• 9.377.389 stemmen

Geregisseerd door: Philippe Haïm

Met onder meer: Gérard Lanvin, Vahina Giocante en Simon Abkarian

Gesproken taal: Frans

Plot Secret Défense

Elke dag voeren in Frankrijk terroristische organisaties en inlichtingendiensten een genadeloze oorlog in naam van hun tegengestelde ideologieën. Nochtans leiden de terroristen en de geheime agenten bijna hetzelfde leven. Veroordeeld onder te duiken in een clandestiene wereld zijn de strategen van de manipulatie genoodzaakt dezelfde methoden te gebruiken. Alex en Al Barad zijn er twee van. De een staat aan het hoofd van de spionagedienst en de ander is leider van een terroristisch netwerk. Ze worden met elkaar geconfronteerd en gebruiken daarbij zonder te schromen de ergste wapens.

avatar van gjnt

gjnt

Goede franse film over een vrij actueel onderwerp. Het verhaal gaat snel en er wordt goed geacteerd. Al blijven de personages wel oppervlakkig, Het einde vond ik niet echt geloofwaardig en was wat overdreven, daardoor verloor de film wat van zijn geloofwaardigheid.

De spanning die er in zit wordt langzaam opgebouwd, maar ik heb niet op het puntje van mijn stoel gezeten.

Het is in mijn ogen geen thriller maar meer een spannend drama, zeker omdat het einde eigenlijk geen winnaars opleverd. De moeite waard om een keer gezien te hebben. drie sterren

avatar van Lau1986

Lau1986

Een spannende film over een actueel onderwerk. Ook wel mooi dat er eigenlijk weinig actie momenten in zitten, maar het allemaal toch erg spannend blijft. Het verhaal verder loopt vrij snel door. De muziek in de film zorgt trouwens ook voor extra spanning, die is wat mij betreft wel goed gekozen.

avatar van rats13

rats13

spannende film die blijft boeien tot het einde

de film loopt lekker snel door zodat er geen moment van verveling in zit.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Onderhoudende Franse thriller dat erg doelt op de Arabieren die getraind worden tot zelfmoord terroristen om dan in Parijs een aanslag te plegen, wat hier ook erg goed is neergezet. Voor de rest is het allemaal een vrij standaard conspiracy filmpje met hier en daar een hoop drama, en nog redelijk onderhoudende thrillermomenten. Ook die scene's tussen Alex en zijn moeder zijn erg sterk.

Prima kleine film.