• 9.378.596 stemmen

XIII (2008)

Actie / Drama | 240 minuten / 174 minuten (dvd-versie) (miniserie, 2 delen)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 240 minuten / 174 minuten (dvd-versie) (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: XIII: The Conspiracy

Oorsprong: Frankrijk / Canada

Geregisseerd door: Duane Clark

Met onder meer: Stephen Dorff, Caterina Murino en Greg Bryk

Plot XIII

De eerste vrouwelijke Amerikaanse presidente, Sally Sheridan, is doodgeschoten door een sluipschutter tijdens haar toespraak op Veterans Day. Haar moordenaar kan ternauwernood levend ontsnappen met de nationale veiligheid op zijn hielen... of zo lijkt het toch. Drie maanden later ontdekken een paar ouderen het lichaam van een gewonde man, die aan een parachute hangt, bovenin een boom. De jonge man kan zich niet het minste herinneren over zijn identiteit. De enige aanwijzing is een tatoeage in zijn hals, XIII. Ondertussen is in het Witte Huis, de 'Government Intelligence' nog steeds op zoek naar de presidentiële moordenaar. Met verkiezingen die er binnen enkele weken aankomen, zou een arrestatie zeker de stembusuitslag kunnen beïnvloeden in het voordeel van de huidige regering. Uren nadat XIII geïdentificeerd is door de geheime inlichtingendienst, zwermen Special Op's-troepen uit over de woning van het koppel dat gelegen is op Cape Fear. Op de vlucht, draaiende op adrenaline en instinct, schakelt XIII de soldaten een voor een uit. XIII begint zijn herinneringen stukje voor stukje bij elkaar te rapen en tracht zo de puzzel te ontrafelen. Als hij toch gevangen genomen wordt, verneemt hij dat hij een gestolen identiteit gekregen had en undercover geplaatst was om een troep van samenzweerders op het hoogste niveau te ontmaskeren, die dreigden met het omverwerpen van de regering.

Ross Tanner

avatar van Steve-OoO

Steve-OoO

Nemrah schreef:

heel erg vette serie !!

Aan het einde tezien "we go back" komt er zeer zeker een vervolg ?

Ja, er zal wel een vervolg komen.. Heb hem net gekeken en het 1e deel was 170 min zonder aftiteling. Super goede miniserie, kan niet wachten op deel 2. Deze krijgt 5* van mij.

avatar van Toontje35

Toontje35

Wel aardig. Meer kan ik er niet van maken. Het verhaal had gewoon teveel wendingen die niet echt klopte. Dat was jammer.

avatar van rtt

rtt

Aardige miniserie cq film. Maar beslist geen 5 waard. Die donkere juffrouw was me iets teveel een huppelkutje wat de spanning verlaagde. Ik kon haar gewoon niet echt serieus nemen.

De muziek was goed gekozen en was weer wel spanning verhogend. Ik kom tot een 3.5

avatar van SilverShadow

SilverShadow

Goede miniserie.

Mag dan een beetje lijken zijn op de Bourne Identity maar heb me absoluut geen moment verveeld bij het zien van deze serie.

Is kijken of hier ook een opvolging gaat komen.

avatar van kraakie

kraakie

Zeer vermakelijke mini serie geen moment verveeld erg spannend ook zeker een aanrader 4 sterren

avatar van EmBee

EmBee

Goede mini-serie. Link naar Bourne Identity is logisch, maar genoeg complotten!

Idd, toegevoegde waarde van de donkere dame zie ik ook niet in de serie. Ik dacht eerst nog dat het een oud liefje van hem zou zijn.

Maar ik heb me ook geen moment verveelt. Ik ga zeker het vervolg kijken.

avatar van Cihan78

Cihan78

rtt schreef:

Jep, inderdaad. Helemaal mee eens. Dat meisje leek net 16 en dan al bij de NSA... daar heb ik me mijn vraagtekens bij... komt dan niet echt realistisch over. Maar over het geheel gezien een prima film verder.

avatar van Sjempoe

Sjempoe

Mooie serie (film) samen met de vriendin gekeken van begin tot eind wist het me te boeien.

avatar van Mischa

Mischa

Al bijna twintig jaar een fan van de strip, dus ben wel benieuwd. De Largo Winch-serie was een totale aanfluiting. Ik houd daarom een slag om de arm.

avatar van bauwens

bauwens

geweldige film! het einde is verrassend en goed geslaagd, ik ben benieuwd naar het volgende deel.

weet iemand wanneer die uitkomt?

avatar van fritsy

fritsy

Kruising Jason Bourne / Jack Bauer

avatar van SaLoMuN

SaLoMuN

Echt een goede miniserie! Geen moment verveeld! Verassende wending en jammer van het open einde, behalve als dit duidt op een 3e deel...

