• 9.373.068 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Norbert Keil

Met onder meer: Rebecca Forsythe, Lucie Aron en Barbara Crampton

Plot Replace

Kira lijdt aan een vreemde ziekte die haar ongelooflijk snel doet verouderen. Wanneer haar leven al verloren lijkt te zijn, komt Kira erachter dat ze haar huid op mysterieuze kunnen laten vervangen door de huid van andere mensen. Opeens is er voor de ijdele vrouw nog steeds hoop om haar jeugdige schoonheid te behouden. Maar tot welke prijs?

Sophia Demeraux

Dr. Assistant

Security Guard #1

avatar van tattoobob

tattoobob

Klinkt aardig....ik zal hem zeker eens een kans geven.

avatar van Daan258

Daan258

Doet me een beetje denken aan de film Contracted

avatar van Corcicus

Corcicus

Veelbelovend.

Boeiend.

Keil regisseert, maar de meeste mensen zullen het meest opkijken van co-writer Richard Stanley. Toch een cultfiguur. Geen idee hoe de twee elkaar gevonden hebben, sowieso heeft dit project een nogal rare aanloop genomen (een coproductie tussen Canada en Duitsland is ook niet meteen de normaalste keuze).

Maar Keil doet het goed. Een film die een mooie mix brengt van horror en sci-fi, zonder daarbij één van de genres echt te verwaarlozen. Tel daarbij een degelijk mysterieus verhaaltje en je hebt een film die makkelijk een hele speelduur kan boeien.

Toch weet deze Replace vooral visueel te overtuigen, met veel aandacht voor kleur en lichtspel. Gave decors ook, jammer genoeg dat de film verder wel wat kleine steekjes laat vallen. Camerawerk en editing hadden iets strakker gemogen, zo ook de soundtrack. Slecht is het zeker niet, maar het haalt niet het niveau om van deze film een klein meesterwerkje te maken. Ook het acteerwerk is niet altijd even zuiver, maar da's dan nog het minste. Tel daarbij het nogal oubollig ogende futuristische kliniekje en Keil mist zijn doel op een paar haartjes.

Wat niet wegneemt dat het verder wel een erg leuk tussendoortje is. Veel goeds gezien, maar net iets teveel kleine foutjes.

avatar van Rickyman

Rickyman

Aardig filmpje inderdaad, zo zie ik ze ook wel graag...

Het oogt allemaal zeer sfeervol en ondersteund door een lekkere sound, zat het verrassend goed inelkaar. Verhaal verloopt rustig en bleef goed boeien, maar naar het einde toe leek het toch wat langdradig te worden. Dat was een beetje jammer, maar toch...

Een fijn sf/body-horror/thriller met een klassiek stijltje.

avatar van Noodless

Noodless

Vond er niet zo veel aan. Verhaal wist me niet te boeien en spannend was het allerminst.

Wel sfeervol gebracht, maar een film die ik morgen al vergeten ben. 4/10

avatar van joolstein

joolstein

Engelstalige film van de Duitse filmmaker Norbert Keil, die als Body Horror verwijst naar mensen die fysieke transformaties ondergaan, er zeker onder kan vallen! Maar de echt interessante naam is hier natuurlijk die van co-scenarist Richard Stanley, niemand minder dan de cultregisseur en -schrijver van Hardware (1990) en Colour Out of Space (2019). Dit Bathory-achtig verhaal gaat over een mooie jonge vrouw, Kira Mabon (Rebecca Forsythe ,dochter van William Forsythe) die lijdt aan een ziekte die haar huid snel veroudert en hoewel de dokter haar medicijnen voorschrijft, werken zelf-gedane huidtransplantaties beter. Er zijn dan ook enkele fijne schokkende scènes die onmiskenbaar effectief werken en er is in koelbloedige rol als de wetenschapper, een actrice die al jaren in het genre voorkomt. Het begint wat duister en vreemd, maar het mysterie wordt behoorlijk goed uitgewerkt met een heerlijke vermenging van seks en geweld. Het is zeer kundig gefilmd, bezit een mooie ​​eigen stijl en is een lust voor het oog.