• 9.378.457 stemmen

Met onder meer: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard en Isabelle Fuhrman

Gesproken taal: Ests, Frans, Engels, Portugees en Slowaaks

Releasedatum: 5 november 2009

Plot Orphan

"There's something wrong with Esther."

Het tragische verlies van hun ongeboren kind heeft Kate en John enorm aangegrepen. Zowel hun huwelijk als Kate's fragiele psyche heeft eronder te lijden, omdat ze wordt geteisterd door nachtmerries en demonen uit haar verleden. Het stel doet er alles aan om weer een normaal leven te krijgen en besluit een kind te adopteren. In het plaatselijke weeshuis voelen John en Kate zich aangetrokken tot een jong meisje met de naam Esther. Al gauw na thuiskomst vindt er echter een reeks gebeurtenissen plaats, waardoor Kate begint te geloven dat er iets mis is met Esther.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Siem wtf?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Tuurlijk bepaal je zelf na je eigen mening of je een film wel of niet goed vind. Dus dat volg ik niet helemaal.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

zeldzame onzin......

avatar van Vascago

Vascago

maar ik wist niet dat je boos zou worden stoere kerel

Ik kan alleen maar heel hard om jou lachen. Grootste onzin ooit.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

oke oke

laten we scary movie 4 pakken....dat is simpelweg geen goede film!

maar als ik zou zeggen ''ja het is een goede film'' is het automatisch niet meteen een goede film!! dat is mijn mening maar dat maakt de film nog niet goed.

dus een mening van een willekeurig iemand maakt de film zelf toch niet goed toch?

als ik zeg dat Geert Wilders een goede premier zou worden , betekend dat toch ook niet dat hij dat is of wordt?! (niet dat ik dat denk ofzo maar als voorbeeld) dat is dus mijn mening

$pecial

Oke, wat zijn dus de richtlijnen voor een goede film? Die kan je simpelweg niet vastleggen, omdat iedereen het anders ervaart. Het is dus subjectief hoe je een film benadert, iemand zal vast scary movie goed vinden. Een film is dus niet per definitie goed/slecht.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

oke oke

laten we scary movie 4 pakken....dat is simpelweg geen goede film!

Maak je een grapje?

Scary movie 4 IS niet slecht, je kunt hem goed of slecht vinden.

Klaar, zoiets is subjectief en dus niet vast te leggen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Goed of slecht hangt voor een groot gedeelte af van smaak/interesse.

Iemand die niet van horrorfilms houd zal niet snel een horror als goede film beoordelen, hoe goed mensen hem ook vinden die er wel van houden.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

jarno1975 schreef:

Goed of slecht hangt voor een groot gedeelte af van smaak/interesse.

Die vlieger gaat vaak op, maar ook lang niet voor iedereen. Ik ben totaal geen fan van horrorfilms, maar ken toch wel een aantal hele goede. Als een film in mijn ogen kwaliteit biedt, maakt het genre me vaak niet meer zoveel uit. Zo vond ik District 9 ook een goede film, alhoewel ik van te voren dacht: hmm Aliens.. zal wel weer niks worden.

Orphan daarentegen....... Toch nog een beetje ontopic blijven.

ManBearPig

Maar waar houdt het dan op. Je kunt discussieren over profvoetballers of ze goed zijn of niet maar als iemand vanaf 10 meter afstand een bal niet in de goal kan schieten dan kan diegene gewoon niet voetballen, terwijl iemand diegene wel goed kan vinden.

$pecial

Hoe kan je zoiets vergelijken? Wat moet een film dan hebben om goed of slecht te zijn. Noem je bijvoorbeeld acteerprestaties, dan is dat ook subjectief! Deze richtlijnen kun je gewoon niet vast leggen in iets, dus het is subjectief.

Een voetballer dan bijvoorbeeld kan worden beoordeeld op zijn aanvallende/verdedigende kwaliteiten waar je niet omheen kan draaien, dus in dat opzicht wat meer objectief te benaderen. Bij films is dat in mijn ogen onmogelijk.

avatar van james_cameron

Goedgemaakte maar nogal voorspelbare thriller met horrortrekjes. Na een sfeervol begin zakt het geheel af naar een bedenkelijk niveau, ondanks het degelijke akteerwerk. We hebben het allemaal eerder en beter gezien. Het camerawerk is zeer verzorgd en de film is nergens saai, maar twee uur is gewoon te lang voor dit beperkte plot. Hier en daar gelukkig best spannend, maar het wil de middelmaat maar niet ontstijgen.

$pecial schreef:

Als iemand totaal niet aan richtlijnen van acteren voldoet is het een slechte acteur?

