• 9.372.314 stemmen

Calling E.T. (2008)

Documentaire | 67 minuten / 55 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire

Speelduur: 67 minuten / 55 minuten (ingekorte tv-versie)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Prosper de Roos

Plot Calling E.T.

Deze documentaire richt de blik op wetenschappers die de komst van buitenaardse wezens verwachten. De linguïst theoretiseert hoe we met hen kunnen praten, de theoloog overdenkt de religieuze gevolgen van buitenaards leven. Maar uit deze aandacht voor het buitenaardse doemt vooral een portret op van het leven hier op aarde.

avatar van djelle

djelle

Klinkt interessant.

avatar van -Roald-

-Roald-

Lijkt me zeer boeiend, hopelijk komt die binnenkort op de publieke omroep .

avatar van okee

okee

kon me niet echt boeien.. maar voor de rest mooi in elkaar gezet

avatar van gewoonmezelf

gewoonmezelf

wat een populaire film

avatar van Guines

Guines

Zeer mooie shots en interessante visies van wetenschappers die we op discovery nog niet hadden gezien.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wel een grappige docu. Niet meer niet minder. Een aantal gekken aan het woord over buitenaards leven is altijd wel vermakelijk natuurlijk.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

De wetenschappers richten zich in deze docu, naast hun eigen (hier toch wat oppervlakkig uitgewerkte), denkbeelden over eventueel elders aanwezig zijn van leven, ook op het feit dat wij wel een enorm vreemde indruk op buitenaardsen zouden maken met onze versnipperde houding.

Ieder land zendt zijn eigen boodschappen uit naar de ruimte in zijn eigen ontwikkelde codetaal. Wie van buitenaf zou daar enige logica in zien?

Zo worden meer zaken aangekaart, zoals het feit dat het van buitenaf waarschijnlijk erg vreemd oogt dat er zoveel defensie is naar de ruimte toe (wat een paranoia) en dat daarbij bij inzoomen de meeste wapens gericht blijken te zijn op de eigen species (de mens is het bangst van zichzelf?).

Hoewel ik dit meer een 'Buitenaardsen Voor Beginners' docu vind kwamen er dus best wat interessante denkbeelden in het algemeen naar voren.