• 8.843.697 stemmen

Met onder meer: Ruud Feltkamp, Hugo Haenen en Eric van der Donk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 1999

Plot Kruimeltje

Rotterdam, een winter in de jaren '20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.

logo tmdbimage

Loketbeambte H.A.L.

Bewaker hondenpark

avatar van FlyingGustman81

FlyingGustman81

Leuke film, heb hem met kerst voor het eerst bekeken. Kende het verhaal uit het boek. Toen deze film uitkwam hield ik niet van dit soort films (teveel Ciske de Rat gezien). Toch is het leuk om een jonge Ruud Feltkamp te zien. Daarom toch een krappe 3*.

avatar van anne J

anne J

Prima kinderfilm. Voor volwassenen ook nog leuk.

avatar van missl

missl

Vermakelijk jeugdsentiment.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Familiefilm en enorm van genoten in kersttijd. Hartverscheurende momenten, maar Kruimeltje is dapper...

Mooi stukje, dat hij door zijn moeder wordt opgevangen, in huis genomen en nog niet weet dat het zijn moeder is.

Prachtige rol van Hugo Haenen ook, die zich bekommert om het jongetje. Ontknoping is prachtig!

Jammer, dat er niet meer in Rotterdam gefilmd kon worden (wel Dordrecht, Antwerpen enz.) omdat de oude binnenstad niet meer bestaat. Vier sterren zeker!

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

De hond zag er niet bepaald gelukkig uit, of in elk geval niet zoals een normale hond zich gedraagt. Leek wel of ie ooit mishandeld is vroeger, geslagen of iets... Zo'n in elkaar gedoken houding en schuwe blik.

Dat viel me op.