
- 11900 berichten
Tuurlijk, het is maar voor kinderen dus hou het vooral hysterisch, overdreven en luidruchtig en kinderachtig. Vreselijke film waarin kinderen als een debiel worden behandeld en cliché na cliché je om de oren vliegen (overigens is dat 'om de oren vliegen' ook een cliché, maar dat terzijde). Free Souffriau is leuk om te zien, en verdient een betere film.
België maakt toegegeven vaak betere films dan Nederland, maar qua kinderfilms kunnen onze Zuiderburen nog écht wat van ons leren.
AnyaH
Ach, ik heb de film bekeken uit oogpunt van mijn kids. Als zij het mooi en leuk vinden en zich vermaken, dan is mama ook blij! Het is natuurlijk wel een kinderfilm, gemaakt voor kinderen. Voor een volwassene is deze film natuurlijk 'crap' met veel voorspelbare situaties en clichés. Maar alles met elkaar is er best veel moeite gedaan om de film te maken met actiescenes en stunts erbij. Hier is de Megamindy hype inmiddels een beetje overgewaaid. Dus op een duur kan de dvd weg om ruimte te maken voor tienerfilms......

Mega Mindy en de Snoepbaron
2011

Mega Mindy en het Zwarte Kristal
2010

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel