• 9.220.341 stemmen

Geregisseerd door: Laurent Tuel

Met onder meer: Jean Reno, Gaspard Ulliel en Vahina Giocante

Gesproken taal: Duits en Frans

Plot Le Premier Cercle

Luxe Auto's, de Rivièra, zon, voor Milo Malakian is het allemaal decoratie. Voor hem telt alleen zijn familie en zijn clan. Zijn 'directe kring'. Een veilige omgeving, waarin iedereen de regels kent en men gestructureerd kan werken, zonder verrassingen. Milo bereidt één laatste operatie voor, een grote, en daarna is het afgelopen. Dan zal hij de clan overdragen aan zijn zoon Anton. Maar Anton wil dit gewelddadige leven verlaten en zich vestigen met zijn geheime geliefde Elodie, een verpleegster. Een onvermijdelijk conflict tussen vader en zoon is het gevolg.

logo tmdbimage

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Tegenvallend, maar net een voldoende

verhaal is zwak, Jean Reno niet op zijn best zoals hij dat wel is bij the immortal

er had meer in gezeten

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Reno had evenwel 2 weekjes op vakantie kunnen gaan.

avatar van Noodless

Noodless

Een middelmatig misdaadverhaaltje dat al vele voorgangers kent. De misdaad en het conflict tussen vader en zoon weet niet echt te boeien. Ook de personages zijn niet interessant.

Een tegenvallende film ! 4/10

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede film met dito verhaal.

Eigenlijk is een film met Jean Reno, gelijk welk personage hij speelt, altijd wel het bekijken waard.

Ook Gaspard Ulliel is goed in deze film.

Het verhaal, redelijk zei ik dus, is wel voor verbetering vatbaar, maar heb toch wel genoten van deze misdaadfilm.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Jean Reno geboren op 30/07/1948 in Casablanca Morocco en wat heeft deze getalenteerde acteur veel moois op zijn naam staan,zo ook de film Le Premier Cercle (2009) .

Deze film zal mij niet snel vervelen,want naar mijn mening is Jean Reno een diamant in deze

filmproductie en dus een genot om naar te kijken.

avatar van pindakaas2

pindakaas2

2,5

middelmatige film zonder veel aktie en spanning

avatar van erik1677

erik1677

Hmm Jean reno is het enigste goeie wat deze film te bieden heeft.

Voor de rest maar een supersaai gebeuren, op het gave begin na dan.

avatar van Film Pegasus

Frans/Italiaanse film, maar de stijl doet eerder Scandinavisch aan. Mooie shots en een warme sfeer in deze film. Helaas ligt Scandinavië nog te ver van Frankrijk, want de film vergeet wel om ook aandacht aan de personages en het verhaal te schenken. Daardoor is de film niet zo speciaal, ondanks die mooie beelden. De karakters hebben amper uitwerking en ook het verhaal is niet meer dan wat we al veel meer gezien hebben. Mooie film, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van Movsin

Movsin

Doorsnee film uit het gangster-politie-milieu met alle denkbare clichés van het genre.

Jean Reno en Sami Bouajila tillen de film tot de middenmoot. Geen stap verder.

avatar van leatherhead

leatherhead

Jakkie, nee hé. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat dit zo'n Franse, grimmige politie/urban crime thriller zou zijn, maar ik zat er pertinent naast, zo bleek. Ik kreeg een uitermate suf vader-zoon verhaaltje te verduren, dat louter terrein betreed waar zich al honderden regisseurs begeven hebben. Bingokaartje erbij, en clichés afstrepen maar. Tijdens het stupide slotakkoord komt er dan ook nog eens een onvermijdelijke, maar daarom nog niet minder ergerlijke, portie opzichtig sentiment bij kijken, waardoor mijn maag het finaal begaf.

Voor de rest ook niks lovenswaardigs aan dit ding. Zélfs Reno bakte d'r eigenlijk bar weinig van. Je kon het zowat van zijn tronie aflezen dat-ie er maar wat met tegenzin rondbanjerde; waarschijnlijk wist hij ook al dat dit hem niet ging worden. Ulliel vond ik verder maar een degoutant mannetje, de overige acteurs waren ofwel stereotiepen, ofwel ronduit slecht. De actie, in hoeverre aanwezig, was dat evenzeer.

Snel vergeten dit broddelwerk. 1,0*.

avatar van david bohm

david bohm

Doorsnee misdaadfilm, nergens verrassend of interessant.

Het is allemaal vrij degelijk, maar dat is ook eigenlijk het enige positieve.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Tegenvallende misdaadthriller, die als actie op de Blu-ray cover vermeld staat. Daar ben ik dus mooi ingetrapt. Ging er dus al met hele andere verwachtingen in, maar al snel werd me duidelijk dat Le Premier Cercle die verwachtingen niet kon waarmaken. Ondanks dat de knop snel was omgedraaid kon ik eveneens niet bepaald genieten van deze film. Verhaal is matig, de uitwerking tussen vader en zoon is matig, evenals de verboden liefde van de zoon. Het verhaal had best meer spanning en actie mogen bevatten, nu was het toch een vrij trage misdaadthriller.

avatar van Katniss

Katniss

Ik keek voor Gaspard Ulliel, helaas al een jaartje niet meer onder ons.

De film mist diepgang. Het is allemaal erg oppervlakkig. Ik mis bepaalde communicatie tussen bepaalde rollen. Hier was het meer als: het is allemaal zo en thats it.

Maar de beelden van Gaspard zijn wel onbetaalbaar. Een genot om hem te zien, knapste man ooit.