• 9.138.146 stemmen

Geregisseerd door: William A. Wellman

Met onder meer: Carole Lombard, Fredric March en Walter Connolly

Plot Nothing Sacred

"SEE THE BIG FIGHT!"

In New York is niets heilig, iedereen bedondert elkaar. Als journalist Wally Cook (Fredric March) voor de Morning Star de dodelijke ziekte van Hazel Flagg (Carole Lombard), een patiënt met radiumvergiftiging, wil uitbuiten, is hij alles behalve welkom in haar geboortestad in Warsaw, Vermont. Hij vindt haar en neemt haar mee naar New York. Zij heeft echter allang gehoord gekregen dat ze niets mankeert...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Wallace "Wally" Cook

avatar van gotti

7:00 is toch net iets te vroeg voor mij

Nog maar 4 uur. Kan je net zo ged opblijven

IamBernie

Dan val ik ongetwijfeld in slaap tijdens de film, of hij nou goed is of niet, hehe

avatar van EmDee

EmDee

Wat is dat @!#* voor een tijdstip om een film uit te zenden. Moet nodig naar bed om morgen kaarten voor Springsteen te bemachtigen.

IamBernie

eh het was maar een grapje... het was toch gewoon een invoerfoutje... toch ?

avatar van gotti

Geloof ik niet hoor. SBS heeft wel vaker van die rare tijden om films uit te zenden.

avatar van neo

neo

iedere week is er om dat belachelijke tijdstip een oude goeie film op tv.maar gelukkig is de videorecorder er nog.

avatar van Monsieur Psycho

Monsieur Psycho

Ik heb 'm ook gemist Ik wou het opnemen en dan op een betere tijdstip kijken!

avatar van BBarbie

BBarbie

Gerestaureerde versie verschijnt in december 2011 op Blu-Ray.

avatar van BBarbie

BBarbie

Kolderieke satire. Het schitterende scenario (van alleskunner Ben Hecht) en het enthousiaste acteerwerk van de kanjers Carole Lombard en Fredric March, die alle remmen losgooien, zorgen voor vijf kwartier uitbundig plezier. Ook de bijrollen dragen daaraan hun steentje bij, alsmede de speelse regie van William Wellman.

Lachen, gieren, brullen!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Met Kerst ergens midden in de nacht op TV, deze goedheiligman komt daarvoor zijn bedje uit...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro schreef:

En zo geschiedde.

Aangenaam verrast dat het een kleurenfilm betrof. Ik zal -naast enkele inkleuringen- niet veel oudere kleurenfilms hebben gezien.

Vond het begin heel sterk. Fredric March die me nooit zo opvalt (of kan iemand een berichtje van mij vinden dat ik dat eerdere beweerde? - ik twijfel) vond ik goed, erg goed zelfs. Het begin is wervelend, amusant, snel en snedig. De scène dat March wordt teruggeplaatst naar de overlijdensadverstenties afdeling combineert oude slapstick stijl met nieuwe dingen. Het is de tijd dat Hawks met screwball op de proppen kwam, dus schakelen we daarna snel naar een kibbelend duo, ditmaal is dat koppel March/Lombard (maar niet voordat we ook nog worden getrakteerd op aerial shots van New York). Lombard vond ik wat minder eigenlijk.

Het uitgangspunt is wat te mager om de film te dragen, ook al is-ie kort. Het einde is wat afgeraffeld, dat merk je toch vaker bij dergelijke films. ook vroege Sturges heeft dat wel eens. Alsof ze inspiratie tekort kwamen of dat er simpelweg geen punch te bedenken is die meer impact heeft dan de gekkidgheid die eraan vooraf gaat.

Oplettend kijkers zien Hattie McDaniel - eerste zwarte Oscarwinnares voor Gone With the Wind twee jaar later - als de vrouw van de sultan in de eerste paar minuten opdraven.

avatar van Dk2008

Dk2008

Die heel oude films ik hou er echt niet van behalve als er muziek in zit en/of met een favoriete acteur/actrice en met wat uitzonderingen.

Carole Lombard was toen al een Hollywood legende, later getrouwd met Clark Gable en overleden bij een vliegtuigongeluk in 1942. Het is dat hij in kleur is, voor die tijd nog bijzonder want zoveel films in kleur waren er destijds niet, van Selznick pictures wel vaker gezien, The Adventures of Tom Sawyer (1938), The Garden of Allah (1936), Gone with the Wind (1939) en hij is vrij kort. Voor als je opziet tegen zwartwit-films. In het midden zit een gewaagde scène en een vrouw een trap voor haar kont geven. Dat kon toen zeker nog. Maar dat is het eigenlijk. 2.0

avatar van Flavio

Flavio

Show them the finger babe!

Het gebeurt niet vaak dat een goed en simpel idee zo effectief wordt uitgewerkt en zo knap op het scherm wordt over gebracht. Het scenario, de pacing, de regie, het acteerwerk, alles is top-notch. Een opvallend sterke hoofdrol van Lombard die over veel komisch talent beschikt. De meeste bijrollen zijn ook geslaagd, van "Oliver Stone" tot de fotograaf. Lang geleden dat ik van begin tot einde met zo'n grote grijns een film heb gekeken. Topper in het genre.