5 sterren meer dan waard!!

Goede miniserie. Val Kilmer kom ik in de meeste topfilms al niet meer tegen, dus was verbaasd dat dit niet een B-film/serie was. Verhaal zit goed in elkaar en het acteerwerk is ook plezierig om naar te kijken. Goed om te zien dat Val Kilmer weer wat afgevallen is (vond'm in Felon een beetje aan de dikke kant, maar misschien moest dat voor de film... je weet maar nooit). Vond het dus leuk om naar te kijken en het leek idd erg op het verhaal van Bourne, maar goed, daar kan ik prima mee leven!

avatar van boldhead

boldhead

zeer goede miniserie en kan eigenlijk niet wachten op volgende deel.

tenminste, aan het eind te zien zou ik wel een deel 2 verwachten

Iedereen kan nu wel vergelijkingen maken met andere films, maar probeer nu eens objectief naar een film te kijken. XIII is met deze cast gewoon een film van een behoorlijk niveau!

avatar van mixmaster

mixmaster

fantastisch !!!

ik heb echt genoten van deze film/miniserie.

ik mag hopen dat het volgende deel snel komt.

Deel 1: 5,0*

Deel 2: 4,5*

Deel 1 was echt goed met goede actie en goed tempo erin. Deel 2 ging wat langzamer, maar nog steeds goede actie.

avatar van mr. white

mr. white

pfff wat een lauwe en ongeloofwaardige actie.

pief paf poef ...als ik schiet is iedereen dood en als op mij geschoten wordt is het nooit raak.... yeh right.....

AC/DC

Is iemand de grote brug uit 'Once Upon A Time In America opgevallen'?

Manhattan Bridge heet dat ding.

Die ja

avatar van The_Game

The_Game

Wel aardige actie/thriller, maar is helaas niet de hele tijd boeiend. Nu heb ik de film ook in een stuk doorgekeken en kan het daar misschien ook een beetje aan liggen. Als je het in 2 stukken kijkt, zoals hij dus op de (Amerikaanse) tv is geweest, had hij iets meer indruk weten te maken.

Stephen Dorff is erg sterk bezig, het is daarom ook jammer dat we hem in niet zoveel goede films kunnen zien.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Bijna 4 sterren gemiddeld voor deze ??????

Hoe bizar !

Zwaar overgewaardeerde B -versie van de Bourne Identity. Deze score betekent dat ie qua sterren gewoon de top 250 in kan.

Forget it . Niet meer dan 3 sterren waard !!

avatar van the new guy

the new guy

Spannende en leuke actie. Goed verhaal, diep verraad, heerlijk. Wel jammer van de Steven Seagal-achtige vechtlocaties.

Verder wel redelijk sterk acteerwerk. Zeker benieuwd naar vervolgdelen.

Tomsheep schreef:

Deze score betekent dat ie qua sterren gewoon de top 250 in kan.

Slaat nergens op wat je daar zegt. Wit Licht met Marco Borsato had in het begin ook iets van 3.90, moet je zien wat dat nu is. Daarmee bedoel ik dat er altijd nog punten omlaag gaan naar mate er meer stemmen komen.

avatar van janhero

janhero

Goed verhaal. Had toch nog een beetje meer in gezeten. Soms wat te lang en saai. Een 3tje.

avatar van PatrickBateman

PatrickBateman

Leuke thriller waar niks mis mee is. Gewoon goed voor een lekker avondje DVD kijken.

Geen hoogvlieger, maar dat hoeft ook niet altijd.

Zeker voor een miniserie is het niveau van de actie en de acteurs heel goed te noemen.

avatar van KoningOdie

KoningOdie

Ik vond het uitermate knap hoe een man van boven de 70 een piloot kon redden die in een 10 meter hoge boom lag. Gewoon schudden denk ik?? Te veel rare dingen. ***

avatar van LB2411

LB2411

Leuke film met een zeer actueel ondertoontje. De "nieuwe" president is net een slag erger als voormalig president Bush maar minder dom, maar ja dat kan ook haast niet. Het open einde geeft de mogelijkheid tot een vervolg alhoewel ik die nog nergens ben tegengekomen.

Er zijn inderdaad veel rare acties te bespeuren waarbij de ontsnapping vanuit het legerkamp wel een hele bizarre is. Met een M16 500 kogels afvuren en op 20 meter afstand nog niets geraakt.........tja. Hans Anders eat your hart out.

avatar van plompa

plompa

heel goed verhaal. geweldig verzonnen. af en toe de actie met een knipoog bekijken. ga deel twee nu proberen op te sporen.