Genre: Actie / Drama
Speelduur:
240 minuten / 174 minuten (dvd-versie) (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: XIII: The Conspiracy
Frankrijk / Canada
Geregisseerd door: Duane Clark
Met onder meer: Stephen Dorff, Caterina Murino en Greg Bryk
Plot XIII
De eerste vrouwelijke Amerikaanse presidente, Sally Sheridan, is doodgeschoten door een sluipschutter tijdens haar toespraak op Veterans Day. Haar moordenaar kan ternauwernood levend ontsnappen met de nationale veiligheid op zijn hielen... of zo lijkt het toch. Drie maanden later ontdekken een paar ouderen het lichaam van een gewonde man, die aan een parachute hangt, bovenin een boom. De jonge man kan zich niet het minste herinneren over zijn identiteit. De enige aanwijzing is een tatoeage in zijn hals, XIII. Ondertussen is in het Witte Huis, de 'Government Intelligence' nog steeds op zoek naar de presidentiële moordenaar. Met verkiezingen die er binnen enkele weken aankomen, zou een arrestatie zeker de stembusuitslag kunnen beïnvloeden in het voordeel van de huidige regering. Uren nadat XIII geïdentificeerd is door de geheime inlichtingendienst, zwermen Special Op's-troepen uit over de woning van het koppel dat gelegen is op Cape Fear. Op de vlucht, draaiende op adrenaline en instinct, schakelt XIII de soldaten een voor een uit. XIII begint zijn herinneringen stukje voor stukje bij elkaar te rapen en tracht zo de puzzel te ontrafelen. Als hij toch gevangen genomen wordt, verneemt hij dat hij een gestolen identiteit gekregen had en undercover geplaatst was om een troep van samenzweerders op het hoogste niveau te ontmaskeren, die dreigden met het omverwerpen van de regering.
Ross Tanner
Wally Sheridan
Presidente Galbrain
Kim Rowland
Sjoerdow
ik snap de bourne vergelijking niet, in beide films gaat het om een agent met geheugenverlies, maar verder is het verhaal totaal anders
Oh ja? Ik noem nog een aantal vergelijkingen: Beide agenten hebben een aanwijzing op/in hun lichaam, de tattoo en het bericht in bourne's lichaam. Beide zijn niet zomaar agenten, maar supergetrainde mensen die ondanks het geheugenverlies nog wel over de andere kwaliteiten beschikken (combat-skills en een computer fixen bijvoorbeeld). Beiden belanden in een complot en zijn verraden door hun eigen team. Beide agenten worden gewond aangetroffen door onschuldige mensen die ontdekken dat de agent een duister verleden heeft.
Zo kan je nog wel even doorgaan, al met al vind ik de Bourne-films veel beter uitgewerkt en geacteerd.
Die Stephen Dorff, ik moet gewoon lachen om zijn neppe serieuze blik en zijn wannabe stoere stem. Waardeloze acteur naar mijn idee.
Mattson
Ik keek vooral uit naar deze mini-serie omdat de stripreeks me enorm aanspreekt. Toch moet ik toegeven dat de verfilming minder is dan de stripreeks(wat eigenlijk toch bij alle verfilmingen is) maar ik heb me toch 240min geamuseerd.
En ok het verhaal verschilt wat van de stripreeks, maar het blijft toch spannend en een goed verhaal.
mirjo 2
Ik heb me door de hoge waardering laten verleiden deze film te kijken; had ik niet moeten doen. Wat een tegenvaller. Script hangt aan elkaar van de banaliteiten en open deuren; acteerpresaties zijn matig en het plot zie je mijlenver aankomen. Verhaal doet denken aan de Bourne trilogie, maar kan niet in de schaduw daarvan staan. Zonde. Een verloren avond.
Donkerwoud
Ik heb me door de hoge waardering laten verleiden deze film te kijken.
