Genre: Actie / Drama
Speelduur:
240 minuten / 174 minuten (dvd-versie) (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: XIII: The Conspiracy
Frankrijk / Canada
Geregisseerd door: Duane Clark
Met onder meer: Stephen Dorff, Caterina Murino en Greg Bryk
Plot XIII
De eerste vrouwelijke Amerikaanse presidente, Sally Sheridan, is doodgeschoten door een sluipschutter tijdens haar toespraak op Veterans Day. Haar moordenaar kan ternauwernood levend ontsnappen met de nationale veiligheid op zijn hielen... of zo lijkt het toch. Drie maanden later ontdekken een paar ouderen het lichaam van een gewonde man, die aan een parachute hangt, bovenin een boom. De jonge man kan zich niet het minste herinneren over zijn identiteit. De enige aanwijzing is een tatoeage in zijn hals, XIII. Ondertussen is in het Witte Huis, de 'Government Intelligence' nog steeds op zoek naar de presidentiële moordenaar. Met verkiezingen die er binnen enkele weken aankomen, zou een arrestatie zeker de stembusuitslag kunnen beïnvloeden in het voordeel van de huidige regering. Uren nadat XIII geïdentificeerd is door de geheime inlichtingendienst, zwermen Special Op's-troepen uit over de woning van het koppel dat gelegen is op Cape Fear. Op de vlucht, draaiende op adrenaline en instinct, schakelt XIII de soldaten een voor een uit. XIII begint zijn herinneringen stukje voor stukje bij elkaar te rapen en tracht zo de puzzel te ontrafelen. Als hij toch gevangen genomen wordt, verneemt hij dat hij een gestolen identiteit gekregen had en undercover geplaatst was om een troep van samenzweerders op het hoogste niveau te ontmaskeren, die dreigden met het omverwerpen van de regering.
Ross Tanner
Wally Sheridan
Presidente Galbrain
Kim Rowland
Metalfist
Lijkt me bijna onmogelijk om het verhaal van de strips in één miniserie te steken. De game was zeker goed te doen maar hier worden ook weeral een aantal zaken veranderd zoals een vrouwelijke president.
Ik ga het in ieder geval wel in het oog houden maar zet mijn hoop niet echt hoog...
syno
Fout in de speelduur... het zijn maar 2 delen van 90 minuten... 180 dus in totaal, en zeker GEEN 240
syno
Nuja kijk.... Hopelijk komen er nog meer dan deze 2 afleveringen want voorlopig zitten ze nog maar bij 'Alle Tranen van Hel en SPADS'
Daar eindigt de miniserie :S
Cover klopt ook niet helemaal....want Stephen's haar is veel, maar dan ook veel korter dan op de cover...
RalphK87
Review tekst klopt niet...
En het zijn twee delen van 90 minuten...
Spoiler...
XIII wordt niet gevonden op een strand, hij hangt aan een parachute gewond in een boom in een bos in Beaumont...spoiler...
Metalfist
De Bourne reeksen hebben juist zeer veel van de stripreeks XIII gepikt.
Orroz
De Bourne reeksen hebben juist zeer veel van de stripreeks XIII gepikt.
Lijkt me lastig...The Bourne Identity is uit 1980, het eerste XIII-album uit 1984. Het tegenovergestelde is dus waar.
Metalfist
Ik wist niet dat er nog een originele Bourne was. Ik heb alleen maar deel 1 van de remakes gezien en vond dat die juist zeer veel van de strips hebben maar je kan inderdaad gelijk hebben.
Orroz
Ik wist niet dat er nog een originele Bourne was. .
Perfect 300
In Amerika is deze miniserie op tv geweest en daar telt de reclame ook mee. Dus 180 minuten serie en 60 minuten reclame
thuisteler
XIII blijkt een remake te zijn van een eerder uitgebrachte film uit 2003.
Voor zover ik het kon nakijken is het begin van de in 2003 uitgebrachte versie anders, en lijkt verdacht veel op de opening in The Bourne Identity.
" A man is rescued by a lifeguard on Brighton Beach. He has suffered a head wound and has no memory of who he is. His only clues to his identity are a tattoo of a roman numeral, XIII and a key to a bank deposit box."
Running time: 3:12 uur.
Overigens de orginele miniserie uit 1988 met Richard Chamberlain, wijkt ook nogal af van de remake met Matt Dilon.
Al met al een lekker actie film die geen enkele moment verveelt..
thuisteler
een eerder uitgebrachte film uit 2003.
2003 = game geen film.. nu dus film ....was al laat..
.Running time: 3:12 uur. Althans volgens mijn klok.. maar die is ook wel eens de weg kwijt..
Al met al een lekker actie film die geen enkele moment verveelt..[/quote] Lijkt inderdaad veel op the bourne identity
headhunter46
Fout in de tekst:
Drie maanden later ontdekken een paar ouderen het lichaam van een gewonde aangespoelde man op het strand
Hij hangt gewond aan een parachute in een boom... is maar een klein verschil....
omwenteling
XIII vond ik eigenlijk best een goede film/miniserie. Het verhaal zit redelijk goed in elkaar. De oude strip is aangepast op deze tijd met de oorlogen in Irak en Afghanistan. Ook een stukje Battle of Haditha (voor wie de gelijknamige film gezien heeft)
De actie is top, het camerawerk vond ik ook aantrekkelijk.
Het acteerwerk laat hier en daar nog wel te wensen over daarom gaat de score iets omlaag.
Kortom een lekkere spionage actie film.
dartviper
Film is op sommige acteertallentjes na een echte topper... Ook al lijkt het verhaal op Bourne Identity (zoals hier eerder aangegeven) was de film op zich gewoon geweldig. De film is opgedeeld in 2 episodes.... Episode 1 gaat over dat hij probeert uit te vinden wij hij is en wat zijn leven voor doel heeft en in Episode 2 voert hij zijn missie uit, Deze koppeling is iets wat je in bijna geen menig miniserie ziet. Hierdoor blijft de spanning in de film en is de film ook goed te noemen.
Ik vindt dat niet de regie en de acteurs in deze film de credits moeten krijgen maar zoals bij veel films de echte helden gewoon de schrijvers zijn. Die maken deze film een film die zeker zijn 4,5 sterren waard zijn. Maar doordat ik 2,5 uur lang geen moment heb verveeld en echt 2,5 uur lang in de film heb gezetten geef ik deze film 5 sterren.
MuchTheSame
Ga hem dadelijk kijken op Blu-Ray ben benieuwd
Het spel vond ik erg goed gemaakt
MuchTheSame
Een miniserie die mijn verwachtingen meer dan ruimschoots heeft ingelost .. Ook stijlvol gefilmd , actie op de juiste tijd ingepland en Er zitten meer dan genoeg twists in verwerkt , dat is perfect om de spanning omhoog te werken en een uitstekende 2e samenwerking van Val Kilmer en Stephen Dorff .
In Felon waren ze al aan elkaar gewaagd en vormde zij allebei de uitdaging voor de ander. Hier komt het wederom tot stand en dat resulteert in veel kijkplezier.
Het zal de heren wel goed bevallen om samen te werken .
jodokus
Klasse miniserie
een beetje in de trant van 24 volgens mij
ik heb me er geen seconde bij verveeld
zeker 5 sterren waard
Vinnies
Net gekeken: toch wel ongeveer 240.
aardig, maar voor je gevoel duurt ie best lang
Raffael77
Leuke miniserie die geen moment zijn kracht verliest.
Gelukkig ook niet van die matige b-acteurs.
Leuk in elkaar gezet en was net een hele lange film LOL.
Volgens mijn dvd speler duurt hij 2 uur en 52 min en geloof 30 seconde. Dus geen 4 uur.
Maakt niets uit verder maar constant discuseren over hoelang de film duurt is ook wel stom.
Mogen wel meer van dit soort series gemaakt worden.
pascalr
pakkende miniserie, is inderdaad een mix van the bourne en heeft de snelle verhaallijn van 24.
Ik heb echt genoten, alleen dat einde i hate that.........
JPTV
Waanzinnige goeie film, ik heb hem ook al gezien, maar bij mij duurde hij maar 2 uur en 52 minuten en aan het eind (wat ik zag) ondekte hij wie nr. 1 was en zecht dan ´we gaan terug...´
Is het dan afgelopen??? Nog steeds een waanzinnig goede film!!
Of heb ik soms deel 2 gemist?????????????
Alvast bedankt!
Ceeda7
ik vind het eigenlijk een schande dat er maar een miniserie van wordt gemaakt....
Ofwel splits je de film in 3 grote delen zoals de Bourne Reeks
Ofwel maak je er idd een lange serie van zoals 24.
Maar dit stelt mij teleur, en de stripreeks verdiend dit zeker niet.
Het is de spannendste en beste strip die ik sinds mijn jeugdjaren heb gelezen...
omwenteling
JPTV
Dan is het wel afgelopen ja. Er is wat verwarring met de tijden omdat het een miniserie is maar hij is ook wel als film van 2 delen beschikbaar.
Draconian
Dit is de beste die ik ooit gezien heb. Super gewoon. Kan niet wachten op het vervolg.
Nemrah
heel erg vette serie !!
Aan het einde tezien "we go back" komt er zeer zeker een vervolg ?
arjanpprins
Zekers goeie serie/film. Echter vanaf het eerste shot bij de toespraak wist ik al wie erachter zat.
Maar toch geen moment verveeld. Goed geacteerd en mooi scenario.
Nu wachten op deel 3........Op naar nr 1.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max