• 9.372.513 stemmen

Met onder meer: Paolo Gozlino, Claudie Lange en Ivano Staccioli

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Duits

Plot Flashman

"Batman in red tights"

Londen. Een professor heeft een onzichtbaarheidsformule bedacht en wordt vermoord door een bende. De bende besluit om met deze formule een bank te overvallen. Een bank waar John Smith werkt, eigenlijk Flashman. Na de overval wordt John Smith hiervan beschuldigd en gaat hij achter de overvallers aan. Hij weet de buit te retourneren, maar de bende heeft al een ander doel voor ogen: een rijke sjeik. Kan Flashman dit tegengaan?

avatar van stephan73

stephan73

Batman, Superman en Spiderman. Amerika zit vol met superhelden. Maar wat veel mensen niet weten is dat ook in Groot-Brittanië een superheld zit. Een superheld met de naam Flashman. Eigenlijk is de echte naam van Flashman, Lord Burman, een excentrieke rijke Lord die in strakke maillots en een masker de wereld wil redden van het kwaad. Gelukkig voor hem valt alles nog wel te overzien, alhoewel?

Een bende die zich onzichtbaar kan maken en een andere valsmuntersbende, die alleen uit vrouwen bestaat. Van die laatste ziet Flashman niet veel terug, alleen de leidster van die bende sluit zich aan bij de bende onzichtbare.

Flashman is een heerlijke Italiaanse pulpfilm, zoals er zoveel werden gemaakt in de jaren '60. Vol met hippe muziek en een mod-sfeertje om je vingers bij af te likken. Tevens zijn (bijna) alle decors van karton en alle ontploffingen gedaan met miniaturen. Maar toch werkt dit, ik had namelijk geen film met een groot budget verwacht.

Geef mij uiteindelijk maar liever dit soort superheldenfilms, dan de gelikte big-budget rommel van vandaag de dag!