• 9.371.645 stemmen

Geregisseerd door: Matheus Souza

Met onder meer: Érika Mader en Nathalia Dill

Gesproken taal: Portugees

Plot Apenas o Fim

"I love you. You love me. But..."

De relatie tussen twee jonge twintigers is bijna ten einde. Zij kondigt hem aan over een uur met de relatie te willen stoppen en te vertrekken; waarheen zegt ze niet. De twee proberen hun relatie als een zakelijke onderhandeling zo goed mogelijk af te ronden.

avatar van rocketeer

rocketeer

Ben hier vandaag heen geweest op het IFFR. Vond het een interessante en bijzondere film. Er wordt enorm veel in gepraat, maar bevat een aantal grappige teksten.

Zeker de moeite waard als je iets "anders" wilt zien.

avatar van Padd0

Padd0

Before sunrise/sunset in het braziliaans.

Chemie tussen beide personages zorgt voor een constante glimlach op je gezicht. Altijd lekker zo'n onpretentieus filmpje te zien tussen al die films op het IFFR.

avatar van HaanHoen

HaanHoen

Ik heb hem ook op het IFFR gezien deze week. Lekker licht filmpje dat mij prima wist te vermaken. Leuk concept, op een goede en frisse manier uitgewerkt. Personages waren erg leuk en de dialogen waren de drijvende kracht achter de film. Heb om die kerel een aantal keer flink moeten lachen.

Camera werk was ook prima: lange takes waarbij de camera bijna als een handy-cam voor de personages uit liep. Wanneer er veelvuldig korte takes waren gebruikt had dat een stuk minder goed uitgepakt.

Opvallend is dat je bij het begin van de film al weet hoe hij eindigt. De aandacht kan dan ook extra gevestigd worden op de gebeurtenissen en dialogen door de film heen.

Matheus Souza weet hier in ieder geval een overtuigend debuut neer te zetten, zeker gezien het feit dat hij nauwelijks 20 is, en de film met een zeer laag budget en beperkte middelen is opgenomen. Misschien toch maar eens wat verder verdiepen in de Braziliaanse cinema.

avatar van Knisper

Knisper

HaanHoen schreef:

Misschien toch maar eens wat verder verdiepen in de Braziliaanse cinema.

Zeker doen!

That's It is best een leuke film inderdaad. Vlotte dialogen, die goed de sfeer weet te vangen van de jongeren op deze campus van de universiteit van Rio. Ook leuk dat er zoveel referenties zijn aan recente films of series. Zo wordt op een bepaald moment gezegd dat een meisje niks kan zijn voor de jongen, omdat ze eruit ziet alsof haar favoriets films 'The Notebook' en 'A Walk to Remember zijn. Jammer wel dat ook regelmatig naar Braziliaanse personen en series wordt gerefereerd.

Hoewel het erg leuk blijft om te volgen, wordt het nergens echt goed. Voor een project van universiteitsstudenten is het echter wel zeer indrukwekkend. Leuke film!

avatar van Tanita

Tanita

Aardig Brazilaans 'tussendoortje' voornamelijk gestoeld op het werk van Woody Allen. Maar het gevoel dat het een eindexamenfilmpje is, overheerst. 2.5*