• 9.372.862 stemmen

Met onder meer: Kev Adams, Manon Azem en Rutger Hauer

Gesproken taal: Frans, Engels en Nederlands

• meJane Bekijk via meJane

Plot Gangsterdam

Ruben is een 23-jarige rechtenstudent met een bijzonder laag gevoel voor eigenwaarde. Hij is gezakt voor het mondelinge examen van dat jaar en moet deze dus gedwongen herkansen. Echter, elk nadeel heeft zijn voordeel: hij ontmoet de afwezige maar o zo knappe Nora, voor wie hij als een blok valt. Maar het examen begint te naderen en dus dringt ook de tijd om haar voor zich te winnen en uit die eeuwige friend-zone te klimmen. De liefde doet rare dingen met mensen en zo bewijst ook Ruben wanneer hij gedwongen wordt om illegale paden te bewandelen om Nora niet uit het oog te verliezen.

Frans-Nederlandse coproductie strikt acteur Rutger Hauer voor grote Franse komedie Gangsterdam

Rutger Hauer heeft een grote rol bemachtigd in de Frans-Nederlandse coproductie Gangsterdam.

De Franse komedie, over drugs en misdaad, speelt zich grotendeels af in Amsterdam. Hauer vertolkt de rol van maffiabaas.

Naast Hauger vertolken de Nederlandse acteurs Alex Hendrickx (App, Fissa, De Poel), Bas Keijer (Alles Is Liefde, De Storm, In Oranje) en Edo Brunner (Ja Zuster Nee Zuster, Dennis P., Spijt!) belangrijke bijrollen in de film.

Gangsterdam is een coproductie van het Nederlandse productiehuis Lunanime (De Rouille et d'Os, Les Cowboys, Van de Kat Geen Kwaad) en de Franse filmproducent Les Productions du Trésor (Les Petits Mouchoirs, Les Cowboys en Mal de Pierres)

(persbericht Lunanime)

Uit een eerder persbericht: "Gangsterdam wordt een komedie met een ongelikt randje, in de stijl van Judd Apatow, met een portie actie en bromance."

avatar van pluizin

pluizin

Graag wil ik weten wanneer de film Gangsterdam in Nederland te zien zal zijn. In Frankrijk gaat de film 29 maart 2017 in Première.

avatar van mikey

mikey

Huh? In Frankrijk?

avatar van sonyjh

sonyjh

Trailer ziet er dom uit

avatar van egelhunter

egelhunter

Vandaag de gok gewaagd deze film te kijken. Mijn frans komt niet verder dan paraplu en stokbrood maar het is een hartstikke leuke film met leuke humor. Verwacht een beetje de humor van " vet hard " maar dan in het Frans. Ook wel leuk dat er enkele bekende Nederlandse gezichten voorbijkomen. En er word gewoon nederlands gepraat door de Nederlanders wat je niet in iedere film ziet. En ohja die Franse chick mag er zijn. 3*

Gaaf dat mijn neefje ook mee doet in deze film

avatar van coumi

coumi

Erg flauwe film. Holland spreekt hier letterlijk een woordje mee, maar het is de vraag of we daar blij van moeten worden. Bijna alle Nederlanders die in Gangsterdam voorkomen zijn foute gasten(misdadiger of hoer). De humor is ontzettend kinderachtig, variërend van flauwe woordgrappen(amsterdam=gangsterdam, de sidekick van de held heet Durex ) tot verzinsels op middelbare school niveau(iemand moet een scheet laten terwijl hij zich loopt te verstoppen, twee boeven moeten elkaar voor straf pijpen). Vergelijkingen hierboven met films van Oliehoek en Apatow zijn echt niet relevant. Oliehoek ging met Vet Hard lekker over the top met veel absurde humor, daar is hier geen sprake van. Apatow heeft in zijn films naast de vileine humor ook altijd een fijn, menselijk verhaal te vertellen, en dat is van een andere kwaliteit dan de mallotige stripfiguurtjes die in Gangsterdam rondlopen. In de rolbezetting twee grote namen die er qua uitstraling dan ook meteen boven uitsteken. Rutger Hauer heeft een te kleine, ondankbare bijrol(komt pas na bijna een uur in de film en is er ruim twintig minuten later weer uit verdwenen). Hubert Koundé(ooit zo goed in La Haine) doet het heel aardig maar kan niet camoufleren dat de rest van de cast erg flets is(inclusief de blijkbaar populaire hoofdrolspeler Adams) of zelfs erg irritant in plaats van grappig(die Levin). Oh ja, er zitten twee goede grappen in, een prima eindscène en een paar bloedmooie vrouwen(Azem en Walravens) maar of dat genoeg is?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Volgens Pathe volgende week in de bioscoop?

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Ik vond hem zeer geslaagd ,

natuurlijk zijn sommige grappen zeer flauw en worden nederlanders vergeleken met pooiers en drugsdealers. Maar dat kan de pret niet drukken zeker niet als de sidekick van het hoofdpersonage duren noemt

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Rare film. met soms volstrekt misslagen humor (vooral die vriend vond ik vervelend) maar soms ook met prima grapjes en al met al heb ik me wel vermaakt. Lekker dik erop allemaal, geinig sfeertje en gewoon een stukje nonsens om eens tussendoor te kijken. Maar ook niet meer dan dat. 3,0*.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Redelijk flauw filmpje, 1 van de laatste van Hauer ook denk ik.
En Nora veranderd van stoere meid in een verlegen typje, terwijl bij Ruben het tegenovergestelde gebeurt.