• 9.373.666 stemmen

Alternatieve titel: The Answer Man

Geregisseerd door: John Hindman

Met onder meer: Jeff Daniels, Lauren Graham en Lou Taylor Pucci

Plot Arlen Faber

"He wrote the book on life's big questions. But the truth is he hasn't got a clue."

Arlen Faber leidt een teruggetrokken bestaan en is de schrijver van de bestseller "God en ik". Vertaald in een honderdtal talen heeft dit boek voor een hele generatie een nieuwe invulling aan spiritualiteit gegeven. Op de vooravond van het twintigjarige jubileum van zijn boek wordt Arlen nog steeds beschouwd als de man die op alles antwoord weet. Zijn leven wordt echter omgegooid wanneer hij Elizabeth en Kris ontmoet. Elizabeth voedt helemaal alleen haar zevenjarige zoontje op en Kris is pas ontslagen uit een afkickkliniek en op zoek naar de zin van het leven. Zowel Elizabeth als Kris rekent er op dat de schrijver uitkomst zal bieden, maar misschien moet Arlen eens en voor altijd toegeven dat zelfs hij niet overal antwoord op heeft...

avatar van Zinema

Prettige romcom.

Vooral vanwege enige originaliteit in het verhaaltje, en een aantal leuke dialogen. Echt goede grappen liggen niet voor handen.

Ondanks de lichte dosis drama slaat de balans nergens naar door en kijkt e.e.a. makkelijk weg. De cast is sterk, en na een ietwat zwalkend begin krijgt de film wat meer vorm.

Goed.

avatar van Antina

Antina

Lief, maar wel wat simpel en voorspelbaar filmpje. Ook vond ik Arlen wat te oud gecast, het had bijna haar vader kunnen zijn en de opa van haar zoontje.. Dat zorgde er toch voor dat ik de romantiek niet erg kon waarderen, kwam wat ongeloofwaardig over.

avatar van de nachtwacht

de nachtwacht

Heb zelden kritiek op Films, maar deze vond ik echt een kutfilm. Als je een film wilt maken over zo'n onderwerp, moet je toch een meerwaarde kunnen brengen.

0,5 sterren, omdat 0 sterren niet mogelijk is.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Leuke film. Heb hem een hele tijd laten liggen, omdat hij hier wat slecht stond aangeschreven.

Ten onrechte. De film is van begin tot eind vermakelijk geweest. De onmogelijke Arlen Faber, die zijn hele leven met een geheim leeft. Hierdoor wordt het een ontzettend vervelende man, en ik mag hem.

Leuke film!

avatar van wolfboy

wolfboy

Een hoogvlieger is deze film zeker niet.

Het wordt nergens in de film echt sensationeel of hilarisch.

Ik kan het geen komische film noemen.

Romantisch is het ook al niet.

The answer man is in alle opzichten gewoon te matig.

De 3 sterren hier is daarom net goed en de 6,4 op IMDB is net teveel.

Door de film te zien weet je waarom.