Hier nog iemand die de moviemeterscore heeft aangewend om deze film te bekijken. Het is een wel erg hoge score voor een wel erg matige productie. Wat niet wil zeggen dat ik me er niet best mee vermaakt heb, alhoewel het weinig meer met de strip XIII van doen heeft...
grandpa
heb me geen seconde verveeld, was wel een hele zit
geen hoogstaand acteer werk maar meer dan te pruimen
jammer dat deze ver na Bourne is gemaakt
Warner Brothers
Goede en spannende film....alleen jammer dat Steve Rowland zijn voorgeschiedenis zo weinig meegenomen is....maar dat maakt de film zeker niet slecht...
TheThirdMark
3.5* voor nu (ben hem nu aan het kijken).
Vind Stephen Dorff een aardig goede acteur en Val Kilmer is imo 1 van de beste.
Houdt bij mijn stem wil in rekening dat ik de stripreeks nooit gelezen heb en het spel nooit gespeeld dus daarom ben ik vrij van die vooroordelen
kevinkooi
heb ik daar 3 uur naar moeten kijken, wat een jankfilm! slechte dialogen, zonder enige diepgang.. vanaf minuut 1 was al duidelijk hoe het verhaal ging verlopen! NIET KIJKEN!!!
LucretiaBorg
[quote]:
Vind Stephen Dorff een aardig goede acteur en Val Kilmer is imo 1 van de beste [quote]
Ik heb Stephen Dorff nog nooit een goede acteur gevonden, z'n enige goede rol die ik kan herinneren was in Training Day en Blade 2 en Val Kilmer was ooit idd een goeie acteur, ik vond hem vooral steengoed als Jim Morrison, in The Doors, maar zoals bij zoveel acteurs werden de rollen groter, maar de films (en het aanbod ervan) minder en langzaam zag je hem, of in een B-film, of hij zag er zelf niet uit (fatsig, brr, alhoewel het bij Travolta wél zijn 2de doorbraak betekende met Pulp Fiction).
Misschien is er voor Kilmer nog hoop, omdat hij het wel in zich heeft, maar Dorff is (vooral na de scheiding van vrouwlief Uma Thurman) een beetje uitgerancheerd en speelt vnl. in films die meestal gelijk op DVD uitkomen en is hij de zoveelste die dat (moet) doen, net als o.a. Wesley Snipes, Cuba Gooding Jr. en zelfs de betere acteurs, zoals Samuel L. Jackson en Morgan Freeman, die behalve hun goede films nu ook vaker B-films en typegecaste filmrollen.
Ghetto
Ik heb de strips en het spel niet gespeeld, dus was nieuw voor mij. Ik heb zeker genoten van deze mini-serie. Ik wacht op eventueel vervolg.
Claudiaprein
Spannende en boeiende film! Zeker de moeite waard om een keer te kijken. De film duurt overigens wel erg lang.
Scheurleer
Ik ken de strip niet, maar wel de boeken van Ludlum (Bourne reeks). Een deel van het verhaal XIII was hieraan kennelijk ontleend, want ik kwam toch wel een aantal erg bekende zaken tegen.
In ieder geval vond ik de film XIII niet slecht. Hoog tempo, waardoor je in ieder geval bleef kijken. Acteerprestaties waren niet super, maar ook niet heel slecht. Alleen vond ik die Stephen veel te vaak zo'n gepijnigde blik in de ogen hebben. Dat maakt de acties, die hij als personage moest uitvoeren, niet echt geloofwaardig. Val Kilmer gaf redelijk tegenspel, maar had een kleine rol en kwam dus maar beperkt in beeld.
Ik vond een aantal plotwendingen veel te makkelijk en voorspelbaar bijvoorbeeld hoe ze de samenzweerders op het spoor komen. Maar verder kijkt het verhaaal lekker weg.
Ninto
Hele lekkere film. Ik houd echt enorm van dit genre... actie/corruptie/politiek/geheime dienst/Langley shit. Geweldig. En daarin is deze film zeker geslaagd. Niet zo goed als de Bourne serie uiteraard, maar zeker heel fijne film!
mnrk
Jason Bourne & Jack Bauer meets XIII.