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond het een goede film. Ik moest er ff inkomen maar daarna zat ik er ook goed in. Lekker spannend. Was echt benieuwd hoe het afliep en wat ze nog allemaal ging doen.Het acteren was niet super en af en toe wat overdreven maar niets echt slecht. Heb me uitstekend vermaakt

ManBearPig schreef:

Wat zijn de richtlijnen dan? Dat is toch subjectief..

ManBearPig

als je bijvoorbeeld geen gezichtsuitdrukking hebt kun je niet acteren.

avatar van Kersje26

Kersje26

Hele goede spannende film!!

avatar van Elineloves

Elineloves

maar ik wist niet dat je boos zou worden stoere kerel

Je spreekt jezelf nog tegen ook. Een ander mag niet zeggen of een film goed is of niet, maar jij mag dat wel? Wie mag er dan bepalen of een film goed is of niet? Moet je daar een studie voor volgen? Krijg je dat recht bij de aankoop van 2 pakjes braadboter? Gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak, zou erg saai worden..

avatar van MindFaxter

MindFaxter

Moet em nog kijken! Lijkt me een gave film!

avatar van follieboy

follieboy

Voor mij een *2,5. De schrikeffecten zag ik mijlenver aankomen. Het eind is gelukkig wel enigszins verrassend.
Ook leuk dat het kleinste zusje doof is. Dat is weer net even een extra dimensie.

Het verhaal is niet echt geloofwaardig. Er komen zoveel prikkels naar buiten die zeggen dat de 'orphan' niet goed snik is. Of in ieder geval het gezin uiteen splijt. Er wordt niks mee gedaan. Deze film had meer potentie denk ik...

avatar van Dre4ever

Dre4ever

Ik vond de film wel goed, maar goed dat is mijn mening

avatar van doechi

doechi

Als een film mij vanaf begin tot eind weet te boeien is het een goeie film 4 1/2 ster dus.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

men kan hier ook gewoon de film beoordelen en geen ellenlange discussies voeren over wat richtlijnen zijn voor een goede of slechte film. Wissel e-mail adressen uit en discussieer daar verder.

Ik vond Orphan zeker verrassend, heb me vermaakt en ben echt wel een aantal keer lekker geschrokken!

avatar van Fixi88

Fixi88

Had hoge verwachtingen nadat ik de rating hier zag maar wat een tegenvaller. De film is geen moment spannend. Ik schrok geen enkel moment en ik wist de clou van het verhaal al na 40 minuten. Ik wist als snel dat het een volwassen vrouw was gevangen in het lichaam van een kind. De film is van minuut tot minuut voorspelbaar en hij werkt na een zogenaamd verassend einde toe wat helemaal niet verassend is. Zeer matige film.

avatar van okaysjon

okaysjon

Ik moet heel ver terug gaan in de tijd om uit te komen bij een film die ik zo lekker spannend vond als deze.

Okay, hier en daar wel wat voorspelbaar, maar de spanning blijft.

Ik heb alle 6 de SAW delen gezien, maar die vind ik minder spannend als deze film.

Het meisje speelt ook erg goed vind ik en ze kan haar ogen heel goed laten spreken.

Deze ga ik nog wel een keer op DVD zien als het zo ver is.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Vergis ik me of is dit een commerciële flop in Nederland?

avatar van andijvie

andijvie

Qua verhaal is de film 1 van velen. Maar de spanning en echtheid die neergezet wordt door de moeder en dochter maken van de film 4 sterren. Ik heb heerlijk genoten van 1,5 uur horror/thriller.

avatar van MrEd

MrEd

Fixi88 schreef:
Had hoge verwachtingen nadat ik de rating hier zag maar wat een tegenvaller. De film is geen moment spannend. Ik schrok geen enkel moment en ik wist de clou van het verhaal al na 40 minuten. Ik wist als snel dat het een volwassen vrouw was gevangen in het lichaam van een kind. De film is van minuut tot minuut voorspelbaar en hij werkt na een zogenaamd verrassend einde toe wat helemaal niet verrassend is. Zeer matige film.

Kan me hier alleen maar bij aansluiten. Wat was er nu spannend in deze film? Daarnaast vond ik het een voorspelbare en clichématige film. Was wel te spreken over de acteerprestaties, wat kan Esther lekker creepy zijn.

Vandaar de 3*

avatar van Fixi88

Fixi88

MrEd schreef:

Vandaar de 3*

Dat hoor ik wel van meer mensen dat ze Esther goed vonden spelen vond het wel meevallen. Ze speelde in ieder geval niet slecht. Maar toch kon dat de film niet redden.