• 9.373.024 stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Gregory La Cava

Met onder meer: Constance Bennett, Joel McCrea en John Halliday

Plot Bed of Roses

"The girl who took a shortcut down the primrose path!"

De ex-prostituees Lorry Evans en Minnie worden uit de gevangenis ontslagen. Beiden willen van af nu een goed leven en denken dat te vinden bij rijke mannen. Op een dag ontmoet Lorry Dan, de eigenaar van een katoenboot, waar ze verliefd op wordt. Lorry moet kiezen tussen het leven op een binnenschip met haar geliefde, met het risico dat hij achter haar verleden komt, of de maîtresse blijven van de rijke Stephen Paige.

Stephen Paige

Father Doran

River Boat Captain Scroggins (onvermeld)

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Constance Bennet en Pert Kelton spelen twee prosituees in deze pre-code film die behoorlijk gewaagd was,zeker voor 1933.

Ze komen net uit de gevangenis en gaan op zoek naar rijke mannen.

Lorry (Bennett) vindt haar rijke minnaar,maar dan wordt ze verliefd op de schipper Dan (Joel McCrea)

Iedereen is goed,maar Pert Kelton (Minnie) als een soort van imitatie van Mae West steelt de show met haar uitspraken.

Constance Bennett was in 1933 de best betaalde Hollywood-actrice.Ik vind haar erg goed.

En ze is erg mooi.

John Halliday(het lijkt wel of hij in alle jaren 30 films te zien is) is ook erg goed als Bennett's rijke minnaar.

Wie geinteresseerd is in de zogenaamde "pre-code-films"mag deze film niet missen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik ben het met Dutchfan eens dat Constance Bennett niet alleen een mooie vrouw is, maar ook een uitstekende actrice. Vreemd genoeg is daar weinig van te zien in de vier films, die zij gemaakt heeft met Joel McCrea. Die stond begin jaren ’30 nog aan het begin van zijn carrière en was nog ver verwijderd van de ster die hij later zou worden.

Net als in The Common Law (1931) verlaat Bennett een rijke minnaar voor een onzekere relatie met een veel jongere man. Niet slecht, maar in de pre-Hays periode (vóór 1934) zijn tientallen mooiere films gemaakt. En zowel Bennett als McCrea hebben betere films op hun conto staan.