• 9.377.071 stemmen

Geregisseerd door: Hannes Stöhr

Met onder meer: Paul Kalkbrenner, Rita Lengyel en Corinna Harfouch

Gesproken taal: Duits

Plot Berlin Calling

De Berlijnse elektronica componist Martin (Paul Kalkbrenner), genaamd DJ Ickarus vliegt met zijn manager en vriendin naar clubs over de hele wereld. Als Ickarus na een optreden na te veel drugsgebruik in een zenuw-kliniek in Berlijn terechtkomt, verstoort dat alle grootse plannen die hij had.

avatar van Goodfella

Goodfella

Kijk hier enorm naar uit. Lijkt me een film die het clubwereldje veel treffender neerzet dan deze miskleun bijvoorbeeld. Maar met beelden van oa Welcome to the Future en Gebrünn Gebrünn onder de trailer kan dat nauwelijks misgaan lijkt me. Verhaaltje klinkt wel wat belerend, hopen dat dát anders uitpakt.

avatar van cmb

cmb

Kijk ook zeker uit naar deze film. Ben idd wel erg benieuwd of ze de sfeer van die feesten over kunnen brengen op het publiek.

Paul Kalkbrenner is sowieso een held

Apster

Ben ook razend benieuwd. Staat er een bioscooprelease gepland voor Nederland of gaat dit direct naar de videotheek?

avatar van robertinho

robertinho

Titel song van de film is wel echt genieten geblazen hoor, keihard!

avatar van Wymer

Wymer

Pfoe wat een lekkere soundtrack! Film is zelf ook goed te doen ondanks een niet al te spectaculair verhaal, waar ik overigens dankzij het ontbreken van ondertiteling en matig Duits van mijn kant niet alles van meekreeg. Desalniettemin in zijn geheel zeker erg goed. Ga nu zeker even naar meneer Kalkbrenner kijken op Lowlands.

avatar van Master of pl0x

Master of pl0x

lijkt me wel een leuke film, de title song vind ik ook heel mooi

avatar van Take69

Take69

Wat een waanzinnige film... een top productie uit het derde rijk...

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg leuke film om naar te kijken. Het verhaal is niet heel erg bijzonder maar de soundtrack daarintegen maakt heel erg veel goed.

Acteer werk is goed gedaan en is niet vervelend om naar te kijken.

Persoonlijk vond ik de film een mengeling van "naar de kloten" en "trainspotting". Drugs en muziek, afkicken en verkeerde vrienden hebben...en de daarbij behorende ellende.

Alles is leuk en orgineel in beeld gebracht. De tijd die de film duurde (1.45hr) heb ik me absoluut niet verveeld en zeker nog eens het kijken waard (al is het maar voor de muziek...en ja ik heb de soundtrack ook al gehaald hahaha)...

Van mij een dikke 4.5*

Zeker een van de betere films die ik de afgelopen tijd heb gezien.

avatar van Simon Stokvis

Simon Stokvis

Aardige film.

Ik ging deze film kijken omdat ik de muziek van Paul Kalkbrenner zeer goed kan waarderen. Niet omdat Sky and Sand nu een 'hit' is, ik ben al lang fan.

Qua muziek was deze film dan ook een genot om naar te 'kijken'. Verhaal vond ik echter niet zo heel erg boeiend. Het was wel goed, maar het boeide me niet enorm. Een drama film moet mij kunnen ontroeren, of er moeten schokkende wendingen oid in zitten, dat was helaas niet het geval voor mij.

Acteer werk was wel prima, zeker voor een DJ van huis uit.

avatar van tommieboy82

tommieboy82

Goede film, muziek is natuurlijk top 4.5*

avatar van RickZ

RickZ

Duits Drama over House-DJ die album maakt maar verslaafd raakt. Het verhaal is redelijk, de soundtrack maakt het allemaal aangenaam (moeilijk stilzitten).

Take69 schreef:

een top productie uit het derde rijk...

avatar van Fortune

Fortune

Heb gisteren eindelijk een ondertitel kunnen vinden van deze film en in de avond gekeken. Heb het album al een tijdje geluisterd en die is echt geniaal op techno elektro gebied. Heb wel een maand op een ondertitel moeten wachten en dus stond wel te popelen om deze te kijken. De soundtrack is sowieso top in deze film. Vond alleen de film zelf minder. Het verhaal is redelijk maar komt zo langzaam op gang dat het een beetje verveeld. De party scènes waren wel mooi in beeld gebracht waar de film het van moet hebben. Mooie locaties overal, waren goed uitgekozen. Toch had deze film veel beter kunnen zijn als ze meer naar het verhaal hadden gekeken. Had het gevoel dat sommige scènes ook incompleet waren, maar dat kan ook aan mijn liggen. redelijke film, geweldige soundtrack en props aan paul kalkbrenner. 3.5

avatar van Goodfella

Goodfella

Beetje een tegenvaller. Film die echt écht alleen door de beugel kan vanwege de setting waarin 't zich afspeelt. Berlijn, donkere clubs, festivals, muziek, het handje in de lucht van Sascha Funke.. erg fijn allemaal. Zo'n scène waarin Kalkbrenner een sample opneemt in de metro en die even later in een track verwerkt zet de toon aan het begin - even lijkt het Any Way the Wind Blows in Berlijn, maar krijgt nooit echte navolging. Te veel tijd verspilt aan flauw gedoe in een afkickkliniek, alleen die ''wilt u eens luisteren?''-scène en het technodansje zijn daar leuk

Zit meer in, komt er niet echt uit.

avatar van MindFucker

MindFucker

Gister een poging gedaan maar hem na 30 minuten uitgezet. Iets wat ik niet vaak doe.

Reden ? ik vond de hoofdpersoon en zijn vriendin tenenkrommend slecht acteren.

Misschien dat ik van het weekend nog een poging waag om hem af te kijken en een stem uit te brengen.

Vlakke film.

De personages waren te afstandelijk en het verhaaltje over een dj aan de drugs te makkelijk. Geen moment kwam de emotie echt over. Moet wel zeggen dat Kalkbrenner het niet eens zo slecht deed in zijn acteerdebuut.

De film kent een paar geinige scenes met Kalkbrenner totaal losgeslagen, o.a. in de afkickkliniek. Het verhaal in de kliniek leek wel veel op een moderne One Flew Over The Cuckoo's Nest, maar dan met een stel oninteressante karakters.

Pluspunten van de film waren de soundtrack en de sfeer van het nachtleven. Als liefhebber kan ik dus nog een nipte 3* geven, maar ik kan me voorstellen dat mensen die niks met deze scene van doen hebben afhaken.

avatar van MindFucker

MindFucker

Van het weekend toch maar afgekeken nadat ik The Host (2006) gezien had.

En ineens vond ik ze toch een stuk beter acteren

Wellicht omdat ik bij de Host echt het absolute dieptepunt had gezien, maar toch.

De film opzich kan me niet echt bekoren, de muziek maakt echter een hoop goed.

avatar van Roofvisjunkie

Roofvisjunkie

De film is een realistische weergave van de Berlijnse partyscene. Niet iedereen zal zich in deze film vinden maar mensen die naar housefeesten zijn geweest voelen de sfeer we van hun beeldscherm afkomen. Het verhaal is niet al te diepgravend maar anderzijds is het ook niet echt een film met een doel. Je moet het denk ik meer zien als een greep uit het leven van een generatie feestende mensen....topfilm maar dan wel een met een bepaalde doelgroep, de rest zal het allemaal een redelijk niet te begrijpen geheel vinden

avatar van voskat78

voskat78

Gister maar even zitten kijken...

Het was vooral een film die erg leunde op de muziek,want qwa inhoud vond ik het wat tegenvallen. Het bleef over het algemeen erg oppervlakkig en vrijblijvend, waardoor je niet of nauwelijks met een of meerdere personage's kon mee gaan.

Maar goed heb me verder prima vermaakt,de muziek maakte in dat opzicht nog wel wat goed.

Daarvoor is een 3,5* wel op z'n plaats

avatar van bertito

bertito

Al een poosje uitgekeken naar deze film, omdat ik een grote fan ben van de gevoelige techno van DJ Paul Kalkbrenner. Het filmresultaat is beter dan ik had verwacht. Het is prettig kijken naar Kalkbrenner, deels door zijn knappe verschijning maar ook vanwege zijn vermogen een getormenteerd personage neer te zetten, zonder al teveel trucs. De ondersteunende soundtrack is top notch.

avatar van hydraulix

hydraulix

Geen onaardige film en Kalkbrenner heeft mij positief doen verrassen als acteur! Had hem al een fascinerende producer/dj gevonden (Bpitch Control waar hij bij zit behoort zelfs tot één van mijn favoriete muzieklabels) en hij wist de film overtuigend te dragen (zie Tiësto dit maar eens doen ).

Over het algemeen is het inderdaad geen hoogdravende film; weinig diepgang, oppervlakkig, simpele personageuitwerkingen. De beelden waren trouwens wel mooi sfeervol gebracht; je proeft de rauwe sfeer van Berlijn.

Dan uiteraard de soundtrack die werkelijk fantastisch is! Kan niet wachten om Kalkbrenner weer in een club te mogen meemaken hier in Nederland!

avatar van Snizzol

Snizzol

Fatastische film, goed gespeeld, muziek is op en top! aanrader trouwens om de cd van deze film ook even op te zoeken

4 sterren!

avatar van eppy

eppy

had al een hekel aan house, toch de film een kans gegeven.....

het enige wat het deed was mijn vooroordelen bevestigen over de mensen uit dit zogenaamde clubwereldje, domme leeghoofden en de muziek is nog steeds k*t.......

avatar van voomzap

voomzap

Take69 schreef:

Wat een waanzinnige film... een top productie uit het derde rijk...

Een Nazi-film uit 2009

avatar van scumfrog

scumfrog

Een feest der herkenning...........

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Heerlijke muziek maakt Kalkbrenner toch. Maar zijn broer Fritz kan er trouwens ook wat van. O, ja.... de film is niet onaardig.

avatar van FilmJawel

FilmJawel

Grandioos! Magistrale soundtrack!

En top acteerwerk kan niks anders melden dan 5/5

avatar van Jiv

Jiv

Echt een geweldige film. Soundtrack (L), de hele sfeer in die film is echt geweldig. Nog niet eerder zo'n soort film gezien. Aanrader!

avatar van Kings of Leon

Kings of Leon

nie slecht!! gewoon goed eigenlijk feitelijk! voila, i say it!