• 9.372.314 stemmen

Yoroi: Samurai Zonbi (2008)

Actie / Horror | 91 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titels: Samurai Zombie / 鎧 サムライゾンビ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tak Sakaguchi

Met onder meer: Mitsuru Fukikoshi en Nana Natsume

Gesproken taal: Japans

Plot Yoroi: Samurai Zonbi

Een man bedreigt een familie op reis met een pistool op een verlaten bergweggetje. Op het moment suprême verschijnt er een koppel uit het niets, vermoordt de man en verdwijnt weer. Vlak daarna komt er een gekke oude vrouw die ze waarschuwt voor de dood. De bange familie ziet een strijd tegen een stel zombie-samoerai, die verrezen zijn uit hun graf, tegemoet.

avatar van Knisper

Knisper

Screenplay van Ryûhei Kitamura.

avatar van Nomak

Nomak

Ben ik nu gek geworden of zag ik deze net bij de nieuwste toevoegingen toegevoegd worden door Stephan73?

Lijkt me trouwens een interessante film.

avatar van Vascago

Vascago

Lijkt me heerlijke onzin

Tak Sakaguchi.

Een film geregisseerd is een film niet geacteerd, en in zijn geval is dat eigenlijk een gemis. Hij doet het niet slecht, al valt hier ook weer op dat hij eigenlijk onderdoet voor z'n genregenoten.

Onmiskenbaar de hand van Kitamura in deze film. Screenplay zal best, maar Sakaguchi remaket gewoon Versus (en een beetje Heat After Dark). Personages worden bijna letterlijk overgenomen, de setting komt wel erg bekend voor en het overdreven horror gebeuren is absoluut ook weer paraat. Bloedfonteinen spoten nog nooit zo hoog (al is het niet zo rijkelijk als in andere films).

Toch kan je er moeilijk om heen dat Sakaguchi als regisseur wat tekort schiet, en bijvoorbeeld nooit een Kitamura zal kunnen bijbenen. De hele setup start wat traag en het eerste half uur is daarom ook wat saai.

Visueel is het allemaal wat minder, pas het laatste half uur komt de film pas echt op gang en begint het allemaal eindelijk wat leuk, lollig en cheesy-fun te worden. Doet soms zelfs wat aan de HK horror van de vroege jaren '90 denken (visueel dan).

Er zitten aardig wat leuke personages in, de gore is vooral grappig en over-the-top (al weet Sakaguchi ook daar nooit het niveau van de huidige generatie Japanese gore-trash te halen), maar om echt goed te zijn komt het allemaal net iets te laat. Het eerste deel is niet bepaald vervelend, maar brengt gewoon niet echt wat je zou verwachten.

Op zich een leuk tussendoortje, duurt niet lang en eens op gang gemogen is het erg vermakelijk, maar dit is al beter gedaan. Doet wel hunkeren naar een nieuwe Kitamura. Met Sakaguchi weer in de hoofdrol graag!

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuk tussendoortje maar komt nogal langzaam op gang.

Het begin wanneer het gezin in aanraking komt met het stelletje is te traag. Het is niet vervelend, maar wel te langdradig. Yoroi komt pas echt op gang wanneer hij over de helft is, maar toen was ik ondertussen al een beetje lam geworden.

Wanneer de Samurai Zombies komen valt er pas echt te genieten van wat smerige kills en een paar mooie, hoogspuitende bloedfonteinen. De cast is ook niet onaardig. Sakaguchi deed het niet slecht, maar het leukst vond ik Yabe, die in Crows Zero zo'n hilarische rol had. Vond het kleine jochie, vooral de scene op het laatst, best sterk acteren. Zit ook aardig veel humor in deze film, paar keer goed kunnen lachen.

Het is allemaal niet nieuw, maar fans van een Zombie Self-Defense Force zullen hier geen buil aan vallen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zeker leuk

Zelfs wel iets meer dan dat. Vond 't visueel zeker te pruimen, ook de wat tragere opbouw vond ik wel op z'n plaats. De komst van de Samurai Zombies wordt zo alleen maar leuker. Laatste half uur is lekker sfeervol, de hele film is verder erg funny en zo fout als 't maar kan.

Druipende, schuimbekkende samurai zombies die hoofden het liefst los van het lichaam zien, en daar graag eigenhandig voor zorgen. Brengt enkele leuke gory momenten met zich mee, is alleen niet zo aanwezig als gehoopt.

Al met al weer heerlijk vermaakt met dit strakke, weinig-aan-de-hand werkje. Springt er niet bovenuit, maar mag er absoluut wezen!