Ik vind dit soort films/serie's altijd wel oke om naar te kijken.
Ook al kun je het niet vergelijken met serie's zoals 24 en The Bourne films (budget , acteurs ).
Maar deze film/serie keek lekker weg, acteer werk was van een redelijk niveau en er gebeurde genoeg.
En dan Kolonel Amos met zijn hoedje, net Sherlock Holmes
Heerlijke spannende nadenk thriller,goed acteerwerk.
Ik heb 2 delen gezien alleen het einde vond ik raar en open kan dat kloppen ??
Yoko Duo
Een tweedelige miniserie. Vanaf het begin aan spannend!
Meeslepende actie met een leuk verhaal wat je blijft binden aan de film.
Don MN
Ik heb 2 delen gezien alleen het einde vond ik raar en open kan dat kloppen ??
Ik heb de 174 minuten (dvd-versie), net bekeken, en deze bevat ook een 'open einde'.
Oke thx vond het al zo gek
moviemafketel
- 19752 berichten
Hmz ken deze film nog niet, maar snap niet zo goed dat Val Kilmer op de voorkant van de DVD staat, maar op moviemeter hierboven:
geregisseerd door Duane Clark
met Stephen Dorff, Caterina Murino en Greg Bryk
Speelt hij zo'n kleine rol? Even serieus, want vind Kilmer een erg goede acteur.
Don MN
Hij speelt best een grote (en leuke/goede) rol. Hij is degene die op XIII jaagt.
FunkStarr
- 1922 berichten
Helemaal mee eens, heb het einde niet eens meer bekeken. Bagger tot en met. Onderweg naar morgen is nog spannender.
Ik heb me zelfs zitten ergeren!
Hier heb ik weinig aan toe te voegen, ik ervaarde exact hetzelfde en heb het einde ook afgezet, wat een langdradige onboeiende slaapverwekkende film zeg. 3 uur ik was hem na een uurtje al zat.
SnakeDoc
Ik vond dit ook maar een hoopje prut!
Kon me er moeilijk bij houden ...
Nee ... mager, mager!
Zizzo
gezien na een tip van een collega, even onthouden nooit meer te luisteren naar hem
, 180 minuten verspeelt, vond dit een slechte film, met een slechte acteurs en geen goede uitgewerkte actiescenes. Hier en daar een prositief moment, maar dat word gauw weer vergeten door een of andere prutscene of flut acteur, nee ik vind deze zwaar tegenvallen! Het verhaal is wel ok, maar er had zoveel meer uit kunnen worden gehaald. Erg jammer, en na mijn menig het kijken niet waard.
Angel-76
slaapverwekkende film zeg, helaas toch afgekeken.. maar het was echt tijdverspilling.
boemboem27
hij was niet onaardig,inderdaad best wel een lange zit.
maar kan zich toch niet echt meten met the bourne identity films.
die waren toch wel een stuk beter.
maar niet slecht voor een zondagmiddag
En inderdaad het einde is vreemd oftewel een open einde
komt er misschien nog meer ...???
xaid
Vond het een geweldige film , Maar blijf met een paar vragen zitten :
Die foto op het einde bleek dus fake te zijn dat zul dus ook wel weer een verhaal achter zitten over zen identiteit etc.. & de number 1 die president
waarom hebben we nog niks gehoord over een 3de deel ? het is inmiddels april 2010 je zou zeggen dat die ie er al had moeten zijn . omdat het ook een miniserie ipv een film .
STEL:
Die foto was niet fake , En Waxx was wel de number 1
Dan hadden ze een einde gehad
Maar om deze 2 redenen is de film niet afgelopen
Deel 3 waar ben je ???? Dit laat je zo met een leeg gevoel achter want je wilt weten hoe het nou zit met die nepfoto + hoe het afloopt met die president die de number 1 blijkt te zijn

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser