Genre: Western / Komedie
Geregisseerd door: James Huth
Met onder meer: Jean Dujardin, Melvil Poupaud en Sylvie Testud
Gesproken taal: Frans
Plot Lucky Luke
Cowboy Lucky Luke moet in opdracht van de president vrede brengen in Daisy Town, waar hij zelf is opgegroeid. Daisy Town wordt, in tegenstelling tot vroeger, nu bewoond door bandieten en schurken als Billy the Kid. De thuiskomst van Lucky Luke brengt bij hem verschillende herinneringen uit het verleden terug.
Lucky Luke
Le gouverneur
President
Luke's Father
Waackx
haat deze film over lucky luke de strip fighuur je weetwel die met de daltons en zijn hond rataplan
Het is niet zijn hond, ja ik weet dat ik het aan muggenziften ben.
Maar Rataplan was eigendom van de staatsgevangenis en, of hij moest mee met LL of hij ging uit zichzelf mee met LL (vaak met tegenzin van LL).
simonvinkie
Nog steeds staat er zo'n achterlijk lage score op IMDB. Deze film verdient veel beter!
Waackx
Ja dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven aangezien mensen buiten (West)-Europa de strip niet of nauwelijks kennen.
Ofwel werd de film iets stijl Blueberry, ofwel Asterix. Twee aanpakken die me niet zouden liggen. Lucky Luke is gelukkig beter dan dat en kan een perfect mengeling vinden tussen een eigen filmversie met veel actie en humor en anderzijds een visueel kader dat aansluit aan de strips. Over het algemeen leuke figuren die perfect passen in het geheel. Maar er is toch aandacht voor voldoende spanning en drama voor wie minder met de strips vertrouwd is. En wonderbaarlijk een film zonder clichématig de Daltons boven te halen. Een aanrader!
breedbeeld
Hele aardige film . Het Frans wende snel ook doordat het in een Franse stijl is gemaakt , weet niet hoe ik de stijl zou moeten noemen maar herkenbaar voor mij.
Heb met plezier gekeken en Luke is uitstekend gecast en op dreef.De stripstijl is overal in terug te zien en de kleding van Luke komt zeer autentiek over. Heb regelmatig kunnen lachen.
Boven gemiddeld.
RickZ
Franse westernkomedie met leuke grappen en goed verhaal a la de strip. Die lok van Jean Dujardin is net echt. Vermakelijk!
dave
On a du boulots, Lulu!
Ik heb zowat elk stripverhaal gelezen van de man die sneller schiet dan zijn schaduw. In het Nederlands weliswaar. Het maken van een soort live-action huldebetoon wekte dan ook mijn interesse. Vooral het vergelijken van de (Franse) acteurs met de verschillende getekende personages leek wel leuk, al waren de verwachtingen van de film zelf allesbehalve hooggespannen.
Achteraf bekeken sloeg ik de bal slechts deels mis, want de gelijkenissen zijn enigszins opvallend, en dat in positieve zin. Zo zet Dujardin met veel brio de rol van Lucky Luke neer. Beetje jammer van zijn ongeschoren smikkel, maar al de rest komt aardig in de buurt. De zwarte haarlok en zijn ietwat smalle gestalte waren alleszins voldoende. Verder komen werkelijk allerlei nevenpersonages tevoorschijn. Hun rol stelt meestal weinig voor en dient simpelweg als referentie naar de strip. Zeer merkwaardig is aldus het feit dat de welbekende Daltons nergens te bespeuren zijn. Wellicht te moeilijk uitvoerbaar in de praktijk. Of er zou in Frankrijk ergens een eeneiige vierling moeten rondlopen waarvan elk lid op de koop toe nog onderling 15 centimeter in lengte verschilt. Afgezien van deze kleine teleurstelling is de rest wel degelijk passend. Jesse James, Billy the Kid en Calamity Jane zien er treffend uit. Persoonlijk vond ik Billy zelfs een smaakmaker.
Het verhaal is aan de andere kant een totale grap. Akkoord, het eerste halfuur is kostelijk en het einde is eigenlijk redelijk geweldig in meerdere opzichten, maar uiteindelijk kijk je naar een heleboel belachelijke en verre van serieuze gebeurtenissen. De latere samenwerking van Luke met Billy en Jesse is bijvoorbeeld vlakaf absurd te noemen, daar ze hem nog geen tien minuten eerder naar het leven stonden. Je stelt je vaak vragen, terwijl het antwoord er in feite niet eens toe doet. Daarnaast is het middenstuk flauw en vertraagt het de achtbaanrit. Gelukkig wordt de draad nadien terug opgepikt, maar ze hadden zeker en vast wat snoeiwerk mogen verrichten.
De omgevingen zien er evenwel prachtig uit en worden zeer stijlvol in beeld gebracht. De regisseur schudde een karrenvracht aan visuele foefjes uit zijn mouw om de talrijke westernclichés zoveel mogelijk eer aan te doen. Het eerder vermeldde einde was absoluut indrukwekkend, dankzij een fraai ontworpen gebouw. In geringe mate was zelfs de handtekening van een Italiaanse Western aanwezig.
Enfin, als je de ongerijmde aard van het vertelsel goedkeurt, valt deze verfilming best mee. Geen hilariteit alom, maar een aangename snack. Overigens doodzonde dat Jolly Jumper niet meer gesproken tekst had. Hij heeft me bijna doen brullen van het lachen.
3,00 (3,25)
simonvinkie
Je bent niet de enige.
BS
Ik kan het eigenlijk niet mooier schrijven dat dave al gedaan heeft. Toch geef ik hem een half puntje meer. De stijl en zeker ook de humor stonden mij erg aan.
