Genre: Mystery / Horror
Speelduur: 110 minuten / 91 minuten (Amerikaanse dvd)
Alternatieve titels: The Horsemen / The Horseman / Horsemen of the Apocalypse
Geregisseerd door: Jonas Åkerlund
Met onder meer: Dennis Quaid, Ziyi Zhang en Clifton Collins Jr.
Plot Horsemen
"Four victims. Four painful secrets."
Terwijl hij rouwt om zijn overleden vrouw, krijgt Aidan Breslin (Dennis Quaid), een rechercheur en forensisch expert, te maken met een reeks bizarre moorden, die geïnspireerd lijken te zijn door de Bijbelse Vier Ruiters van de Apocalyps. Terwijl hij verder graaft om het mysterie te ontrafelen, komt hij tot een schokkende ontdekking...
Aidan Breslin
Father Whiteleather
Sean Breslin
Police Chief Krupa
stephan73
Tweede speelfilm van Akerlund. Ben benieuwd, maar ik twijfel of deze net zo hyperactief wordt als Spun!
engelen
Deze film is nu beschikbaar via de reeds bekende kanalen.
Met Dennis Quaid in de hoofdrol kan het echt niet mis gaan.
Mooie trailer
JacoBaco
Ja ik kreeg gister al de kans om hem te kijken, dus wellicht ga ik hem vanavond alsnog kijken.
aerts007
Ziet er inderdaad degelijk uit, nog even wachten op subs,verdomme!
BESF
Een goede spannende film, met goede realistische shocking screens.
Maar het verhaal heeft me een klein beetje met een verkropping achtergelaten.
Dit kan natuurlijk ook aan mezelf liggen; dat ik het niet helemaal snapte.
Buiten dat heb ik me prima vermaakt.
Goede Thriller / Horror!
4.5 *
Koerok
Redelijk goede en spannende film, maar toch net iets te vorspelbaar.
Een 3,5
MGpower
Lijkt me meer een horror/thriller... waarom staat er hierboven dan drama/mystery?
Matig.
Versie van 90 minuten gezien, dus ergens zijn er wel twintig minuten gesneuveld. Toch benieuwd wat er is weggeknipt.
Verder een filmpje dat sterk het stramien van Se7en volgt. Vooral een politiethrillertje met zogenaamd schokkende crime scenes, typisch hint/clue-stapje-dichter verhaaltje en wat jammerlijk en oninteressante drama scenes tussendoor (vader/politie die z'n gezinnetje verwaarloosd).
Feit dat dit later een kernpunt in het verhaal wordt maakt de film er niet bepaald beter op, het einde is ook één groot zachtgekookt softie gedoe. Erg slap gedaan.
Filmpje dat 15 jaar te laat komt. Zo oogt het ook een beetje, met Åkerlund's verleden in het achterhoofd. 't Was een toffe videoclip geweest in '95, nu verwacht ik visueel meer. Ook de soundtrack is te identiteitsloos en braaf om te overtuigen.
Sfeertje is gelukkig nog aardig en de eerste helft boeit wel. Daarna blijkt toch dat de film te weinig sfeer neerzet en alles wat te pover en makkelijk afgedraaid wordt.
En wie haalt het in hemelsnaam in z'n hoofd om Zhang te casten als kind? Mens is 30
aerts007
Vanavond eens even bekijken. I'll Be Back.
aerts007
Gezien en goedgekeurd,Dennis Quaid speelt sterk.Idd leunt het verhaal een beetje bij Se7en, met een ontknoping dat voor mij niet echt een verassing was. Al bij al een redelijke thriller.
brucecampbell
Fikse tegenvaller!
Quaid speelt met overtuiging, maar de rest laat te wensen over. Geen spanning, de bijrollen die bedroevend slecht zijn en het einde is een enorme afknapper.
ninoboy1
Verhaal valt op zich goed mee, maar zo heb je er veel te veel van...
hannes64
- 1926 berichten
Dit zijn nou mijn soort films................
7even was een ongelooflijk goeie thriller, en natuurlijk....deze kan er nooit in geen opzicht tegen op.
Alleen , de film was goed...Quaid ( altijd achteraan voor een vette blockbuster ................okay , vroeger dan ) speeelt zoals altijd prima.
En ja, op 1 of andere manier pakte de film mij wel.
Een goeie.................3.5
shimai
Erg leuke film, best wel spannend en redelijk verassend!
Heb mij dus kostelijk vermaakt op de bank!
4* van mij gekregen.
engelen
Een mooie spannende thriller, met een verrasende einde.
Dennis Quaid speelt overtuigd. Het verhaal op zich was goed
uitgewerkt. Pas op het laatste weet je hoe alles in elkaar steekt.
Zo hoort een goede film ook zijn.
Teleurstellende thriller, die na een veelbelovend begin al snel afzakt naar een bedenkelijk niveau. Zeer voorspelbaar ook allemaal. Het intrigerende concept verdient een betere uitwerking. De cast is degelijk maar eigenlijk maakt niemand iets bijzonders van zijn/ haar rol. Visueel kan de film ook niet echt boeien; het camerawerk is redelijk maar nergens echt overtuigend. Montage en score zijn ook zeer middelmatig. Niet echt een aanwinst binnen het genre, al met al.
mixmaster
goeie thriller die helaas een slap einde heeft.
lijkt een beetje op seven maar haalt dat niveau nooit.
acteerwerk vond ik goed en camerawerk ook goed.
nogmaals het eind is erg voorspelbaar en slap , jammer.
lampje73
De film neigt inderdaad wat naar 7even, maar een minder succesvol aftreksel. Jammer is dat je de clue al vroeg in de film voelt aankomen waar door het niet echt heel spannend wordt. De sfeer, de beelden en het acteerwerk van Quaid maken er toch een 3,5* film van.
voomzap
Sluit me hier volledig bij aan + de omschrijving drama / mystery klopt volledig. Thriller kun je het amper noemen.
camiel71
Had meer in gezeten....aardige thriller om weg te kijken.
Raffael77
Leuke thriller met een voorspelbaar eind helaas.
Toch aardig gedaan en heeft idd iets van Seven weg.
Toch zit het wel iets anders in elkaar en hij moet het zlefs alleen doen lol.
Prima acteer werk.
Prima Camera werk.
Prima verhaal, maar is wel vaker gedaan.
Een minpuntje is de gore want dat mocht wel iets beter.
vranque
prachtig omschreven door Onderhond. Helemaal niets aan toe te voegen.
tal1b
film begon erg goed, maar vond op 'n gegeven moment wel wat voorspelbaar, in die zin dat het wat traag was van Aidan Breslin (Dennis Quaid), om te beseffen dat er een link zat bij z'n oudste zoon.
Het einde verpestte het, waarom moet er altijd zo'n 'happy end' aanzitten? Het horror aspect maakt veel goed, een 3
De Meester
Goede film, die nooit een topper wordt. Het verhaal zit op zich prima in elkaar, hoewel het einde niet als een complete verrassing komt. Toch is dit een bovengemiddelde thriller.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Savage Innocents
Avontuur, 1960

Blue Bayou
Drama, 2021
hoteldetectiveautopsypolitiemoordseriemoordenaarcrime sceneweeskerkinterrogationbible quotetattoo shop