• 9.376.815 stemmen

Geregisseerd door: Greg Marcks

Met onder meer: Shane West, Edward Burns en Ving Rhames

Gesproken taal: Hongaars, Russisch en Engels

Plot Echelon Conspiracy

"Security comes at a price..."

Wanneer elk telefoongesprek, sms-bericht en zelfs e-mail worden gecontroleerd, opgenomen en geanalyseerd, is er slechts één apparaat waarmee men hieronder uit kan komen. Max Peterson krijgt het apparaat in handen, zodat hij alles wat hij wil kan doen. Er zit echter een addertje onder het gras; iedereen wil het apparaat hebben. Nu zal Max moeten vechten om het te behouden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

leuke actiefilm met een leuk plot vond hem zeer vermakelijk

avatar van RipCurl

RipCurl

Als IT-er vooral niet kijken naar dit soort prut films, het is gewoon tenenkrommend slecht. Het idee was leuk, maar het einde was gewoon te dom voor woorden. Als het een computer is die alles weet, relaties kan leggen en alles kan, waarom zou het dan niet zelf weten dat het een gevaar is voor de vrijheid?!?

avatar van Hedgehog84

Hedgehog84

Het idee achter het verhaal is leuk, maar niet nieuw en zo ontzettend belabberd uitgewerkt. Het acteerwerk is echt om te huilen, zwaar amateuristisch niveau en niemand (zelfs Martin Sheen niet ) die het nog een beetje weet op te krikken. Camerawerk vond ik maar matig en zo nu en dan storend, locaties niet al te best, en veel van de props zagen eruit alsof ze wat materialen bij het kringloopcentrum vandaan getrokken hebben. Sowieso is het hele verhaal, de wendingen en het einde bij elkaar gesprokkeld, maar doe het dan goed.

Kwam op mij over als een slechte B-film en zo'n beetje alle criteria waarop ik een film zou beoordelen scoort deze een zware onvoldoende.

avatar van Jeffnl

Jeffnl

Begrijp er geen pepernoot van?? er staat alternatieve titel is the gift... Maar the gift gaat over iemand die een tel krijgt waar voorspellende smsjes op worden gestuurd....... Is dat deze????

Als dat zo is dan klopt de verhaallijn bovenaan totaal niet,.,,, Wel een hele goede film als dat hem is.. Beetje Eagle Eye inderdaad..

Dit is trouwens The gift beschrijving...zelfde film of ben ik helemaal in de war???

Max Peterson is een whizz kid, die overal ter wereld wordt ingehuurd om voor grote bedrijven computerproblemen op te lossen. Na een opdracht in Bangkok krijgt hij in zijn

hotel per DHL een hypermoderne telefoon toegestuurd. Afzender onbekend. Het eerste SMS-berichtje dat hij krijgt, is een tip om wat langer in Bangkok te blijven. Even later hoort hij dat het vliegtuig, waar hij in had moeten zitten, is neergestort. En de telefoon blijft doorgaan met het geven van tips, waar Max enorme geldbedragen mee blijkt te kunnen verdienen. Als hij met behulp van zijn telefoon twee keer een superjackpot wint in een Tsjechisch casino, wordt de huisdetective John Reed achterdochtig en probeert hem te arresteren. Maar dan blijkt ook de FBI achter Max en zijn telefoon aan te zitten. Een telefoon, waarvan iedere vorige eigenaar uiteindelijk dood gevonden blijkt te zijn. Max is terecht gekomen in een internationaal web van intriges, spionage en verraad%u2026 en hij wordt in de gaten gehouden door de krachtigste computer ter wereld!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal vond ik behoorlijk ongeloofwaardig en verwarrend. Ik snap nou niet of die computer nou echt zelf kon denken of dat daar toch de president achter zat. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat een computer zelf gaat denken en dan geld gaat innemen van alle rekeningen van banken want volgens mij hecht een machine geen waarde aan geld. Dat doet alleen een mens. Ik vond het dus erg verwarrend dus.

Verder zaten er wel actiescene's in maar die waren niet echt om over naar huis te schrijven. Er zat totaal geen spectacel in, alsof je naar een film in de jaren 80 zat te kijken.

Daarnaast was het spel ook niet erg overtuigend. Ik vond er niemand echt uitspringen wat acteerwerk betreft. In het begin leek het zelfs wel even of ik naar een komedie zat te kijken als ik afging op het spel van de hoofdpersoon,

Maar ondanks dit alles heb ik toch heel de film wel geboeid zitten kijken. Daarom moet ik hem toch wel een voldoende geven. Het is een matige film maar toch wel onderhoudend genoeg,

avatar van david bohm

david bohm

Lekker wegkijkbare B-film, verstand op nul en kijken maar. Lachen.

De clichés worden niet geschuwd, dus ook de Russen komen nog even voorbij.

Zo wat alles wat de acteurs uit de strot komt is zo afgezaagd dat het haast een kunst is. 'This is your last chance' I did it !" 'Don't move' 'Get 'm outta here", 'Keep your mouth shut' et cetera.

Tja, acteerwerk is ook niet best, overige zaken net zo matig. Die Martin Sheen, die zal toch zelf ook wel beseffen dat ie slecht bezig is?

Typisch dit soort films; van die letters die in beeld verschijnen met daarop de locatie (ook in breedtegraden handig!), misschien staat de temperatuur d'r ook nog, enfin je kent het wel.

Ik heb talloze beeldschermen en computerachtige bliepjes gezien en gehoord, ongelofelijk. Maar heb me wel vermaakt.

Twee en ½ sterretje.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

The Gift

Lekker slecht verhaal, bomvol standaard zinnetjes en veel overbodige computerbliepjes. Realiteit is soms ver te zoeken, al kijkt de film wel lekker weg. Leuk dat het deels in Praag is gefilmd. Leuk happy-end al had het geheel beter uit de verf gekomen als alles wat beter uitgewerkt was.

avatar van Plutootje

Plutootje

Geen topfilm, maar lang zo slecht niet als een aantal berichten hier doet vermoeden. Zeker op dit moment (eind 2013/begin 2014) geen vergezocht thema. Laat je opgaan in deze film door niet te zeer op acteerprestaties en details te letten, dan is het een aardige film.

avatar van Maartenn

Maartenn

Een redelijk plot, wat niet heel fantastisch is uitgewerkt in combinatie met bij vlagen tenenkrommend acteerwerk. Toch wist de film wel van begin tot eind te boeien.

Allen de Russen als moreel kompas van de wereld - dat is echt hilarisch anno 2016 (en een Krim annexatie verder).

avatar van jippie2010

jippie2010

Ach ja, prima vermaak natuurlijk, een B-film die het niet lukt om een plot als deze echt goed neer te zetten. Leuk om naar te kijken? Ja, dat wel. Maar kwalitatief goed? Helaas... *2.0

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Beviel me beter dan beschrijving deed vermoeden, deze beschrijving klopt niet echt. Ben sowieso wel fan van dit soort films waarbij cyber technology rol speelt, doe er nog wat casino, achtervolgingen en complottheorietjes bij en dan krijg je puur entertainment, net onder de bovenste plank Ook meer dan degelijk geacteerd en zo krijgt deze actiethriller toch een mooie 7 à 7,5/10.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Tamelijk onbekende film, maar hij viel me best mee.

Goed verhaal, dat evenwel niet helemaal geloofwaardig overkomt, maar ik heb me er zeker niet bij verveeld.

Ook de vertolkingen waren best goed.

Maar wat me vooral aansprak in dit verhaal waren de locaties, filmen die zich afspelen in Moskou en/of Praag heeft altijd wel iets.

En toch ook de actiescènes niet vergeten, die ook wel prima waren.

Kortom: een film die misschien niet de aandacht heeft gekregen die hij wel verdiende.

Opnieuw bekeken en heb er opnieuw plezier aan beleefd.

Toch wel een aanrader deze prent.