Niet de beste, en in het frans ( ik kan geen frans ) maar zeker een verfilming die de "actie", het avontuur, de stijl en zeker de humor meegenomen heeft.
Das knap.
Heerlijke wegkijker.
Muyo
Ondanks wat kleine ongeloofwaardigheid een redelijk goede film moet ik zeggen.
Sowieso het oude 'Lucky Luke' vond ik vroeger altijd al heerlijk om naar te kijken.
Daarom viel ook deze remake mij erg goed.
Er was wel wat overdrevenheid aanwezig, maar hier stoorde ik mij niet aan.
De opbouw was goed, de personages uiteraard herkenbaar en de actie verveelde ook geen moment.
Sommige special effecten zagen er zelfs behoorlijk goed uit.
Voor de liefhebber zeker een aanrader !
Goede film voor 3,5 ster.
_Casper_
Ik heb zelf de oude lucky luke film niet gezien,dus daar kan ik deze film niet mee vergelijken. Ik heb we zowat alle strips gelezen, en had zon soort verhaal verwacht maar dat was het niet. Ik vond de film weinig weg hebben van lucky luke. Het was meer een western die zichzelf niet heel serieus nam en waar je afen toe gewoon lekker mee kon lachen.
Film kijkt wel lekker weg en ik heb me er wel mee vermaakt. Als je geen lucky luke film maar gewoon een grappige western zoekt is dit toch zeker wel leuk een keer gezien te hebben!
Alleen als je van flauwe humor houdt en als je een western hater bent, wat een mislukking.....
_Moonwalker
Vond deze film echt awesome. Goed geacteerd, melige scénes, goed uitgewerkt verhaal en mooie acties.
Het was in ieder geval meer dan ik had verwacht.
_Moonwalker
Absoluut mee eens!
movie acteurs
Ik had hoge verwachtingen, maar ik schrok al een beetje toen ik die opening zag.
Was bijna bang dat dit net zoiets werd als Dalton, Les (2004). maar dat viel gelukkig nog wel mee. Echter het kwam ook wel aardig in de buurt.
Vroeger ook als kind heb ik al de stripboeken van deze held verslonden. Zelfs nu als ik er even trek in heb, pak ik er nog een uit de kast . Maar deze film komt gewoon overduidelijk niet in de buurt van de strips. Elk vakje die je bekeek waren kleurrijk en vol. Dit is een nogal sombere poging, absoluut mislukt. Ook de sfeer uit de strips is hier nergens te bekennen. Jean Dujardin zet een saaie Lucky luke neer. Hij is wel wat beter dan Terence Hill. Maar ook hij heeft veel te weinig weg van onze Belgische/Franse stripheld. Het is natuurlijk behoorlijk moeilijk om iemand te casten die er echt uit ziet als Luke, maar het had toch beter gekund dan dit.
Het positieve van deze film is de wat flauwe humor die soms ook in de strips van Morris + de korte tekenfilmpjes herkenbaar zijn. Vooral met de pratende Jolly Jumper kwam er toch een glimlach op mijn gezicht. Ook de sets komen (redelijk) in de buurt van de strips/tekenfilmpjes. Het script is aardig geschreven, maar komt ook niet in de schaduw van de overige originelen verhalen.
Met een 2,0 ben ik toch wat te gul maar er viel toch wat te beleven.
pim-klaver
ben gek op franse komedie met als topfilm heb echt gelachen
Bienvenue chez les Ch'tis
aanradertje
Brix
- 19680 berichten
Hopelijk binnenkort ook hier op DVD?
In Duitsland inmiddels al uitgebracht op DVD zag ik.
Filmkriebel
Je wacht er al 2 jaar op Brix. Frans leren was blijkbaar een vluggere oplossing geweest dan op een DVD release te wachten
Brix
- 19680 berichten
Mijn Frans is zo slecht nog niet, maar ik wil toch die versie met Ned. subs.
Als ik hem om de een-of- andere reden later weer kwijt wil zijn er wellicht gegadigden te vinden.
Voor een Franstalige versie is die kans maar heel klein.
jeffje83
Voor alle fans, goed nieuws. De DVD en Blu-Ray versie zullen vanaf 27 september verkrijgbaar zijn in NL. Hij zal worden uitgebracht in de originele Franse versie met NL ondertiteling en als extra ook een Nederlands gesproken versie.
MovieHolic
erg komische film! Heeft zijn ups en downs maar al met al erg vermakelijk!
Meneer Bungel
Voor fans van de stripfiguur (waartoe ik niet behoor) zal dit heel zeker een groot festijn zijn.
Filmkriebel
En toch zou je het eens een kans moeten geven... het is wel een love it or hate it geval.
Ik kan me wel voorstellen dat een Lucky Luke-fan veel van de sfeer uit de strips zal terugvinden en deze herkenbaarheid kan op zich ook al voldoening geven; op dat vlak hebben de makers flink hun best gedaan daar blijf ik bij. Maar ik begrijp je opmerking wel. Voor striphelden vind ik ook animatie beter de tekenwereld benaderen.
Meneer Bungel
Als ik de poster zie, heb ik voorlopig wel genoeg geprobeerd. Ik vind de (herinnering aan de) strips er te leuk voor, al heb ik ze in jaren niet gelezen.
Humphrey
Te karikaturaal en te bombastisch. Het is een gemiste kans. De film beantwoordt niet aan de stijl van de Belgische striptekenaar Morris. Voor wie de strips van Lucky Luke door en door kent, is deze film een tegenvaller. Jean Dujardin is geen karakter weergave van de stripfiguur Lucky Luke. 2*.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen