• 9.376.097 stemmen

Geregisseerd door: Laurent Tuel

Met onder meer: Jean Reno, Gaspard Ulliel en Vahina Giocante

Gesproken taal: Duits en Frans

Plot Le Premier Cercle

Luxe Auto's, de Rivièra, zon, voor Milo Malakian is het allemaal decoratie. Voor hem telt alleen zijn familie en zijn clan. Zijn 'directe kring'. Een veilige omgeving, waarin iedereen de regels kent en men gestructureerd kan werken, zonder verrassingen. Milo bereidt één laatste operatie voor, een grote, en daarna is het afgelopen. Dan zal hij de clan overdragen aan zijn zoon Anton. Maar Anton wil dit gewelddadige leven verlaten en zich vestigen met zijn geheime geliefde Elodie, een verpleegster. Een onvermijdelijk conflict tussen vader en zoon is het gevolg.

avatar van el padrino

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

el padrino schreef:

jean reno in een goede rol. goed verhaal. 4

Waarom heeft hij dan maar een 5,2 bij IMDB? Blijkbaar laat de film nog wat te wensen over, lol.

Ik had gehoopt dat het een goede film zal zijn en slecht is hij blijkbaar ook niet, maar wacht nou toch nog wat andere reacties af voor ik hem zou gaan kijken.

avatar van b00ts

b00ts

Goed verhaal, echter niets nieuws. Jammer dat de relatie vader zoon niet verder wordt uitgediept. Gemiste kans. Reno is zoals altijd gewoon goed.

avatar van RickZ

RickZ

Franse misdaadthriller met matige actie en matig verhaal. Met de mooie fransaise Vahina Giocante die deze film ook niet meer kan redden.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

na 15 minuten uitgezet. rommelig verhaal. wist me helaas niet te boeien.

avatar van voomzap

voomzap

na 15 minuten al een oordeel bij een Franse politiefilm? niet erg geloofwaardig.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Lekkere rustige, Franse misdaadfilm. Er is niet veel nieuws onder de zon, maar de beelden zijn mooi. De sfeer is lekker ontspannen en gespannen tegelijk. Het is, zoals hierboven al werd aangegeven, inderdaad een gemiste kans dat de vader/zoon relatie niet verder is uitgediept, net zoals wat er nu precies met zijn vorige zoon en die agent is gebeurd: nu sloeg de actie van Reno in de haven nergens op, omdat Reno constant een zeer sterk personage wegzet die geen domme fouten maakt. Met meer diepgang had mijn waardering hoger geweest.

avatar van MOOIMAN

MOOIMAN

Ik sluit me bij el padrino volledig aan

voor mij een dikke 5

avatar van Wommeltje

Wommeltje

[quote=Waarom heeft hij dan maar een 5,2 bij IMDB? quote]

Lekker belangrijk wat een ander vindt, als ik een film top vind, geef ik een 5, ookal vindt de rest m bagger...

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Redelijk. Vrij doordeweeks verhaaltje. Komt zeer traag op gang maar daarna wel de moeite om te zien. Ik moet wel opmerken dat Jean Reno, zoals zo vaak, de film naar een hoger niveau tilt.

avatar van Betamax

Betamax

Aardige Franse misdaadfilm.

Tikkeltje voorspelbaar maar regelmatig spannend.

avatar van mnrk

mnrk

Leuke Franse misdaadfilm inderdaad.

Het verhaal is wel wat bekend en had ook in Amerika kunnen afspelen maar dat doet niks te kort aan deze film. De actie is ook goed in orde.

Jean Reno speelt weer prima en is altijd goed om naar te kijken.

avatar van joko16

joko16

Goede gemaakte film waarin Jean Reno weer een prima rol neerzet.

Reno speelt een medogenloze franse Godfather met een afvallige want verliefde zoon.

Geen "ram-bam film" gelukkig, maar redelijk ingetogen voor dit genre.

Zeker een aanrader!

avatar van pardalis

pardalis

Reno speelt zoals gewoonlijk goed !

Leuk onderhoudend en een goed einde.

Niet tegenstaande dat het een Franse film is die meestal nogal volgepraat wordt, kan ik dit niet zeggen van deze film

Een aanrader voor wie van dit genre houdt !

avatar van yeyo

yeyo

Le Premier Cercle is een behoorlijk oninteressante prent die structuur en opbouw mist. De film bevat enkele boeiende stukken en is zeker niet amateuristisch of storend, maar o zo onbenullig en weinig memorabel. Ik vond het ook zeer teleurstellend dat Jean Reno opvallend minder in beeld komt dan die verwaande 'fancypants' van een Gaspard Ulliel.

avatar van evervaet

evervaet

Goede film met Jean Reno. Die 5.1 van IMDB snap ik niet. Ik vind het een boeiend verhaal, waarbij de spanning er goed in zit. Verder goede acties, mooie locaties, goed acteerwerk en een verrassend einde.

avatar van APPEL68

APPEL68

Tja,

Niet zo'n hoog cijfer van mij, vanwege het overall verhaal.

Wel was het wat realistischer dan het vergelijkbaar zou zijn geweest van Amerikaans makelij

avatar van Toontje35

Toontje35

Aardige film. Mooie beelden, Reno is prima

Maar het verhaal is zeer dunnetjes. En dat maakt de film nauwelijks interessant

avatar van mnvisser

mnvisser

Vind het een mooie film, goed verhaal.

avatar van bollepeer

bollepeer

erg standaard verhaal, matig acteerwerk, maar verder gewoon vermakelijk voor een avond als je niks te doen heb

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Bepaald geen hoogvlieger, deze film. Slecht acteerwerk, velen lijken die Jean Reno hoog te hebben zitten. Maar ik dit is al de tweede film die ik van hem zie, hij ziet er een beetje onnozel uit. Wat is er nu zo goed aan die vent? Het enige wat ik kon waarderen waren de locaties waar de film geschoten is. Deze film is niet beter dan een aflevering van een middelmatige serie. Eerder slechter. Ik heb de gok genomen deze film te gaan kijken ondanks de lage score, achteraf kan ik zeggen dat ik zelfs die nog aan de hoge kant vond.

avatar van witboek

witboek

Heeft mij niet bekoord.

avatar van Veni Vidi Film

Veni Vidi Film

Het begin is aardig -leuk met Reno als "Godfather"- maar vergeleken bij een film als Heat zitten hier toch teveel knulligheden in.

Het einde is heel erg slap, terwijl daar juist zoveel van te maken viel, een anti climax dus.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was wel weer een aardig Frans misdaad filmpje die ook in de Godfather toer moest. Jean Reno doet het hierin nu ook best goed, alleen zie ik hem liever met baard. Verder is alles lekker rustig en kijkt de film ook lekker weg. Ook hier en daar natuurlijk weer typische Franse actiescenes (alles moet weer lekker extreem naderhand) Ook de locaties waren goed te doen.

Was vermakelijk.

avatar van scorsese

Aardige misdaadfilm over een criminele vader en zoon waarvan de zoon uit het wereldje wil stappen. Het verhaal is wat aan de dunne kant en de personages eendimensionaal. Zeker geen slechte film, maar er is werkelijk niks unieks of nieuws te ontdekken hier. Een wat betere opbouw en vooral wat uitdieping van de personages hadden de film geen kwaad gedaan. Het acteerwerk is in orde en de film heeft ook een aangenaam tempo. Nog net een 3.0.

avatar van thuisteler

thuisteler

Goede misdaad fim met weer een voortreffelijke rol van Reno

avatar van Rodger

Rodger

Prima film, alleen wat traag, maar dat heeft ook zijn charme bij deze film.

3.**

avatar van Zinema

Vele voorgangers.

Reno lijkt geknipt voor de rol van maffiabaas die zijn zoon, ondanks diens eigen mening, sowieso als opvolger wil. De personages bieden echter weinig interessants en ook qua misdaden valt het allemaal een beetje tegen. De film voelt vooral aan als een overbodige en clichématige herhalingsoefening van vele andere voorgangers.

Redelijk.

avatar van adso