• 9.371.563 stemmen

Yi Ban Hai Shui, Yi Ban Huo Yan (2008)

Alternatieve titels: Ocean Flame / 一半海水一半火焰

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Liu Fendou

Met onder meer: Monica Mok en Simon Yam

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot Yi Ban Hai Shui, Yi Ban Huo Yan

Recent ontslagen uit de gevangenis, herleeft de schaamteloze afperser Yao zijn levensverhaal waarin hij serveerster Li Chuan ontmoet en verliefd op haar wordt. Daarna trekt hij haar uit haar gewone leventje en neemt haar mee in zijn criminele wereld. Na verloop van tijd maakt de romantiek plaats voor jaloezie en hebben Yao's acties fatale gevolgen.

Wang Yao

Zheng Zhong

Third Brother

Third Brother's assistant

Yao's Blackmailed Victim

Li Chuan's brother

avatar van Fransman

Fransman

Geldt als een bejubeld meesterwerk. Maar na een kwartier was ik die tronie van Fan Liao zo zat dat ik wist: dit is geen film voor mij. Een dag later het vervolg geprobeerd en heb toen toch wel geboeid zitten kijken naar deze ongemakkelijke lovestory van twee mensen die elkaar aantrekken en afstoten en elkaar uiteindelijk vernietigen. De fotografie/camerawerk is afwisselend lelijk en prachtig. je verwacht zo'n film niet uit Hongkong, eerder uit Japan of Korea. Lastig te beoordelen. Toch wel bovengemiddeld.