• 9.373.692 stemmen

Tenemos que Hablar (2016)

Komedie | 91 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: We Need to Talk

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: David Serrano

Met onder meer: Michelle Jenner, Hugo Silva en Ernesto Sevilla

Gesproken taal: Spaans

Plot Tenemos que Hablar

Nuria is een gelukkig vrouw, die geniet van haar nieuwe liefde. Ze heeft echter nog wel de scheidingspapieren van haar depressieve ex Jorge nodig. En dat is nog niet zo makkelijk, want Jorge is nog niet over de breuk met Nuria heen. Nuria bedenkt een ingenieus plan om het toch voor elkaar te krijgen.

avatar van david bohm

david bohm

Eigenlijk een vrij slechte low budget film maar toch weet de cast van het corny verhaal nog wat te brouwen. Goed kijkbaar.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Fijn dat Netflix zo'n aangename collectie Spaanse feelgoodfilms heeft! Vrolijke onzin - het verhaal wordt steeds ongeloofwaardiger - maar de kleuren zijn prachtig, het tempo ligt hoog en de acteurs en actrices zijn stuk voor stuk leuk om naar te kijken en te luisteren.

3,5*, misschien dat ik toch nog terug switch naar 4,0*.

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Eens in de zoveel tijd kijk ik uit interesse een film die op papier totaal niet aan mij besteed is, wat in de praktijk meestal blijkt te kloppen. Voor een romantische komedie is drie sterren denk ik het hoogst haalbare. Tenemos que hablar blijft halverwege steken. Het verhaal slaat werkelijk nergens op: meisje Nuria wil trouwen met haar vriend, maar ze is nog getrouwd met jongetje Jorge die ze al twee jaar niet heeft gezien, vooral omdat die haar ouders kort voor de crisis van 2008 overhaalde om in vastgoed te investeren. Nou, ouders failliet, aan lager wal geraakt en uit elkaar, Jorge en Nuria ook uit elkaar, het is allemaal wat.

Nuria belt Jorge, 'we moeten praten', met als doel die scheiding te regelen. Jorge hoopt dat het goed komt, hij mist haar nog steeds, haalt zijn mooiste overhemd van de waslijn en valt daarbij uit het raam. Nuria hoort ervan, denkt dat hij zelfmoord wilde plegen en is bang dat hij dat alsnog zal doen als hij op wat voor manier dan ook uit balans raakt. Dus ze vraagt hem niet om een scheiding, maar nodigt ze hem uit om met haar en haar ouders te komen eten. Die ouders moeten net doen alsof ze nog gelukkig zijn samen, en rijk en zo, en dat loopt - haha - helemaal uit de hand, want als je eenmaal begint te liegen is er geen houden meer aan. Uiteindelijk komen Jorge en Nuria natuurlijk weer bij elkaar en die ouders ook*. De man met wie Nuria zou gaan trouwen komt in de film nauwelijks voor en als hij voorkomt is hij lang niet zo sympathiek als Jorge, zodat je als kijker hoopt dat het goed komt tussen N&J, terwijl dat eigenlijk nergens op slaat, want Nuria is hartstikke gelukkig met haar nieuwe vriend. Eigenlijk zit daar het echte drama. Daar zouden ze verdorie eens een film over moeten maken. Nou ja, lang verhaal voor een film die dat eigenlijk niet waard is.

* Volgens mij is dit niet echt een spoiler; je moet wel heel blind zijn wil je het allemaal niet aan zien komen.