Endgame (2009)
Geregisseerd door: Pete Travis
Met onder meer: William Hurt, Chiwetel Ejiofor en Jonny Lee Miller
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Plot Endgame
De jaren '80 in Zuid-Afrika. Het ANC (African National Congress) voert een gewapende strijd tegen de apartheid. President Botha probeert de macht echter in handen te houden. Consolidated Gold, een Brits mijnbouwbedrijf, vindt dat een vreedzame oplossing in hun belang zou zijn en belegt een ontmoeting tussen de verschillende partijen.
Gill
F.W. de Klerk
Sampie Terreblanche
Aziz Pahad
epetter
Geweldige film een aanrader en er wordt meesterlijk geacteerd.
Ook de sfeer word perfect neergezet,..klasse
JeroenVi
Jammer van deze negatieve opmerkingen. Wat zochten jullie in deze film, één of andere keiharde actie film of een keiharde thriller. Ik denk dat deze film een redelijke goede vertaling is over dit stukje geschiedenis
Semsoethot
Zeer goede film over de laatste jaren van de apartheid in Zuidafrika. Integer gemaakt met een bezetting van goede acteurs en veel locals, gemixt met beelden uit die tijd. Doet mij qua sfeer en stijl denken aan die film over de Cubacrisis (ben de naam even kwijt). Storend vind ik helaas soms de cameravoering bij een aantal scenes. Waarschijnlijk bedoeld om een idee te geven van wat iemand ziet, maar het vertaald zich helaas in misselijkmakend gezwaai. Toch zeer aanbevolen als je houdt van dit soort films.
David Allan Coe
Film die enkel te appreciëren valt voor mensen die vertrouwd waren of zijn met de vroegere en huidige Zuid-Afrikaanse levensomstandigheden.
Voor de rest (waaronder mezelf) is dit een oersaaie, nauwelijks te vatten, praatfilm. Zonde van het nochtans goeie acteerwerk dat deze
prent jammer genoeg, niet kan redden.
Een povere 1,00
sinterklaas
Jordy kan zo wel een nieuwe genre derbij zetten: Films met het thema Zuid-Afrika.
Avb1
Ik kan de negatieve opmerkingen enigszins begrijpen, want het begin de film is "anders" dan normaal.
Maar naarmate de film vordert word je er in meegetrokken en wordt alles duidelijker en leuker. Dus je moet wel geduld hebben voor deze film.
Hoewel het mijn genre niet is, vond ik dit een goed kijkbare film!
Alleen ik heb me wel vaak gestoord aan het bewegen van de camera. Dit zullen ze allicht met opzet gedaan hebben, maar ik vond het camerawerk maar niets.
3 sterretjes van mij.
MASSIVE70
Uitgezet na 15 minuten , wat een flop.
FMHZ
Wil ik graag nog eens zien maar is nergens te koop???
Komt op 3 mei 2011 uit op dvd (rental) Met een window van 6 weken. Dus half juni te koop.
Goirle_NL_Bas
Niet echt mijn soort film, vond hem erg saai.
mutijn
Oke bedankt!
porcupine3
Uitgezet na 15 minuten , wat een flop.
Heb in ieder geval het fatsoen om als je niet kijkt ook niet te stemmen.
Dit is een geweldige film over historische gebeurtenissen die voor Zuid-Afrika bepalend zijn geweest. Hierdoor is een tweede Zimbabwe (Rhodesië) voorkomen.
Samen met de eveneens zeer sterke films Goodbye Bafana en Invictus een briljant tijdsdocument dat het verdient door veel meer mensen gezien te worden.
frans123
tijdsdocument. degene die hem na 15 m. uitzetten hebben er werkelijk niks van begrepen en is het aan hen niet besteed., en zetten ramboooooo 5 op.
Tarkus
Uitstekende film over het begin van het einde van Apartheid in Zuid-Afrika.
Puike vertolkingen van de ganse cast, waarbij toch enkele grote namen zitten.
Maar het belangrijkste van de film, het verhaal en de boodschap, komen heel goed over.
Een lesje in geschiedenis gegoten in een prachtige film.
LikeMovies
heb hem afgekeken, maar zonde van de tijd. er gebeurde helemaal niets...

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Goodbye Bafana
Drama, 2007