Alien Trespass (2009)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Geregisseerd door: R.W. Goodwin
Met onder meer: Eric McCormack, Jenni Baird en Robert Patrick
Plot Alien Trespass
De film speelt zich af in 1957. Een robuust uitziend onbekend voorwerp, naar het zich laat aanzien een UFO, slaat in op een bergtop ergens in de Californische woestijn. Uit de vliegende schotel ontsnapt de 'Ghota', een moorddadig wezen dat er op uit is alle levensvormen op aarde te vernietigen. Een gunstig gezind buitenaards wezen afkomstig uit het ruimteschip nestelt zich in het lichaam van Ted Lewis (Eric McCormack), een sterrenkundige. Met de hulp van Tammy (Jenni Baird), een serveerster uit een lokale bistro, wordt getracht de aarde te behoeden voor meer gevaar.
Ted Lewis / Urp
Stu
Wilson
Stiles
barcam
Deze film ademt volledig de sfeer van de jaren 50 sf zelfs in kleur.
Het is een verademing om terug zachte kleuren te zien i.p.v. die digitaal opgepepte kleuren.
Liefhebbers van klassiekers als The Blob (leuk stukje in verwerkt),
war of the worlds, Invasion of the Body Snatchers, It Came From Outer Space, The Day the Earth Stood Still, ...
zullen hier zeker hun gading in vinden.
Deze film is inderdaad een pareltje dat teruggevonden is,
pure nostalgie
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Poster ziet erin elk geval prachtig uit... waar heb je dit vandaan gehaald?
MerLiNiuM
vond hem zo slecht geacteerd dat ik hem na 30 min gewoon uit heb gezet. kwa set echt prima jaren 50 bleef je echt terug. misschien hadden ze beter acteer werk van deze jaren kunnen combineren met een filmset van de jaren 50 want het acteer werk van Robert Patrick is echt benenden pijl maar blinkt wel uit tegen over de rest.
Goodfella1812
Helemaal mee eens al was dit toch niet echt mijn ding. Nee, geef mij dan toch maar de special effects en geluidseffecten van tegenwoordig, acteerwerk was ook ergelijk. 2* voor de moeite.
vranque
De poster wordt volledig waargemaakt en @barcam heeft het prima omschreven maar je wordt toch een beetje in verlegenheid gebracht door het algehele beeld van de film waardoor ik op 3 sterren blijf steken.
mancomann
ik vond hem wel aardig, ademde wel jaren 50 uit zowel de stijl van acteren als een special effects (en dat was ook de bedoeling natuurlijk) lekkere simpele monsters .. ik heb er wel mee kunnen lachen , 3 sterrren
RickZ
SF-komediethriller in retrostyle met vlak voorspelbaar verhaal en nepperige SFX (maar dat hoort bij die tijd).
IcU
Geinige film met een leuk sfeertje. Wordt nooit meer dan een leuk tussendooretje en ondanks de wel wat korte speelduur duurt hij toch te lang.
dragonmaster
lekkere flauwekulfilm. een nieuwe film gefilmd met de kleuren en op de manier van vroeger. niet al te serieus nemen.
Noodless
Het sfeertje zoals de sf-films in de jaren '50 wordt wel goed gebracht.
Maar het verhaal is echt flauw en het monster ziet er gewoon belachelijk uit. Ook komisch werkt dit niet. 3/10
Mislukt.
In vele opzichten. Want deze hele lange knipoog naar de jaren '50 monstermovies & sci-fi, komt simpelweg niet over. De knipoog lijkt meer op een hommage die ondergeschikt is aan de classics die men eert.
Geen humor, geen spanning en een uiterst flauw verhaaltje.
Matigheid troef.
Mescaline
Had verwacht een leuke parodie te zien op het Science-Fiction genre maar kwam vrij bedrogen uit.
De film schommelt teveel tussen een normale Science-Fiction film en een soort van parodie erop, vond de humor in ieder geval niet goed werken en voelde meer aan als een standaard film.
De jaren 50 setting kon ik wel waarderen, en ook de bioscoop scene was erg leuk gedaan.
Kortom: vrij standaard en zeker niet de leuke parodie die ik door de poster wel had verwacht.
Betamax
Ben gek op SF films dus deze zat wel goed.
Leuk mzo'n 50er jaren sfeer en UFO's.
Op Blu-ray super!
ikkie01
Kon me er niet in vinden. als je van retro houd waarschijnlijk wel leuk maar aan mij is het niet besteed
Grindhouse62
- 2065 berichten
Leuk filmpje voor tussendoor. Ik kwam hem tegen in mijn filmdatabase en heb hem zojuist gezien. De film die in de bioscoop werd vertoond was The Blob (1958) met een nog piepjonge Steve McQueen. Het was geen straf om naar Jenni Baird kijken, die de rol van Tammy speelt. Een mooie vrouw is dat. Een 2.5
Collins
Een film uit 2009 die er goed in slaagt om net te doen alsof hij ergens in de jaren 50 is gemaakt. De film vertelt van een rustig stadje op het Amerikaanse platteland waar een ruimteschip neerstort en twee buitenaardse wezens uit het schip stappen. De een is mensachtig en gekleed in een zilverkleurig pak. De ander lijkt op een reuzendildo met dreadlocks en beschikt over een gigantisch groot oog. Hij behoort tot het volk van de Gotha. Een volk van parasieten die naam hebben gemaakt met het uitroeien van het leven op vele planeten. De zilverkleurige man behoort tot het volk dat jacht maakt op de Gotha. Hij moet zien dat hij de Gotha kan vangen voordat deze zich multipliceert en begint met het opslokken van alle levende wezens op de planeet aarde..
Alien Trespass is een hommage aan de B-horror/sci-fi uit de jaren 50. Van die films waarin oprechte maar naïeve burgers stuiten op een grote bedreiging en alles in het werk stellen (vaak met behulp van een geleerde) om het tij te keren. Alien Trespass haalt zijn inspiratie bij films als The War of the Worlds (1953), The Day the Earth Stood Still (1951) en The Blob (1958). Er is zelfs een scène die zich afspeelt in de plaatselijke bioscoop terwijl The Blob aan het draaien is.
In Alien Trespass komen de bekende clichés voorbij. Op een leuke manier. Met ironie. Als een eerbetoon. Met rebelse tieners, de gedreven geleerde, de dorpsgek, de politie met heerlijk jankende sirenes, de sceptische sheriff en natuurlijk met opbloeiende romantiek. Ook in technisch opzicht betoont de film eer aan de jaren 50 B-film. Expressieve kleuren, bedachtzaam camerawerk in lange takes, een ouderwetse soundtrack en slechte effecten waarvan de schitterende Gotha het schoolvoorbeeld is. Kortom, je waant je in een film uit de jaren 50.
Wat me op den duur een beetje ergerde was het langzame tempo. Dat had wat mij betreft wel een aanpassing naar modernere tijden kunnen gebruiken. Veel scènes duren te lang. Veel film passeert zonder dat er sprake is van enige voortgang. Het had iets pittiger gemogen. Desalniettemin is Alien Trespass een geslaagde hommage die ik met veel plezier heb bekeken.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Crime Spree