• 9.381.092 stemmen

Strangers May Kiss (1931)

Drama / Romantiek | 81 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: George Fitzmaurice

Met onder meer: Norma Shearer, Robert Montgomery en Neil Hamilton

Plot Strangers May Kiss

"Another Great Role - Another Blazing Triumph for the Winner of the 1930 Best Performance Award"

Lisbeth Corbin is een moderne vrouw uit Boston, die denkt dat het huwelijk iets ouderwets is. Ze heeft twee mannen in haar leven: Steve, die met haar trouwen wil en Alan Harlow, die graag wil dat zij met hem mee gaat op reis. Ondanks alle waarschuwingen van haar vrienden en familie gaat Lisbeth met Alan mee naar Mexico, waar ze gelukkig is. Totdat ze erachter komt dat hij een vrouw in Parijs heeft en dat hij vertrekt voor zijn volgende project zonder haar mee te nemen. De teleurgestelde Lisbeth brengt nog een paar jaar in Europa door, waar ze haar tijd vult met een druk nachtleven. Haar losbandige leven leidt tot roddels en maakt haar ook niet erg gelukkig.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Na het enorme succes van de film "The Divorcee",waarvoor ze een oscar won,kwam MGM met deze film voor Norma Shearer:"Strangers may kiss".

Net als "The Divorcee" was dit een verfilming van een boek van de schrijfster Ursula Parrott.

Net als in "The divorcee"speelt Norma weer een vrouw,die na een teleurstelling in de liefde,de bloemetjes buiten zet en het niet zo nauw neemt met de normen en waarden uit die tijd.

Later komt ze natuurlijk tot inkeer.

Deze film was,net als'" The Divorcee" een enorm succes.

Norma Shearer is een echte ster,ze schittert echt in deze film.

Het onderwerp:een vrouw die verschillende sexuele contacten heeft ,is anno 2008 niet meer zo schokkend als in 1931.

Daardoor komt de film oudbollig over en kan van dit museumstuk alleen nog maar genoten worden door de echte die-hard fans van de klassieke film.

En aangezien ik daar 1 van ben,heb ik er toch van genoten...